Öreg néne tyúkocskája

Péntekre, és hétvégére. A lazább napok reményében. 🙂

Mert Isztambulban mindig történik valami!

Egy török ismerősöm már 10 éve él Isztambulban (te jó ég! Lassan már én is!), és ő meg van győződve róla, hogy ezt a várost nem lehet megunni. Itt mindig történik valami érdekes. Valami szokatlan. Olyan, ami még neki is új.

És tényleg!

A minap éppen azt láttuk, hogy egy néni (mondjuk így, mert életkort nem illet megkérdezni tőle) megy a parkba, hogy megsétáltassa a házi állatát. Olyan ebéd előtti sétának nézett ki a dolog. Húzta is maga után a pórázt, végén a házi kedvenccel. Majd felmentek a lépcsőn, be a parkba, be a zöldbe, ahol már kicsit jobban elengedte a pórázt. De csak egy kicsit, hogy az állatka jobban élvezhesse a szabadságot. De annyira azért ne, hogyha hirtelen kedve támadna egy kamiont megtámadni, azért még időbe meg lehessen állítani. Ez utóbbiban a néne-állatka testtömeg aránya is nagyban elősegítheti.

De míg ott voltunk, addig erre nem került sor. Bár egy betonkeverő arra járt, de a házi kedvenc rá se hederített. Így nem tudtuk meg, ki lenne a nyertes egy ilyen állat a gép elleni csatározásban.

Ez idáig persze nem olyan különös, gondolnánk. De most nézzük meg a fényképet!

Sétáltatjuk az ebédet
Sétáltatjuk az ebédet

Igen, az a kupac ott a kötél végén nem macska. Nem kutya. De még csak nem is medve. Hanem tyúk!

A nénike ide hozza ki a tyúkját minden nap egy kicsit… hmmm futkosni? legelni? kapirgálni? Esetleg csúszdázni (a képtől jobbra egy játszótér nemlátható). Ebből láthatjuk, hogy ő tudatos élelmiszer-fogyasztó. Nem rak ám akármit a levesbe! Hanem igen is egy egészségesen nevelt, világlátott csirke kerül majd a levesbe. Talán még moziba is elviszi (állítólag Németországban egy speciális bió-farmon minden este klasszikus zenét hallgatnak a tehenek, mert úgy másnap finomabb lesz a tej). Ennyit pedig tényleg meg lehet tenni az egészséges életmódért.

E mellett még érdekesség, hogy a néne kezében mintha egy házi készítésű nyilat is látnánk. Ez vajon mire jó? Távol tartani a macskákat?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (5 votes cast)
Öreg néne tyúkocskája, 8.6 out of 10 based on 5 ratings
 

3 Replies to “Öreg néne tyúkocskája

 1. :))) Szerintem az a nyíl egy bot, amivel a tyúkra esetleg rátámadó kutyákat tudja elhajtani 🙂

  De ez annyira szívszorítóan szép történet, minden ami benne van, a faluról városra költözés kényszere, a nehezen szakadó gyökerek, tényleg meghatódtam!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  1. Ez nagyon így van.. Isztambulban kb. 11 millióan vannak “faluról”. Ők azok, akik minden nap megküzdenek a városi léttel. És szerintem sok gondnak (közlekedés, szemét, parkolás) valahol ez a gyökere.
   A néni meg egy hős, aki a város közepén is ellen áll.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .