Tavaszi eső

Havat ígértek, de végül beértük egy erőteljes zárporesővel, ami ki tudja miért, az enyhe jelzőt kapta.

Egyébként Április 1 van, de ez nem tréfa. Isztambulban az eső nem vicces. Azért se, mert olyankor hajót kell vinni magunkkal.

Eső - csak úgy
Eső – csak úgy


Mint az angolok, beszéljünk az időjárásról.  Tavasz van. És ilyenkor vagy esik az eső, vagy nem. Ez mondjuk ez az év többi napjára is igaz. Meg a bolygó többi felére is: az eső vagy esik, vagy nem. Olyan nincs, hogy esik, de mégse, vagy nem esik, de mégis. És olyan sincs, hogy most éppen nem ér rá, mert a plázákban éppen leértékelés van a magassarkú cipőosztályon.

A különbség inkább a vagyokban vannak. Van olyan hely, ahol többször vagy esik, mint vagy nem. És fordítva. Na, mivel ebbe így belementünk, mehetünk is tovább.

Isztambul Mediterrán város, ahol ha esik az eső, azt komolyan teszi. Isztambul a Boszporusz partján van, ahova az eső is tankerhajóval jön. Isztambul egy turistaközpont, ahova az eső a barátaival együtt jön, mint villámlás, jégeső, szélvihar, hogy csak azokat említsük, akik kevésbé forgatják fel a bazárt.

A törökök javára legyen írva, hogy még nekik is el tudnak adni valamit. Pl. hogyha kebabszagú eső hullik. És valószínűleg a szél is isztambuli repülő szőnyegen közlekedik. Ezt onnan lehet tudni, hogy állandóan dudál, más néven tülköl.

Tehát eső + Isztambul = sok. Ez már nagyon régóta így van. A régi korokból sok írás maradt fent, amikor a mai Isztambul helyén zöldellő erdők, és tiszta vizű patakok voltak. Ez pedig csak úgy lehetett, hogy rendszeresen sok eső esett.

Ma, mikor a város összetétele 85% beton, 3% vas, 2% poliészter, 1% humán és 10% macska, mindez teljesen másképpen működik. Vagyis… nem, éppen hogy nem. Az eső továbbra is lelkesen esik. Csak éppen a patakot hívják úgy pl. Fő út, vagy 1. számú autópálya.

Persze vannak csatornák és vízelvezetők is, de ezeket inkább oda helyezték el, ahol jól néz ki, nem pedig ahol tényleg szükség is van rájuk. Így az összegyűlt víz klasszul folyik végig az utakon, majd pedig a végén egy látványos vízesés formájában a tengerbe ömlik.

Összegezve, ha Isztambulban vagyunk, és éppen esik az eső, akkor húzzunk vízhatlan alsó ruhát, vízhatlan felső ruhát (még jobb, ha bekenjük magunkat bálnazsírral), vízhatlan kabátot, csizmát, és gőzhajót!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)
Tavaszi eső, 9.8 out of 10 based on 5 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .