Halló! A delfinből telefonálok!

Mára már lassan mindenkinek van mobil telefonja. Egyeseknek egyszerre több is.

De az utcai telefonfülkék sem kerültek a kukába. Ennek több oka is, is köztük a katasztrófavédelem. Bár ettől még nem úgy tűnik, hogy sokan használnák.

Viszont ha már ott vannak az utcákon, miért is ne nézhetnének ki izgalmasan?

Ezzel a gondolattal – no és azzal, hogy a törökök imádják, ha a városuk kicsit (nagyon) színes, Isztambulban egyre több és több telefonfülkét alakítanak át úgy, hogy az érdekes is legyen.

No és persze úgy, hogy kapcsolatban legyen a környezetével is.

Így pl. a tengerpari fülkék delfint ábrázolnak.

Delfines telefonfülke
Delfines telefonfülke

Vagy sirályt.

Sirály ez a telefonfülke
Sirály ez a telefonfülke

Ez eddig jó.

Meg szép.

Meg érdekes.

De igazán törökök már ott lesz, ahol egy népszerű focicsapatnak a központja is megtalálható.

Így pl. Beşiktaş kerületben a jólismert fekete-fehér csíkokkal ellátott focis cipő várja azokat, akik szívesen beledugnák a fejüket, hogy a nagymamával csevegjenek egyet (a nagyinak vajon milyen fülkéje van?)

<a href=Beşiktaş foci-cipő-telefon" width="375" height="500" />
Beşiktaş foci-cipő-telefon

De az igazi csemege a stadion előtt várja a rajongókat: Kartal (sas: a Beşiktaş csapat kabalaállata) alakú telefonfülke. Ez tényleg olyan, amibe érdemes belebújni, és felhívni az ismerősünket. Sőt! Telefonálás közben a mobil telefonunkkal selfie-t is készíthetünk mindjárt! Majd elküldhetjük az ismerősünknek, akinek éppen telefonálunk.

Kartal telefonfülke
Kartal telefonfülke

Így hát rajongóknak, gyűjtőknek, fanatikusoknak és unatkozóknak egy új lehetőség: Gyűjtsük össze Isztambulban az érdekes fülkéket!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Halló! A delfinből telefonálok!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

8 Replies to “Halló! A delfinből telefonálok!

 1. Ez a delfines fülke nem véletlen a Kadiköy metró/kikötő környékén van? Mert ott van egy geoláda is a fülkénél (levadászva 2 hete).
  A tornacipősből láttam én is egyet, de mint jó antifocista, elfelejtettem lefényképezni. Mentem már pár száz métert, amikor eszembe jutott, hogy Feyyaz részére jó kép lenne (bár biztosan megvan Neki), de lusta voltam visszagyalogolni (a stadion sarkánál van egy kis öböl, rajta egy híd, ott láttam).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Igen, a delfines Kadıköy-ben van. A cipő pedig Beşiktaş-ban. Bár bent a piacnál, nem a stadionnál. Én a stadionnál egy sasról tudok. De akkor ezek szerint van ott egy cipő is. Nem emlékszel, hogy az balos vagy jobbos? 🙂 Jó lenne tudni, hogy az ennek a párja, vagy egy teljesen másik lábhoz tartozik. 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   1. Ennyire nem figyeltem meg (na meg lehet, hogy valamelyik kétballábas focistáról mintázták). Kb. a stadion bal sarkával szemben van egy kis öböl, meg egy híd, ami a főuton megy keresztül. Ha háttal állsz a tengernek, akkor az öböl (vagy talán torkolat?) jobb oldalán van. Kb. valahol itt: N40° 59.2218′ E29° 2.0838′ (írd be a koordinátát a google térképébe).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Az ember azt hinné, hogy a mai mobilos világban már nem is használnak telefonfülkéket, erre tessék… Delfin?! 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .