Harmadik repülőjárat Budapest és Isztambul között

Malév, Sólyom A Török Légitársaság (Turkish Airline – THY) és Wizz Air után itt a Pegasus (FlyPGS), ami légvonalba (még ha cakkosan is) összeköti Budapestet Isztambullal! Így most már 3 légitársaság közül is választhatunk, melyikkel szeretnénk repülni!

A Pegasus, vagy ismertebb nevén FlyPGS Törökország egyik legismertebb fapados légitársasága.  Magyarországon kevésbé (vagy egyáltalán nem) ismert török cég. Az Egekura blog szerint 42 Boing 737-800-as, és 4 Airbus A320-200-as repülőgépük van.

A céges webolralról még annyi is kiderül, hogy 20 éves a magávállalkozás. Azt nem sikerült megtalálni, hogy hány országba repülnek (kis gépeik vannak, így nagyjából Európa, Észak-Afrika, Közel-Kelet és természetesen Törökország a célpont), de azt igen hogy büszkék arra, hogy Törökország azon legjobb légitársasága, amelyik mindig pontosan száll fel (és le?? 🙂 ). Tehát jobb, ha nem késünk a repülőtérről.

Sok szempontból olyan, mint  Wizz Air. Csak nem lila, hanem narancssárga. De ha belül vagyunk, és alszunk, ez úgyse látszik…

Mivel olcsó, fapados járatokról van szó, Isztambulban kizárólag csak a második, Sabiha Gökçen repülőtérről indulnak (és érkeznek) a gépeik. Ami azért megnehezíti a bejutást a világ egyik legnagyobb városának közepére. Szerencsére az utóbbi időszakban a repülőtér sokat dolgozik azon, hogy megkönnyítse az utasok életét. Így pl. a Taksim térre legutóbb 13 TL-ért sikerült bejutni. Innen a metróval Yenikapı-ba, majd a Marmaray-al Sirkecibe, vagyis a központba juthatunk. Van direkt busz is, de az eléggé ritkán jár.

De az alternatív lehetőség száma fokozatosan konvertál a végtelen felé. Míg az Atatürk repülőtérről csak egy megoldás létezik, a Sabiha Gökçen repülőtérről lassan bejutási versenyt is lehet rendezni, annyiféle módon juthatunk be a központba…

Szóval már nem annyira ijesztő a második repülőtér, mint régebben.

Így most már nem is annyira arra kell figyelnünk, hogy hova érkezünk, hanem hogy mivel!

Mivel pedig a Wizz Air és a Pegasus is fapados légitársaság, érdemes az apróbetűs részt, és még a jegy cakkoságát is jó alaposan átnézni. Pl. az utóbbinál csak 8 kg lehet a kézipoggyász (vagyis a kalózkapitányt már nem tudjuk szatyorban felvinni). És ugyebár minden extra extra költségekkel jár. Mindezzel szemben a Török Légitársaság, mint egy elefánt, nyugodt, és könnyen kalkulálható. Csak kicsit sokat eszik. De annyira azért nem…

Szóval megpróbáltam egy ár-összehasonlító számítást végezni. Nem ment könnyen.

Mióta a Malév kiesett, Budapestnek jelentősen visszaesett a tranzit forgalma. Amolyan zsákutca lett. E miatt pl. a Török Légitársaság ára eléggé egyszerű, mert végig egyforma. Mindegy, hogy hétköznap, hétvégén, stb… megyünk-jövünk. Inkább az számít, hogy hány hónappal korábban vesszük a jegyet. A másik kettő viszont akkora kavarás, mint egy péntek délutáni vidékre menő török taxis felvonulás…

A gépek nem minden nap repülnek (szemben a THY-vel, amelyik naponta 3 gépet is indít Budapest és Isztambul között). Ráadásul az árak nagyon különböznek a hét napjaitól függően. Meg attól, hogy mennyi szabad hely található még a gépen, hány napunk van a repüléség, no és persze a kiegészítők, mint kézipoggyász. Ráadásul mintha összeesküdtek volna ellenem, a mátrix-szerű táblázat mindenhonnan eltűnt (a THY-nél a végén sikerült előhozni). Így nem látszott, hogyha esetleg egy szomszédos napot választanánk, olcsóbban járnánk-e…

Mivel a bejegyzés a Pegasusról szól, így az ő menetrendjét vettem alapul, és hozzá igazítottam a többiekét. Így lehet, hogy pl. a Wizz Air olcsóbb is lehetett volna, de az ő bajuk, miért így írták meg az oldalt… (lehet, hogy ott is megtaláltam volna a mátrixos-elrendezést, ha kevésbé vagyok álmos, de én álmosan írom a blogot, ők meg álmosan tervezik meg az oldalt…)

Annyi kiegészítés még a listához, hogy a Pegasus értelem szerűen a legolcsóbb jegyet adja. Ebben nincs benne a 11.000 m magasan suhanó panorámás, nem fér el a lábamos, ebéd. A Wizz Air-nél sincs. Míg a THY-nél igen. Természetesen lehet kérni ennivalót, de azt hiszem, egyetértünk abban, hogy inkább a sarki dönnerest kérjük meg, csomagoljon be fél kg húst útravalónak… Azért a Pegasusnál odaírtam egy olyan árat, ami jobban közelít a normálishoz, kevesebb a megszorítás (és ebéd is van). Míg a Wizz Air esetében egy csomagot is beraktam a gépbe.

Jut eszembe! Sokan jönnek Isztambulba nagy poggyász nélkül, mivel úgy olcsóbb, és pár napra elég egy kis hátizsák. Viszont ne felejtsük el, hogy a fedélzetre magunkkal vitt táskákba sok mindent nem rakhatunk. Pl. folyadékot (nincs ajándék bor), vágóeszközt (nincs kisbicska, amivel a kolbászt lehet szeletelni a Boszporusz partján), és még markológépet sem (ezt a légügyi hatóságok egyik a neve elhallgatását kérő munkatársuk mondta).

És akkor lássuk az árakat!

Elsőnek mindjárt ide, nyár közepére, pár hét múlva:

Június 17-24

 • Pegazus (FlyPGS): 117 Euro (normál ár: 167 Euro)
 • Wizz Air: 160 Euro
 • Török Légitársaság (THY): 320 Euro

Pegasus esetében erős a felfuttatási reklám. 117 Euro. Az Egekura blog szerzőjének sikerült 80-ért is. A reklám szerint pedig akár 30 is lehet (oda-vissza 60+extrák). Ez azért eléggé olcsó! Lehet úgy is mondani, hogy csökkentett jegy, kedvező, stb… De a lényeg ugyan az: olcsó! Na.

Ha a normálisabb árat nézzük, akkor már a Wizz Air szintjén van. De tegyük hozzá, hogy a normális árban több szolgáltatás van, mint amit a Wizz Air ad ugyan ezért az összegért (pl. ebéd).

A Török Légitársaság pedig… hát.. na… dupla. De ő a Török Légitársaság. Ingyen ebéd, ingyen üdítő, és az Atatürk repülőtérre hoz. Árban mindez persze nem éri meg. De ha valaki kis gyerekkel van, akkor minden más…

Nézzünk egy másik dátumot. Még mindig nyár, de távolabbi időpont, így jó eséllyel még nincsenek tele a gépek.

Augusztus 10-17 (vasárnnap)

 • Pegasus (FlyPGS): 117 Euro (normál ár: 167 Euro)
 • Wizz Air: 320 Euro (pénteken: 250 Euro)
 • Török Légitársaság (THY): 290 Euro

A Pegasus rendszere miatt nagy nehezen egy vasárnapot sikerült összeraknom. Pedig nem ez volt a cél, inkább az, hogy reálisabb legyen: hétvégén megyünk, hétvégén jövünk. De ezzel mindjárt jól kiszúrtunk a Wizz Air-el, mert jócskán megemelte az ő áraikat. Még a Török Légitársaságnál is drágább lett! Nagy nehezen sikerült egy közeli napot összehalászni a Wizz Air-nál, egy péntekit. Így a 320 Eurót sikerült 250-re lealkudni. Sokkal olcsóbb nem lett.

A THY esetén mindegy, mikorra vesszük. Egész hónapra egységes 290 Eurót dobott ki a rendszer. A kedvezőbb ár (mármint a 320-hoz képest) valószínűleg azért van, mert 1 hónapnál távolabbi időpontra veszünk jegyet. Ez az ár más versenyben van a Wizz Air. De persze ne felejtsük el, hogy a Wizz Air nagy előnye lehet, hogy 3 db. 30 kg-os táskát is felpakolhatunk a gépre. Extra pénzért persze (mégiscsak hazavisszük a kalózkapitányt, meg a vasmacskát is).

Ami viszont egyértelműen látszik, hogy ezen a nyáron messze a Pegasus vezeti az árversenyt! A következő nyarat pedig majd meglátjuk…

Nézzünk egy őszi időszakot, utószezonban:

Október 16-23

 • Pegasus (FlyPGS): 80 Euro (normál ár: 130 Euro)
 • Wizz Air: 260
 • Török Légitársaság (THY): 270

Na, meg is találtuk a 80 eurós árat! Ehhez nincs is mit hozzáfűzni…

A Török Légitársaság is tovább csökkentett. Valószínűleg az utószezon, és a bőven előre kifizetett jegy miatt. A törökök jellemzően max 2 hétre terveznek. Így ha megvenném ezt a jegyet, jó eséllyel megállna a szerver a csodálkozástól, hogy most meg mi történt…

A Wizz Air viszont októberi elővételre csúnyán elvesztette az árversenyt… Már csak 10 Euro-val olcsóbb, mint a THY. Cserébe nem sok olyat ad, amiért inkább őt választanám a nagy légitársaság helyett..

Persze mindez most egy gyorsan összekapott táblázat. Sok más szempont is előtérbe kerülhet (pl. ha Törökország belsejébe folytatjuk az utat a Sabiha Gökçen repülőtér, míg pl. Pekinbe az Atatürk repülőtér a jobb helyszín az átszállásra; Wizz Air nagyobb csomagmérete, hűségkártyák, stb…). És természetesen a tervezett nyaralás időpontja is befolyásolja az árakat. De az mindenképpen kiderült, hogy igen is érdemes mindhárom légitársaság weboldalát átböngészni a nyaralás előtt.

Linkek:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (4 votes cast)
Harmadik repülőjárat Budapest és Isztambul között, 7.5 out of 10 based on 4 ratings
 

21 Replies to “Harmadik repülőjárat Budapest és Isztambul között

 1. A Pegasusnál a poggyászt nem értem igazán.
  Eko paket: 20 kg
  Avantaj paket 25 kg
  Akstra paket 30 kg.
  Gondolom ez a feladott poggyász.
  De mi van a kézi poggyásszal?

  Ugyebár a Wizznél fizetni kell a „nagy” méretű kézi poggyászért. És persze a feladott ért is. Ezért ott 15000 Ft-ot még hozzá kell tenni, hogy a Turkish poggyászlehetőségeivel egyező legyen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
 2. A pegasusnál 1 db feladott bőrönd, és 1 db kézipoggyász ingyen van. Túrista osztályon a feladott poggyász 20kg lehet, a kézipoggyász 8 kg. Tapasztalatom szerint egyiket sem veszik nagyon komolyan, mentünk már 22kg-os feladott bőrönddel is, vagy ha ketten mentünk 2 bőrönddel, akkor együtt mérték a kettőt. persze erre garancia nincs, hogy minden poggyászfelvevő ezt a gyakorlatot folytatja. Érdemes esetleg ellenkező neműt választani, és kedvesen mosolyogni 🙂 A kézipoggyász pláne nem szigorú, láttam már törököt felszállni a gépre 1 kisbőrönddel, és 8 db óriási nejlon szatyorral….. A belföldi járatokon a feladott poggyász (túrista osztály) csak 15 kg lehet, de ide is szálltunk már fel 20kg-os bőrönddel, és nem számoltak pótdíjat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
  1. A törökök általában eléggé lazán veszik a súlyhatárt.
   Minket a spanyol oldal szedett grammokra a poggyászfelvevő. Ott nagyon szigorúan vették a 8 kg-os kézi poggyászt. Sajnos garancia nincsen…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. Pişti!
  Köszönöm szépen a választ! Egyre szimpatikusabb a Pegasus. Csak az időpontban kell eléggé rugalmasnak lenni.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 4. Köszi!Köszi!Köszi!Köszi!!! Pont ezt böngésztem, hogy hogy vannak a feladós poggyás súlyhatárok, de belezavarodtam. Köszi mégegyszer! Néztem utazási irodákat mennyiért visznek Antalyába, hát dobtam egy hátast, majd eszembe jutott a Pegazus, hogy mennyi repcsijüket láttam míg Isztambulban vártuk a Wizz gépét, és erre jön Budapestre!!! El sem hiszem! Az, hogy durván 40,000-be benne van a poggyászod is és az átszállos jegyed Antalya-ba az szinte hihetetlen.
  Azt hiszem hétvégén foglalom a nyaralást! Juhúúú! Köszike még egyszer az infókat.
  Egy valami eszembe jutott, szerintek a SAW-on egy óra elegendő az átszálláshoz? Még életemben nem repültem átszállásos repülőjárattal. Mik a sarkaltos pontjai? Poggyásznál ha nem akarunk balhét max 15 kiló ez ok, gondolom táblázva is minden kivan. Illetve még valami. A PGS esetében ugyanúgy kell eljárni a jegyekkel mint a Wizznél? Kapunk egy vonalkódos lapot? Ill. ha jól látom a check-int nem úszod meg, az biza fizetős. Köszi előre is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Ajajajaj….
   A többségére nem tudom a választ..
   De elvileg elég az 1 óra. De csak ha a gép pont időben szállt le, és nyitotta ki az ajtókat. Sajnos nem ritka, hogy a földön is sorba állnak. Egy ismerősöm 1 órát várt a gépben a leszállás után, mire kiléphetett belőle…
   Poggyásznál a kicsi max 8 kg nagyon szigorúan. A nagy meg 20+3+tolerancia.
   Én nem emlékszem, hogy vittem volna a vonalkódot. Mintha elég lett volna az útlevél. De szerintem jobb vinni a papírt is, ha valami nem oké…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  2. Szia Orsi!
   Elég sokat repültünk már pegasussal, kedvenc helyi járatunk. Előfordultak kisebb késések, de nem jellemző. Ha egy foglalásban veszed a jegyet, akkor a csomagok automatikusan a cél állomásra mennek, tehát nem kell vacakolni a csomag ki – csomag be manőverrel, ami esetleg időigényes (eddig nekem kellett, mert wizz-pgs viszonylatban nem megoldható) A SAW reptér nem olyan óriási, mint az Atatürk, kényelmesen át lehet sétálni a nemzetköziről a belföldire. Mivel már vízum sem kell, így egyetlen sorbaállással meg lehet úszni a határátlépést is. Tapasztalat, hogyha a „külföldiek” ablakok nem győzik a sort, akkor átterelik a nép egy részét a „török” és a „diplomata” ablakokhoz is.
   Mivel a repjegyed fog tartalmazni nemzetközi szakaszt is, így a poggyász méret ennek megfelelő – 20kg – lesz mindkét járaton.
   A repjegyet nem árt kinyomtatni otthon (ezt meg tudod tenni oda és visszaútra is). Mi be szoktunk checkolni neten, már csak azért is, nehogy elfogyjanak az egymás melletti ülőhelyek. Egy foglaláson belüli checkolásnál mindig egymás mellett ajánlja fel a helyeket, amíg vannak ilyenek. A beszállókártyát is kinyomtathatod (bár a visszaútra nem tudod előre, mert csak 24 órával a start előtt lehet checkolni), de nem kötelező, a csomag feladásnál nyomtatnak egyet Neked. A visszafelénél érdekes esetleg a kinyomtatott beszállókártya, mert akkor mehetsz az online checking pulthoz, ahol jóval kevesebben állnak sorba (persze amelyik reptéren van ilyen pult). Ja és még egy, a beszállókártyát (a vonalkódot) okostelefonra is le lehet tölteni természetesen, az ugyanolyan jó, mint a kinyomtatott.
   Kellemes nyaralást! (és a jövőre nézve egy kis reklám, Fethiyébe egy klassz apartman: http://turkuaz.kektaltos.hu )

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   1. De azt azért meg kell említeni, hogy ha az adott helyen ülés az fapados szokáshoz híven fizetős 🙂 Persze ettől még érdemes online becheckolni.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    1. Így igaz! Ha válogatni akarsz, hogy hol akarsz ülni, azért külön fizetni kell. Ha nem akarsz fizetni, akkor a rendszer sorsol ki Neked ülőhelyet. Azt azért megjegyzem, hogy a kisorsolt helyek olyanok, hogy (ha mód van rá) nő mellé férfit nem ültet, illetve amíg van hely, addig a három ülésből a két szélsőt adja, hogy kényelmesebb legyen. Az egy foglaláson belüli esetben pedig igyekszik az együtt utazó társaságot egy sorba, egymás mellé ültetni. Szóval, ha nem vagy finnyás, hogy elől-hátul-szárny felett-ablak mellett-ablaktól távol szeretsz ülni, akkor nagyon baráti az ingyenesen kisorsolt hely is.
     Ha nem checkolsz be időben, online, akkor viszont a fenti szempontokat már nem biztos, hogy tudja alkalmazni a rendszer, mert fogynak a helyek. Eléggé tele szoktak lenni a gépek.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
     1. Ez a foglalásos dolog a buszoknál is hasonlóan működik. Egyes társaságoknál külön színnel jelölik, hol ülnek a nők, és hol a férfia, az esetleges udvarlók elkerülése véget. Bár érdekes, hogy mindig csak a nő mellé nem ülhet a férfi. Egy nő viszont akár egy focicsapat közepére is beülhet! 😀

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
      1. Na igen, de a buszon nem kerül külön pénzbe 🙂
       Trükkösek ezek a fapadosok ám…:)

       Viszont az buszjegy rendszerben pozitiv fejlődét láttam 🙂 Két éve külsős segitséggel tudtuk csak előre megvenni a buszjegyeket itthonról,mert mindenáron 3D security-t akartak kérni, azt meg errefele nem ismerik(?).
       Most hogy aktuális lett megint, látom, hogy akár Paypallal is ki lehet fizetni a jegyet. 🙂

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
      2. Érdekes, ezt nem vettem észre, igaz még nem utaztunk minden buszos társasággal. Még az egy foglalás esetén is (jutkával együtt utazva) vagy mindketten bay, vagy mindketten bayan vagyunk. Ha az egymás melletti ülésen egyet beírok, a másikat automatikusan odateszi, ha átírom, a másikat is átírja. (Pamukkale, KamilKoc, és Ulusoy volt eddig)

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
     2. Köszi az infót!

      tehát akkor a PGS-nél nem úgy van mint pl. a wizz-nél, hogy aki vett ülőhelyet az megy először, aztán a többiek, és mindenki oda ül ahova szeretne (vagy jut neki hely)?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
      1. Nem, ez nem WizzAir 😀
       Gyakorlatilag, ha nem zavar, hogy sorsolnak neked egy ülés számot, akkor csak abban különbözik a nem fapadosaktól, hogy a kaja/piáért fizetni kell. De ha még arra is befizetsz (vagy a repülőn veszel szenyót és dühítőt), akkor is olcsóbb, mint a nem fapadosok.
       Ja, és ha regisztrálsz az oldalukon és kérsz hírlevelet, akkor értesülhetsz az akciókról (pl. most, ha június 22-ig megveszed a jegyet szeptember 1 és október 31 közötti repülésre, nemzetközi járatra, extra árengedményt kapsz – általában 20-50%)
       Mi így szoktunk olyan olcsón repülni, hogy a reptéri transzferek többe vannak, mint a repülőút országon belül. Csupán előre kell tervezni egy fél évre.

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   2. Kedves Pisti!
    Mivel látom, hogy otthonosan mozogsz a Pegasus járataival kapcsolatban, lenne egy-két kérdésem nekem is, megköszönöm, ha válaszolsz rájuk!
    Ősszel mennénk Isztambulba, de csak a hazafelé úton jövünk a Pegasus járatával. A jegyet megkaptuk pdf.-ben, ki is nyomtattuk. Abban nem vagyok biztos, hogy jól tudom-e, indulás előtt maximum 72 órával lehet az online check-int megcsinálni? Már akkor ott leszünk azaz Isztambulban, hol tudjuk ezt megoldani és kinyomtatni? Vagy esetleg a check-int a repteren is megcsinálják nekünk, kell érte külön fizetni? Esetleg a szállodában megpróbálhatjuk, csak a jegyen lévő számot kell beírni, meg a nevet az online check-in-nél? Ha harman vagyunk, hogy kell a check-int csinálni, hogy egymás mellé sorolja a helyeket, hogy érzékelje, hogy három személynek csináljuk?
    Ja és a két Wizz Air-es nagy méretű kézipoggyász amire a Wizz-en fizetni kell, az a Pegasus-nál ingyenes, de fel lehet vinni a Pegasus-nál is a gépre, vagy fel kell őket adni, vagy attól függ, hogy mekkora a súlyuk?
    Segítségedet előre is nagyon köszönöm!
    Enikő

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    1. Én annyit tudok segíteni, míg remélhetőleg a másik Pisti is megérkezik, hogy a hoteleben lehet nyomtatni. Olyan fél líra laponként.
     Nyugodtan meg lehet őket kérni, hogy leülsz a gépük elé, elvégzed az online check-int, majd kinyomtatod. 🙂

     VN:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 5. Szia!
  Nem találjuk a Pegasus oldalán, hogy a feladott poggyász méretben mekkora lehet. Így bukkantam erre az oldalra, keresgélés közben 🙂
  Pár nap múlva Istambul-ból fogunk repülni Antalya-ra PGS-szal, de ez az infó nincs meg. 15 kg az oké, de mekkora lehet max? Tudnál ebben segíteni?

  Előre is köszi a választ!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  1. Bocsánat a késői válaszért. Nincs semmi információ, ami a méretét írná le. Csak a kéziről van (ott vannak méretek). Sehol nincsenek méretek. Még az extra csomag jegyárában is csak kilók vannak.
   Nem hinném, hogy bárki is a méreteket nézegetné. Ha mégis, akkor lehet hivatkozni arra, hogy az oldalon (és a repjegyen) nincs ilyen infó.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
 6. Sziasztok! Keresgéltem, mintha lett volna régebben olyan fórum, ahol fel lehetett ajánlani üres kg-okat csomagoknál. Nos, én 21-én utazom Sabiháról, és lesz egy bő 10 kg-om (remélem) üresben a puttonyba (ez kg-ban sok, helyben kevésbé), szóval ha valaki élne a lehetőséggel, és lenne aki landolás után átveszi a puttonyt, akkor nyugodtan írjatok. 🙂 Bocsi, CyberMacs, ha nem ideillő a bejegyzés, de tényleg nem találtam meg az említett fórumot!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Helló!

   Semmi gond! Nekem is kellett egy óra, mire rátaláltam. 🙂 Itt van.
   Roppant nagy a népszerűsége: 0 beírás, 215 megtekintés… Nagyon nem veszítettél vele sokat, hogy nem találtad meg…
   Itt egyébként kaptál rá választ?

   A törökországi magyarok közösségi portáljai nem igazán életképesek… Még a FB-on van valami mozgás féle, de a hát túl kevesen vagyunk egy ekkor országra… 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .