Karácsony Isztambulban (2013) – negyedik rész – A plázákban

Megnéztük a Karácsonybazárt, megnéztük Isztambul karácsonyi hangulatos utcáit, és belezavarodtunk a Karácsony pontos időpontjába is. Nincs más hátra, minthogy körbenézzünk a plázákban is!

Árpi Mikulás-falván (Ceavhir)
Árpi Mikulás-falván (Cevahir AVM)

Kedvenc helyünk, a Metrocity (nekem nem, de Sema fodrásza ott van, és aki tudja, hogy ez mit jelent, az tudja, hogy ez mit jelent) nem jelentett nagy meglepetést. Idén is ugyan úgy öltöztették fel, mint tavaly, és tavaly előtt, és azelőtt, és azelőtt, és azelőtt, és azelőtt, és azelőtt, meg azelőtt, no meg azelőtt. Csoda, hogy a díszek ilyen hosszú ideig bírják… Úgyhogy idén nem is fotóztam, mert ugyan úgy nézett ki, mint tavaly, és tavaly előtt, és azelőtt, és azelőtt, és azelőtt, és azelőtt, és azelőtt, meg azelőtt, no meg azelőtt. Itt egy régebbi kép róla, nemtudom, melyik évből, de mindegy is.

Metrocity AVM
Metrocity AVM

Úgyhogy rövid gondolkodás után inkább átmentem a szomszédos bevásárló központba (törökül AVM – Alışveriş Merkezi). Isztambul már csak ilyen. Ahogyan külön kerülete van a zokni árusoknak, és a balta árusoknak, a plázáknak is van saját részlegük (pláza bazár?? ez micsoda név!). Itt áll halomban egy halom pláza egymás mellett, így ha valami nem tetszik, mindjárt át lehet menni egy másikba (ahol ugyan azok a boltok vannak egyébként). De lehet menni metróval is 1 megállót, ahol megint van egy marék pláza.

Szóval benéztem a szomszédba (Kanyon AVM), de sajnos itt se volt túl sok érdekesség. Vagy én érkeztem korán. Amiatt, hogy a Karácsony itt valójában a szilvesztert jelenti (amire azt mondják: évkezdet (yılbaşı)), így könnyen lehet, hogy pár héttel később kellett volna próbálkoznom.. Bár inkább az a jellemző, hogy mák októberben megkezdődnek a karácsonyi akciók.

Minden esetre erről a helyről is beteszek egy korábbi képet (2012). Éppen két mozgó Karácsonyfa invitál be egy szőnyegboltba ruhaboltba.

Mozgó Karácsonyfák
Mozgó Karácsonyfák

De hogy végre legyen valami erről az évről is, itt van a Mikuláscsoki lelőhely (Macro):

Mikuláscsoki lelőhely
Mikuláscsoki lelőhely

De találunk “sima” Mikulást is bőven.

Mikulás társulat
Mikulás társulat

Nekem egyébként legjobban a Capitol AVM tetszett egy korábbi évben, amikor egy nagyon hangulatos Mikulás-falvát állítottak fel az épület közepére.

Mikulás-falva (Capitol AVM)
Mikulás-falva (Capitol AVM)

Persze nemcsak magát a plázát lehet díszíteni, hanem a kirakatokat is. Néhány példa.

Fejrepakolható Mikulás dolgok
Fejrepakolható Mikulás dolgok
Tányérok és egyéb konyhai repülésre alkalmas dolgok
Tányérok és egyéb konyhai repülésre alkalmas dolgok
Hóemberek és Mikulások
emberek és Mikulások
Mikulások
Mikulások

A rekordot itt is egy korábbi ötlet viszi el. A Turkcell mobilszolgáltató készített egy roppant hangulatos kirakatot. Mindezt telefonból, nyomtatott áramkörből, és töltőből.

Turkcell kirakat (Capitol AVM 2010)
Turkcell kirakat (Capitol AVM 2010)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
Karácsony Isztambulban (2013) – negyedik rész – A plázákban, 8.5 out of 10 based on 6 ratings
 

3 Replies to “Karácsony Isztambulban (2013) – negyedik rész – A plázákban

 1. Beszarás, hogy az Árpi már ilyen nagy!!!! Én még emlékszem az Aynis időszakára…Most már veszélyes lehet nővel otthonhagyni…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Én másképpen fogalmaztam volna, de a lényeg az ez.
   És ige, most már veszélyes egy nővel otthagyni valahol (csak egy darabbal??). Éppen azt játszotta a fürdőszobában, hogy a kék fogkrém megismerkedik a rózsaszínnel…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .