Élményfürdő sirályoknak

Tél van Isztambulban. Ez három dologból látszik:

  • December van.
  • Hideg van.
  • Bemondták a hírekben.

De hogy legyen hiteles forrás is, tegnap mi is hírt adtunk róla. 🙂

Tehát tél van. És ilyenkor szokás, hogy hideg van. Bárki, aki mást mond, annak ne higgyetek!

Ezt a hideget az állatok is érzik. Sőt! Főként ők, hiszen náluk nincs klíma, sem radiátor. De még tüzet is csak ritkán raknak.

Viszont ők azok, akik gyorsan alkalmazkodnak a környezethez. Még ha nem is mindegyik, de a macskák és a sirályok egészen biztosan. Ők hagyják, hogy az emberek reggeltől estig dolgozzanak, majd pár mosolygással, dorombolással elkérjék tőle a kenyeret. Az összes többi időben pedig lehet henyélni. (Ahogy Terry Pratchett megjegyezte: a macska elérte, hogy azért szeressük, amiért dorombolással jelző: ő jól érzi magát. Érdemes elolvasni az erről szóló könyvet)

De míg a macska sikeresen bedorombolta magát a lakás melegébe (ahol ráadásul szaftosabb falatokat kap), a sirályok kint maradtak, és élvezik a határtalan kék eget, és a korlátlan méretű medencét (más néven tengert). A tengernek pedig megvan az az előnye, hogy míg nyáron kellemesen hűvös, télen kellemesen langyos. Is lehet akár. Legalábbis a környező levegőhöz képest.

Isztambulban viszont a sirályok a hajókkal is osztoznak a tengeren. A hajókkal, amelyekben ott duruzsol a hatalmas motor. Ami olyan meleg, hogy a gépész még -40 fokban is egy száll fehérneműben dolgozik. Ez a meleg pedig kijut a hajóból. Leginkább az új építésű turistahajók tűnnek úgy, mint akik árasztják a meleget. Legalábbis a nagyszámú sirályokból erre következtettetünk.

Sirály élményfürdő
Sirály élményfürdő

Ugyanis az új hajók mögött hihetetlen mennyiségű sirályt láthatunk minden nap, amint vidáman lubickolnak. Mindezt hatalmas ricsajjal persze. Tiszta élményfürdő.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/123327314″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Élményfürdő sirályoknak, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .