Török Légitársaság – magyar reklám

Árpi YouTube videózása (Маша и Медведь – Mása és a Medve) közben egy olyan reklám jelent meg, ami nagyon ismerős képet mutatott. Árpi persze rutinosan azonnal átugrasztotta a reklámot, de az a pár pillanat elég volt, hogy utána járhassunk, miről is volt szó.

Földvári András - Az 500. reptér
Földvári András – Az 500. reptér

A Török Légitársaság (THY) új reklámjáról van szó, melynek a középpontjában egy magyar ember van.

Őt Földvári Andrásnak hívnak. És a reklámban elmondja, hogy már kisgyerekkora óta a felfedezések megszállottja. Mindig valami újat szeretne megismerni a világból.

Most 62 éves, és 6 kontinenst járt be. Összesen 151 országban 499 repülőtéren szállt le, illetve fel. Ez idő alatt 3,5 millió kilométert töltött a levegőben (ez persze csak légvonalban, a leszállás előtti körözések nincsenek benne). Ez annyi, mintha 9 alkalommal elrepült volna a Holdig.

„A kíváncsiság teszi nagyobbá a világot”

Mondja Földvári András, akit mindig azok az emberek inspiráltak, akik új dolgok felfedezésére szentelték az életüket.

Most elérkezett az 500. repülőtérre, ami Törökország keleti végén Iğdır városa. Mégpedig az Ararát-hegy (törökül: Ağrı Dağı) mellé. És miért pont ide? Mert hátha sikerül megtalálni a Bárkát?

Így szól a történet a videóból.

Nem ez lenne az első török reklám, amelyben Magyarország szerepel (lásd pl. itt), most viszont az egész reklám egy magyar úriemberre alapul. Ki is Földvári András valójában?

Szerencsére ma már van olyan, hogy Google, így könnyedén rá tudunk keresni. És így pillanatok alatt kiderült, hogy mennyire trehányak is az újságírók valójában. Kb. 2 mondatban lerendezik a fenti videót, és kész.

Jobban utánanézve már kiderülnek olyan dolgok is, hogy az összes Magyarországgal kapcsolatos Török Légitársaság cikkei vagy tőle származnak, vagy tőle származnak, vagy benne van a keze a dologban. Ő ugyanis a Turkish Airlines magyarországi képviseletének értékesítési vezetője.

2010. augusztus óta dolgozik a THY-nek. Előtte a Brussels Airlines-nál dolgozott és a Magyarországi Légitársasági Képviseletek Szövetsége (BARIH) elnöki posztját töltötte be.

Gratulálunk neki!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Török Légitársaság - magyar reklám, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .