Muhteşem yüzyıl (Szulejmán) sorozat utolsó évadja

Elkezdődött  a Szulejmán sorozat (Muhteşem yüzyıl – Csodálatos századok) utolsó évadja Törökországban.

Isztambul tele van a plakátjaival. Csak amikor én próbálom lefényképezni, akkor bújik el mindegyik.

A 2011. január 5-én kezdődött sorozat 4. évadja indult most, 2013. szeptember 18-án, Törökországban. Majd valamikor elérkezik Magyarországra is.Az új évad a 104. résszel folytatódik.

Eddig a Szulejmán sorozatot több, mint 60 országban vetítették. Köztük olyanokban is, ahol nem igazán kedvelték a törökök nagy szultánját: Görögország, Románia, Szerbia, Bulgária, Ciprus (mindkét oldala), és persze Magyarország. Sőt! Még Kínába is eljutott! Ez jól jelképezi, hogy igenis át lehet lépni a történelmi sérelmeknek.

No, és akkor lássuk, mi várható az befejező részekben!

A Szulejmán sorozat leggyakrabban ért kritikája az, hogy eléggé szabadosan kezelik a történelmi eseményeket. Bármennyire is így legyen, az alól nem lehet kibújni, hogy a Szulejmánnak a sorozat végéig meg kell halnia! Itt nem lesz feltámadás, mint a Dallas-ban. Hacsak nem játsszák el azt a trükköt, hogy Hürrem (pardon, Alexandra) valójában a Német-Római császár felesége, és az egészet csak álmodta…

Bár a sorozat címe nem a szultánról szól (Csodálatos századok), így egy ügyes húzással ezt is ki lehet játszani… 🙂

Apropó Hürrem! A 2013-as nyár arról visszhangzott, hogy az eredeti szereplő, Meryem Uzerli megunta a háremet és kebabot, és visszavonult Németországba. Ennek okát ne firtassuk, mert nehezebb kibogozni, mint a Trójai háborúban résztvevők foglalkozását. Így alakult.

Az új Hürrem, Vahide Perçin, aki 1965-ben született Izmírben, Apukája kamionsofőr, így ideális hárem szereplő, hiszen tudja, hogy kell beszólni mindenkinek.
Középiskolában grafikai szakon végzett, majd a Szeptember 9 Egyetem Szépművészeti szakkán színház szakos lett. Az iskolát osztályelsőként végezte. Később több színházban is fellépett.

Első televíziós szereplését 2003-ban kezdte az Egy isztambuli mese (Bir İstanbul Masalı) sorozatban. Majd ezek után több más híres török sorozatban is szerepelt. Végül a Muhteşem yüzyıl (Szulejmán) sorozatba került, mint Hürrem. Tőle igazán jó alakítást várhatunk.

Szulejmán pedig… ahogy nő a szakálla, úgy fogy a haja. Ebben legalább megegyezik az Egri csillagok-ban. Ugyanis ott is egy olyan szereplőt láthatunk, aki hajban nem, de szakállban annál gazdagabb.

A többiek pedig.. Természetesen a hárem mit sem változott. Folytatódik a 7/24 intrika. 🙂 Persze nem akárhogy!

És mi lesz a magyarokkal?
Ez majd akkor kiderül, ha már otthon is vetítik… 😉

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.1/10 (8 votes cast)
Muhteşem yüzyıl (Szulejmán) sorozat utolsó évadja, 5.1 out of 10 based on 8 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .