Ramadán (Ramazan) 2014 – buli az egész éjszaka

Úgy látszik, a mostani Ramadánoknak a sajátossága a rövid éjszaka lett.

Miután befejezzük a kiadós vacsorát, olyan késő este lesz, hogy nemhogy nem érdemes lefeküdni aludni, de még a hazamenetellel sem érdemes vacakolni.

Meg egyébként is nyár van, meleg van, este van, ráadásul itt van a dobos is, úgyhogy minden adott egy kiadós bulira!

Körülbelül este 11, fél 12 az az időpont, amikor újra annyira mozgóképes állapotba kerülünk, hogy érdemes legyen a felállással is próbálkozni. No de a reggeliig már csak olyan 2-3 óra maradt. Ilyen rövid időre pedig nemhogy lefeküdni, de még hazamenni sem érdemes.

Persze a törököket nem kell félteni, tudják, hogy lehet az időt jól elütni (főleg a minibusz sofőrök). Ameddig nem fogy el tea és sütemény (már pedig abból bőven van), addig nem unatkozik senki.

Csakhogy akkor még nem számoltunk a többi környezeti hatással: meleg van, este van, és a még a dobos is itt készülődik arra, hogy hajnalban az egész várost felébressze. A dobos… aki ugye a ritmusért felel. A ritmus pedig az, ami mozgatja az összes mediterrán embert (míg a pletykák szerint az északikat a jeges medve szokta megmozgatni).. Ha egy török meghallja a zenét… a ritmusos zenét… no, akkor mindjárt felugrik, hogy táncoljon…

Mostanában egyre több és több helyről érkezik a hír, hogy a dobos nem bírt magával, nem tudta kivárni a hajnali órákat. És ütni kezdett. Mármint a dobot, nem a közönséget. Sőt! Ilyenkor a közönség sem akarja a dobost megverni! Pont ellenkezőleg: beállnak táncolni.

Így pedig azt láthatjuk, hogy hajnalban több helyen is élő amatőr néptáncbemutató zajlik. Mégpedig a helyiek bevonásával.

Az első videón mindjárt a sarki férfi néptánccsoport előadását nézhetjük meg.

Itt pedig egy úgynevezett balkáni esti bulinak lehetünk a tanúi.

Itt pedig egy egészen hosszú kígyó állt össze egy kis lábmozgásra.

Ezen a videón pedig már egy komolyabb csapatot láthatunk.

 Mindezek után mégis ki az, aki még bír éjjel aludni? 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Ramadán (Ramazan) 2014 – buli az egész éjszaka, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

2 Replies to “Ramadán (Ramazan) 2014 – buli az egész éjszaka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .