Ajándék kenyér sütő gép

Még egyszer régen történt, hogy bementünk a cipőboltba, és egy kenyérsütő géppel együtt jöttünk ki.

Persze ez így túlzás, mert nem volt nálunk a kenyérsütő gép, de az igazoló „szelvény” igen, így még át kellett menni a szaküzletbe, elhozni. De lényegében így történt.

Történt pedig, hogy bár a cipő olyan dolog, amit nem szokás megenni, mégis újat kell belőle venni. És éppen az történt, hogy ennek a vásárlásnak jött el az ideje.

Régi nóta, de még mindig igaz: cipőt a cipőboltban. Mi is így tettünk, bementünk a cipőboltba, ahol lám, egy halom cipő várt arra, hogy a különféle lábak megmártózzanak bennünk. No és persze, hogy megvegyék őket. Az eladó leginkább az utóbbit várta. Az előbbitől inkább tartózkodott…

És egy kenyérsütő gép is ott várt az újdonsült gazdájára.

Azon a héten egy szuper akció volt. Nem elég, hogy kaptunk ajándék cipőpasztát, meg 24 havi kamatmentes részletre tudtunk vásárolni, de még egy kenyérsütő gépet is adtak a vevőknek. Ennek egyetlen feltétele az volt, hogy legalább 3 cipőt kellett venni, ami összesen meghaladja a 150 TL-t.

Micsoda véletlen! Mi jó helyen voltunk jó időben, mert éppen cipővásárlási szándékkal tartózkodtunk eme térbeli ponton. Így nem okozott gondot a 3 cipő összeválogatása. Azért se, mert a 10-30% leértékelés nevű varászló is ott tartózkodott.
No meg a 150 TL-t sem volt nehéz elérni. Sőt! Na még hogy mennyire sőt!

Egyébként csak egy cipőt akartunk venni, na de egy kenyérsütő gépért az ember igazán szórhatja a pénzt. Gondoljunk csak bele! Egy igazi kenyérsütő gép! Este berakjuk a lisztet, és reggel finom friss kenyér vár minket!

Tehát kell ilyen.

Oké, megvettük a cipőket, kértük a kenyérsütő gépet.
Természetesen. Itt a blokk, ezzel kell bemenni az elektronikai eszközök gyártójának a szakboltjába. Ez egyébként nem olyan nehéz, mint leírni, mert bőven van belőle Isztambulban mindenhol. Pl. a cipős bolttal szemben is.

Nosza gyerünk be, hiszen mit nekünk 3 cipő mellé még egy gépet is cipelni!

No persze az akció ügyesen volt kitalálva, hiszen a szakboltból nem ám csak úgy kijöttünk, hónunk alatt a kenyérsütő géppel. Vettünk akkor már kávéfőzőt, teafőzőt, darálót, de még répa reszelőt is. Ki tudja, jó lesz még a kenyérhez…

A történet még nem ér végett, hiszen hátra volt a kenyérsütés.
Érdemes tudni, hogy a sarki péknél 1 és 4 TL között mozog a kenyér ára. De a 4 TL már nagyon extra (bár se érintő képernyője nincs, se beépített gps-e, de még mosogatni se tud). Az átlag ár inkább 2.5 TL. És ezt ugye profik sütik.

Ezzel szemben a közértben a kenyérsütésre előkészített liszt (tehát ez az, ami nekem való, mert csak bele kell önteni a gépbe, és kész), az 4-5 TL.
És akkor még csak a lisztnél tartunk.
Ezt azért bele kell még önteni a gépbe, ami úgyse sikerült úgy, mint ahogy azt elgondolnánk. Kell még víz, meg olyan dolgok, amik biztosan nincsenek otthon. Mi pedig mindezt persze, hogy éjjel 2-kor csináljuk. Így a fél éjszaka rámegy, hogy valami kenyérfélét előkészítsünk.

Majd egész éjjel zakatol a gép, mire mi reggel friss kenyérszagra ébredjünk. De mire elbontjuk a hangszigetelő barikádot, kiderül, hogy a kenyér csak nyomokban hasonlít arra, amit a nép, Wikipédia, a Google, de még a Facebook is kenyérnek ismer. De legalább jól lehet verekedni. Már ha sikerül a gépből kipiszkálni.
Jah, és a gépet is ki kell mosni. Meg az asztalt. Meg a fél konyhát is.

Na de mindegy is. Örüljünk, hogy lett 3 új cipőnk! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
Ajándék kenyér sütő gép, 10.0 out of 10 based on 7 ratings
 

4 Replies to “Ajándék kenyér sütő gép

 1. Ebből arra következtetek, hogy sikerült kicsomaglni a költözéskor bedobozolt dolgokat. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Sőt, előkerült az Isztambul könyvem is, ami nagy segítség a wiki írásában. Így hamarosan az is gőzerővel (mint egy döglött gőzmozdony, ami erőlködik) fog frissülni ::)

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
 2. azért jól lehet használni azt a kenyérsütőgépet dagasztásra. reggel/este behajítod a kedvenc tésztád alapjait, beprogramozod mikorra legyen begyúrva. vagyis amikorra hazaszédültök/felkeltek nagyjából.
  gyors kinyújtás, szaggatás.
  be a sütőbe/olajba. kész a pogácsa/fánk/kifli/kelt akármi
  és aki azt mondja, hogy nem egészséges a kelt tészta forrón, az még nem evett pizzát és aranygaluskát! 🙂
  lehet hogy a zoknik is meglesznek, amiket 4 éve nem találsz?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .