Politikai választási reklámanyagok – kiállítás

2014-ben Törökországban az önkormányzati választások zajlanak majd.

A törökök pedig szeretik a választásokat komolyan venni. De legalábbis komolyan foglalkozni vele.

Karácsonykor az egész város tele van karácsonyfaizzóval, felfújható télapóval, és kölcsönözhető rénszarvassal, holott ilyen ünnep hivatalosan nincs is.

Mindez elhanyagolható ahhoz a készültséghez képest, ami a választásokat előzi meg.

Szavazz rám! zászlóerdő (zászlósátor)
Szavazz rám! zászlóerdő (zászlósátor)

Törökországban egy választásnál mindenre szükség van, ami szép, színes, lobogtattható, felfújható, villogtattható, gyereknek adható, vagy csak simán látható. esetleg érezhető, hallható, tapintható, stb…

Szóval bármi jó, amiből sok van. És mellékesen a párt nevét is fel lehet rá írni (bár ez utóbbi elhanyagolható, ha a dolog jól néz ki). De igazándiból a mennyiség az, amiből sosem lehet elég, hiszen az ellenségnek mindig több zászlója van, több matricája van, több autót, buszt, repülőt és traktort tud átfesteni, stb…

Tehát a verseny már a marketing területen is zajlik. Sőt!

Mindehhez persze kell egy jó lelőhely. Hiszen nem mindegy, hogy a 70.000.000.000.000 zászló végül is milyen áron fog elkészülni. Még a legkisebb eltérés is hatalmas lesz a végösszegben.

Természetesen annak sem mindegy, aki majd legyártja a zászlókat, így itt is komoly verseny folyik (mindenki hozzon magával még egy nagymamát, aki majd köt egy kampány zoknit).

Így nem csoda, hogy végül egy egész kiállításra (expo) is szükség volt, ahol a pártok lelkesen átnézhetik a választékot. Így született meg az Isztambuli Választási Kiállítás (Seçim Hazırlıkları Fuarı).

Választási Expo - Forrás: Seçim Hazırlıkları Fuarı
Választási Expo – Forrás: Seçim Hazırlıkları Fuarı

Itt elegendő hely van standoknak (40.000 m²), vagy annak, hogy kiterítsünk néhány mega zászlót. Vagy hogy berakjunk egy egész buszt. Emeletest természetesen, hogy a pártfőnök kényelmesen tudjon integetni a népnek.

Kampánybusz, emeletes - Forrás: Seçim Hazırlıkları Fuarı
Kampánybusz, emeletes – Forrás: Seçim Hazırlıkları Fuarı

Természetesen vannak ilyen apróságok is, mint elegendő parkolóhely a limuzinoknak, meg VIP szalon, stb.. És persze egy detektor is a kapuban, ami kiszűri a baltával belépni óhajtókat, nehogy a politikus kartársak idő előtt kezdjék meg a kampányolást.

Tehát van itt minden, amit falra, fülre, kabátra, buszra, hídra lehet akasztani. Akit esetleg érdekel, a kiállítás október 12-ig (szombat) tart.

Bővebb információ itt.

Választási Expo - Forrás: Seçim Hazırlıkları Fuarı
Választási Expo – Forrás: Seçim Hazırlıkları Fuarı
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Politikai választási reklámanyagok - kiállítás, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

2 Replies to “Politikai választási reklámanyagok – kiállítás

  1. Óóóó, ezt nem szedik össze a választások végén. Ott marad mind az idők végezetéig….
   Szerencsére az olcsóság környezetbarát gyors lebomlás nevében hamar „elkopnak”. De azért még jó pár hónapig ott lengedeznek a zászlók.
   És mivel a párt nem szűnik meg a választások után sem, így nem bánják a meghosszabított reklámidőszakot.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .