Ott egy magyar pengő!

Éppen éjjel 2 volt, amikor azon gondolkodtunk, hogy menjünk-e már aludni, maradjunk még fent, vagy török szokás szerint kimenjünk az utcára bulizni. Végül is még fiatal az idő, és a levegő sem hűlt le 30 fok alá (így akár mehettünk volna pizsamában is).

De akkor, a TV-ben feltűnt egy ismerős parasztlány, aki éppen hátrafordul és a szemével azt mondja, Ha követni mersz, beléd állítom a kaszát!

Igen! Kétségen kívül egy magyar pengőt láthattunk a török sorozatban!

Magyar pengő az Ulan İstanbul sorozatban
Magyar pengő az Ulan İstanbul sorozatban

A török sorozat egy…öööö… családi maffiás akciós szappanopera. Vagy valami hasonló (törökül egyszerűen csak macera). Jóképű szakállas úriemberrel, kölkökkel meg lányokkal. Meg még ki tudja mivel (sirályokkal és macskákkal).

Na, ebből már mindenki rájöhetett, hogy az Ulan İstanbul sorozatról van szó, ami a kép alapján a Galata-torony közelében játszódik. Vagy valami hasonló…. De mindenképpen Isztambulban.

És, amint láttuk, magyar pénz is forog a kockán! Erre mindenki legyen állati büszke! Ha ezt tudta volna a kaszás parasztlány…

Szóval a történet az – leszámítva, hogy fogalmam sincs, éppen blogot írtam akkor -, hogy egy kevésbé jóképű, meg egy még kevésbé jóképű (aki egyértelműen elolvasta a Helló, én vagyok a Maffia – kezdőknek és haladóknak c. könyvet, így tart magánál egy kopasz és egy nem kopasz kidobó embert) egy pénzgyűjteményről beszélnek, ami állítólag roppant értékes (Kadıköy kikötőtől nem messze ugyan ezt a füzetet árulják, csak 10 forintossal összesen talán 20 TL-ért). Úgyhogy minden kalamajka oka ez a kollekció lesz. Közben pedig egy szoknyában rövid nő (mármint a szoknya rövid, nem a nő) idegesen rohangál a mellék helyiségben, de nem azért, mert minden fülke tele lenne. Láthatólag neki ott más dolga van. Nem, nem 18 karikás, de azért még így is csupa izgalom az egész.

Úgyhogy vegyétek akár sorozat ajánlónak. Egyszer talán majd Magyarországon is levetítik, és akkor majd egyszerre fog több millió ember felkiáltani: Ott egy magyar pengő!

Az aktuális rész (meg úgy az egész sorozat, meg bármely más török sorozat eredetiben) megtekinthető itt. A pengő az 5. perc 48. másodpercében lép színre, de gyorsan túl is lapoznak rajta.

Ulan İstanbul
Ulan İstanbul – Kanal D
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Ott egy magyar pengő!, 9.0 out of 10 based on 4 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .