Támad a Karácsony

Elkezdődött a szeptember (mindjárt vége), az idő is lehűlt. Most már csak simán dög meleg van, így a kutyák is bemenekültek a melegebb üzletekbe, hogy ott folytassák a mindennapi tevékenységüket. Kint is van a bolt ajtaján:

Vigyázat, kutya van!

Aki nem vigyázz, az komolyan megsérülhet, amikor átesik a kutyán, és fejjel belesik a rajszöges fiókba..

Árnyékban
Árnyékban

Tehát minden jel szerint itt a tél!

A nyakunkon van!

És egy olyan kereskedelemre épülő társadalomban, mint Törökország, a Karácsony közeledte egyet jelent a Karácsonyi akciók megjelenésével.

Helló barátom, nem kérsz egy szőnyeget a fa alá? Most ajándék balta is jár hozzá!

Jah, igen. Törökországban nincs Karácsony (erről majd bővebben decemberben). De ez nem zavar senkit. Végül is ez egy jó ok arra, hogy eladjunk egy csomó mindent.

E mellett a törökök imádnak mindent, ami színes, és villog (lásd a közlekedési lámpákat, melynek inkább dekoratív funkciója van, mint az autók irányításában venne részt). És ugyebár a Karácsony is pont ilyen. Úgyhogy ez is egy jó ok arra, hogy mindent telepakoljunk karácsonyfa égőkkel, és felvegyük a Mikulás sisakot.

Mint az alábbi fotót láthatjuk is, bár csak félig ismerhető fel, a sarki boltban egy komplett Mikulás ruhát találunk. Mondjuk szakáll nincs. De ennek az is lehet az oka, hogy 2 polccal balra tőle akciós borotvákat árulnak.

Mikulásfelszerelés
Mikulásfelszerelés

Sőt! Ha jobban megfigyeljük, akkor ott a ruha alatt egy karácsonyi tányért is látunk! Tehát valahol a közelben kell lennie egy receptes könyvnek is, miként lehet a Mikulásból valami ünnepi meglepetést sütni. Még hópelyhes szalvétát is találtunk, így minden készen áll arra, hogy valamit kisüssünk. 🙂

No de egy a lényeg: nyakunkon a Karácsony! Én is jobbnak láttam, ha gyorsan kiteszem a zseb-karácsonyfámat az asztalomra.

Kiraktam a fát én is.
Kiraktam a fát én is.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Támad a Karácsony, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .