Ankarában dinoszauruszt találtak

De az is lehet, hogy egy megkövesedett vadmacskát.

A történet úgy kezdődött, hogy először találtak egy mecsetet. Vagyis az eddig is ott volt. Nem is volt benne semmi különös.

Mígnem úgy döntöttek, hogy ideje lenne felújítani. És ahogy ilyenkor szokás, az új épület nagyobb, szebb is modernebb lesz. Úgyhogy egy nagyobb gödröt ástak a helyén.

Csakhogy az új, mélyebb gödörben találtak egy állatot. Amire először azt hitték, hogy egy macska, amit úgymond elrejtett valaki.

De aztán jobban megfigyelve kiderült, hogy nem hasonlít egyetlen ismert mai macskához sem.

Ankarai fosszilis
Ankarai fosszilis – Forrás: Milliyet

A beazonosítást nehezíti, hogy eddig még a szakemberek nem tekintették meg a leletet. Így a munkások lefényképezték, és különböző hivatalokba küldték el a képet. De onnan eddig még nem kaptak választ (valószínűleg, még ők se tudják, mit találtak), így az építkezésen dolgozók a fényképet sok helyen mutogatják, hátha valaki látott már ilyet. Pedig a Facebookra is feltették.

Sőt! Valaki megmutatta otthon a falu vénjeinek, akik között 70-80 évesek is vannak. De még ők sem láttak ilyet. Bezzeg az ő idejükben…

Így most több tipp kering a neten:

 • Későkori dinoszaurusz
 • Macska, természetesen
 • A kebabárusok őse
 • UFO
 • Valamelyik sztár pre-karnációja

Az eredeti cikket (kevesebb zagyvasággal) itt olvashatjátok.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
Ankarában dinoszauruszt találtak, 9.5 out of 10 based on 4 ratings
 

3 Replies to “Ankarában dinoszauruszt találtak

 1. Messze vagyok attól, hogy dino (vagy macska) szakértő legyek, de mivel sokat olvasom az internetet és a wikipédiát, feljogosítva érzem magam, hogy nyilatkozzak 🙂
  Tehát szerintem kicsi az esély, hogy ez dinó legyen, ha szimplán a mecset alatt megtalálták, azért a dinók úgy kövesednek meg, hogy körülöttük is minden kő. Ezért is találnak olyan sokat kőbányában. A maradékot meg mocsárban. Ja és mind jóval hiányosabb. És általában ha egy van, akkor van több is.
  A kinézete alapján tényleg valami macska vagy kutyaféle, esetleg ocelot? Ki tudja, milyen ritkaságokat hozattak maguknak a bizánci császárok, a török szultánok vagy éppen előttük Dáriusz…
  Melyik török napilapnak van internetes angol nyelvű kiadása?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Én úgy vettem észre, hogy a szakértő csapatba való bekerülés feltétele a 80 éves kor betöltése, nem pedig bármi más ismerete. 😀
   De azért ha gondolod, megpróbállak összehozni téged velük. Egy teára biztosan meghívnak. 😉

   Én hiszek abban a verzióban, hogy a macskaszaurusz az őskinai kebabárus elől menekült az ősdzsámi pincéjébe, majd ott gondolt egyet, és megkövesedett…

   Sok lapnak van angol változata (pl. Hürriyet). A TRT-nek még magyar is. A Raiters is gyakran átveszi a híreket, meg a CNN is.
   Sajnos azért az fedezhető fel, hogy a híreknek nagyon kis százaléka (talán 5?) jut ki a nemzetközi médiába. Utána viszont mindegy, melyiket nézed, mert ugyan az megy mindenhova, még Magyarországra is. Érdemes a turkinfo-t (turkinfo.hu – Orient Express) olvasnod, mert ott össze van gyűjtve minden hír, ami csak magyarul megjelenik Törökországról. Az angol nem sokkal több.

   Meg is találtam az eredeti cikk angol változatát:
   http://www.hurriyetdailynews.com/animal-fossil-found-in-mosque-grounds.aspx?pageID=238&nID=58173&NewsCatID=378

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .