Piknik a 7. emeleten

Jövünk haza a munkából (mert ilyen furcsaságokat, még mi is csinálunk..mármint olyat, mint a munka). És azt látjuk, hogy az egyik ház tetejéről dől a füst!

Na most mi legyen? Hívjunk tűzoltót?

Á dehogy, csak Ali bácsi piknikezik a hetediken.

Piknik a 7. emeleten
Piknik a 7. emeleten

A piknik a törököknél alapvető dolog. Az élet legfontosabb dolgai közé tartozik, ami nélkül nem lehet elképzelni a mindennapokat. Olyan nekik, mint a beszéd, a Facebook, a beszédes Facebook, a tea, beszélgetés tea közben, a dudálás, beszélgetés dudálás közben, vagy mint facebookozás és teázás és beszélgetés dudálás közben.

Szóval a törökök nagyon szeretnek piknikezni. Ez olyasmi, amit mindenképpen megtesznek, ha csak lehetőségük adódik rá. Isztambulban viszont kevés olyan hely van, ahol jól lehetne piknikezni. Így maradnak azok a helyek, ahol kevésbé lehet jól piknikezni.

Lássuk, mi is szükséges egy igazán jó piknikhez: zöld természet, barátok, sütnivaló ennivaló, és sütő.

Nos: zöld természet. Ebből van a legkevesebb Isztambulba. Így atradicionális piknikezéshez kimennek a környékbeli falvakba, pl. Polonezköy-be. Ez olyan, mint otthon Szentedre. Persze nem, mert Szentendre város, Polonezköy pedig falu. Másik fő különbség, hogy senki se a falura kíváncsi, hanem arra a nagy zöldre, amire le lehet ülni, és amit jól össze lehet füstölni.

Ha viszont nem tudunk kimenni a közeli erdőbe, akkor megteszi a legközelebbi zöld terület is. Ilyen lehet a közeli park, vagy a közeli körforgalom. Csak zöld legyen. Ennek köszönhetően, ha amolyan jobb piknikező idő van, akkor Isztambul gyakorlatilag kivonul az utcákra, és leül. De előtte még előveszi a grillrácsot.

A törökök egyébként mindenhol elő tudják venni a grillrácsot: utcán, tetőn (lásd a fenti képet), de még a strandon is, 130 cm-es vízmélységig.

Persze egyedül sütögetni nem olyan jó, mint a barátokkal. A barátokkal nemcsak jókat lehet cseverészni, meg iszogatni, hanem megvan az esélye annak is, hogy van köztük olyan, aki életében sütött már, nemcsak a YouTube-on nézett meg pár oktató filmet.

Ha viszont csak szűk családi kőrben piknikezünk, akkor ránk marad a feladat, hogy megmutassuk az ifjúságnak, hogyan is kell ezt professzionálisan csinálni. Mert hát holnap majd mindenki arról beszél a suliban, kinek az apukája sütött a legjobban. És persze ott van az anyós pajtás is, mint pontozó bíró. Ő azt is tudja, hogy terjednek a hírek a legjobban. Facebook nélkül is.

Ebben a hétpróbás (pardon, hétfasírtos) meleg helyzetben, mégis mi lennénk azok, akik soha életünkben voltunk még a grillrács aktív felén, akkor nem marad más, mint a ködösítés. Szó szerint.

Minden jel szerint nagyon sokan erre játszanak. Legalábbis abból ítélve, hogy a piknik időszakban egész Isztambult belepi a füst.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Piknik a 7. emeleten, 10.0 out of 10 based on 6 ratings
 

5 Replies to “Piknik a 7. emeleten

 1. Legalább felmentek a tetőre és nem az első emeleti lakásban kezdtek el sütögetni, hogy az összes emeletet átjárja a husi illata. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Állítólag egy esős napon az egyik egyik szomszédos országból érkező család leküzdhetetlen vágyat érzett egy kis sütögetéshez. De mivel nem volt erre szakosított sütő hely, felszedték a parkettát, és abból raktak tábortüzet a nappaliban.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Erre a “felszedjük a parkettát és eltüzeljük” szokásra Magyarországon is akad példa bizonyos körökben 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .