Még egy repülőjárat Budapest és Isztambul között – majdnem közvetlenül

Eljutottunk oda, hogy a 2 nagy, a Malév és a Török Légitársaság (röviden: THY) helyén 1 nagy (THY), és 2 fapados (WizzAir, Pegazus) jár Isztambul és Budapest között.

E mellett számtalan olyan járatot találunk, amelyik majdnem Budapestre érkezik (Bécs), meg olyat is, amelyiknél egy (de persze lehet több is) átszállással juthatunk haza Törökország legnagyobb városából. Ezek az átszálló pontok viszont ilyenek, mint Moszkva, London, Berlin, stb…

A mostani, negyedik (vagy inkább 3+) járat legalább olyan helyen áll meg, ami egyébként is útba esik.

Íme az Air Serbia!

Ez mondjuk még kérdéses, hogy tényleg megéri-e kiszállni a 11000 m magasságból, hiszen ezzel rengeteg időt veszítünk. De még mindig kevesebbet, mint ha Moszkvában kellene várakoznunk. Viszont a direkt fapadosoknál mégse lehet jobb.

Vagy mégis?

Lássuk az Air Serbia előnyeit:

 • Nem fapados. Ez már sok mindent elmond. Már amennyiben tényleg igaz, hogy nem az. A csomagok mérete nem erre utal.
 • Isztambul I. számú légi kikötőjére, az Atatürk Nemzetközi Repülőtérre érkezik.
 • Nincsenek apróbetűs részek.

Tehát lényegében a kategóriájával, a THY-vel kellene összehasonlítani. Ahol is egy jegy ára stabilan 260 Euró. Az Air Serbinalál viszont menetben sikerült 90 Eurósat is találni. Csak jövetben volt 400 Euró. De elméletben akár 180 Euró-ból megúszhatjuk a teljes utat adókkal, ebéddel, mindennel együtt.

Ez persze még odébb van a Pegazus 80 Eurós, vagy a Wizz Air 30+30+csomagok összesakozható árától. De viszont meglátogathatjuk a mellékhelyiséget Belgrádban.

Egyébként kb. 1 órát kell várni az átszállásnál, ami nemhogy nem nagy dolog, de akár még sporttal is elüthetjük az időt. Pl. futunk, hogy elérjük a gépet. Cserébe kétszer ebédelhetünk a levegőben. Más kérdés, hogy az útidő nagy részét nem a levegőben fogjuk tölteni.

Összegezve:

Előrébb jutottunk valamivel is az Air Serbia lévén?

Na, ez egy jó kérdés! Nem lehet egyértelműen kizárni, de melléállni sem. Inkább azt mondom, hogy sok mindentől függ. Pl. az aktuális akció, vagy az isztambuli repülőtér.

És ne feledjük el, hogy Belgrád közel van a magyar határhoz. Ahogy a nyugati országrészben megéri Bécsbe menni a repülőtérre, ugyan úgy a déli országrészben az Air Serbia jobb választás lehet, mint más Budapestre érkező társaság.

Tehát még egyszer összegezve:

Most aztán tényleg roppant bonyolult lett kiszámolni, melyik légitársasággal is érdemes Isztambulba repülni…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Még egy repülőjárat Budapest és Isztambul között - majdnem közvetlenül, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

2 Replies to “Még egy repülőjárat Budapest és Isztambul között – majdnem közvetlenül

 1. Az a baj hogy hiába van ugyanolyan messze Szegedtől Belgrád mint Budapest … a tömegközlekedés egyenlő a nullával. Trianoni utóhatás 🙁

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Igen,én még azt is hallottam,hogy valaha közvetlen vasúti összeköttetés volt Szeged és Temesvár között,de Trianon miatt még a talpfákat is felszedték!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .