Anyám kólája

Ej mi a kóla! Kend! Csak nem a nevét látom idefen’? Fenn a palackon, fenn a dobozon.

Névre szóló kóla
Névre szóló kóla

A Coca-Cola május 28-án ünnepelte a 127. születésnapját (ebből is látszik, hogy hírportálunk hipersebességű (a helyesírás-ellenőrző szerint: hitpersebességű – ez gondolom valami vallási sebesség, amivel a térítő atyákat kategorizálják) – vagy csak kifogytunk a témákból), ezért döntöttek úgy, hogy egész Európában egy különleges kampányt indítanak. Mégpedig azt, hogy a palackra és a dobozokra felírják a leggyakoribb neveket.

Így most már nemcsak kólát lehet venni, hanem megvehetjük a saját kólánkat is. Vagy a kedvesünk kóláját is. Jó kutatást!

De azért adtak egy olyan könnyítést, hogyha valaki nem találja az ismerőse nevét, akkor vehet egy olyat is, mint Apu, Anyu, stb… (olyat még nem láttam, hogy Én, pedig az jót tenne az egónak).
Itt érdekes kommunikáció jöhet létre köztünk és embertársaink között. Nem kell többé beszólni a másiknak, ha meglephetjük Anyám feliratú dobozzal is.

Nos ez az, ami nemcsak Magyarországon, és Európa más országaiban, hanem Törökországban is hódit.

Bár itt annyira nem lett beszédtéma, de azért mégiscsak jó móka az ismerősöket kihalászni a hűtőből. No meg az ellenséget is, akit lehet csúzlival lövöldözni, miután kifacsartuk a levét egy pöttyös pohárba.

A Coca-Colának azért szerencséje van Törökországgal, hogy rövidek a nevek. A háziasszonyok ugyanis nem szeretnek azzal vacakolni, hogy hosszú neveket kiabálnak, miközben az ördögfiókákat kergetik a fakanállal. Így nem nagyon kellett trükközni a nevek felírásával, kényelmesen elfértek.

Aki még nem ismeri, és szeretne saját dobozos kólát készíteni, egyenlőre csak virtuálisan, a Coca-Cola oldalán ilyet is talál. Bár érdekes módon a magyar oldal nekem angolul jön be, ellentétben az osztrákkal, ami magyar nyelvű.

Névre szóló kóla
Névre szóló kóla
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Anyám kólája, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

4 Replies to “Anyám kólája

 1. Az “én”-es kóla helyett sokkal jobb a “Főnök”-os kólát meginni 🙂

  Azt tudod, hogy a Babám nevű kóla fiút vagy lányt takar?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
 2. Valahol hallottam, hogy elvileg létezik még feliratnyomtató gép is, de még sose futottam össze vele. 🙁

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .