Kedveskedj a kedvesenek a kedvenc csapatával!

Törökország focis nemzet.

Itt mindenkinek van kedvenc csapata. De nemcsak, hogy nagy rajongója a választott csapatának, hanem egyenesen megőrül érte.

Persze a világban mindenfele láthatunk igazi, elszánt foci rajongókat. De olyat, ahol az egész ország fanatikus, nem túl gyakran.

És most az egész ország alatt azt értjük, hogy az egész ország. Beleértve a nőket is, akik sok esetben sokkal nagyobb rajongók, mint a fiúk.

Eddig már sok mindent láthattunk, amivel egy török focirajongót meglephetünk: kenyérpirító, szőrmepapucs, mosógép, stb… Itt az ideje, hogy a hagyományosabb, és romantikusabb ajándékokat is átnézzük (bár melyik lány nem örülne, ha egy Beşiktaş autót kapna ajándékba?), mint a virág.

Trabzonspor rózsa
Trabzonspor rózsa – taraftarcicek.com

Ugyanis egy TrabzonSpor rajongó lánynak nem illik csak sima vörös rózást adni. Még a végén arra gondolhat, hogy át akarjuk csábítani a Galatasaray-hoz. Neki bizony vörös-kék (bordó-sötétkék) csokrot ajánlott küldenünk.

Fenerbahçe virágos mérges bicikli csibével
Fenerbahçe virágos mérges bicikli csibével – taraftarcicek.com

Ezzel szemben a Fenerbahçe rajongó kedvesünknek teljes mértékben mellőzzük a vörös, és egyéb idegen színeket. Na jó, egy kis zöld lehet a kupacban, de szigorúan a sárga és a kék (sötétkék) legyen a domináns. Különben irgumburgum lesz puszi helyett.

Beşiktaş orchidea labdás cserépben
Beşiktaş orchidea labdás cserépben – taraftarcicek.com

A Beşiktaş rajongók esetében viszont még ennyi szín sem megengedett. Náluk szigorúan minden fekete és fehér legyen! Mégiscsak hogy nézne ki valami idegen a történelmi színkoncepcióban. Jó, egy kicsi zöld még itt is belefér, de ne legyen túlságosan bursai!

Ez egy szójáték, mert a BursaSpor használ zöld színt, de a bursai fiú a slengben azt jelenti, aki lányok helyett a saját nemét szereti, így óvatosan vele! Különben szükségünk lesz erre a kórházból kiszabadult szegény barátunk csomagra:

 

Jobbulást bajtárs csomag
Jobbulást bajtárs csomag – .taraftarcicek.com

Ha valamelyik ajándék megtetszett nekünk, vagy be akarunk vágódni egy török lánynál/fiúnál, vagy csak a barátunk alul maradt a legutóbbi csetepatéban, akkor erről az oldalról mindjárt küldhetjük is neki a különleges meglepetést!

5 Replies to “Kedveskedj a kedvesenek a kedvenc csapatával!

 1. „De olyat, ahol az egész ország fanatikus, nem túl gyakran.”-és ez itt a lényeg! Tényleg nincs olyan török,aki nem rajongó!

  Pompás! 🙂 Mindig kijelentem,hogy nem létezik hová fokozni a focis cuccokat,de CyberMacs állandóan talál újat! Most már tényleg a csapatok színeire festett háziállatok következnek!

  Sadece Türk Futbol!
  En Büyük Beşiktaş!

  1. Januar 31-en Istanbulban leszek a csaladommal. A Besiktas meccsre hol lehet jegyet venni? Szukseges elovetelben, vagy eleg a meccs elott a helyszinen? Denes

    1. Nagyon koszonom a gyors valaszt. Ezt a honlapot mar korabban is neztem, de -sajnos- Besiktas meccsre nem kinalt jegyet. Hatha tud esetleg valaki valami mas utat. Denes

 2. Helló Dénes!
  Rögtön az elején felmerül egy fontos szempont! A helyszín! Az a helyzet,hogy a Beşiktaş stadionját az ősszel lebontották. Ezért a csapat albérletben játszik. Ha nagy meccs van,akkor az Atatürk Olimpiai stadionban,ha kisebb csapat az ellenfél,akkor pedig a Kasımpaşa stadionjában.
  Na most,az a gond,hogy a 31.-i mérkőzésnek még nincs kijelölve a helyszíne.
  Ha az Atatürkben lesz,akkor egészen biztos elegendő a helyszínen megvenni,mert jutni fog,ha viszont a Kasımpaşa stadionban,úgy nem árt az elővét. Mivel az ellenfél az utolsó,ezért utóbbira van nagyobb esély. 🙁
  A Biletix lesz a jó megoldás,azért nem találtad még ott az ominózus meccset,mert túl korán nézted. De pl.a hétvégi-idegenbeli-Beşiktaş meccsre már árulják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük