Atatürkös bögre – zenélős

Egy speciális bögre mindig jó ajándék. Vagy jó poén. És bár évek teltek el, hogy nagy divat volt, valamiért még mindig örül az ember, ha különleges bögréje lehet. Pláne a töröknél! Ahol egy ajándék bögre elég volt, hogy mindenki az adott benzinkútnál álljon sorba tankolni.

Ráadásul a bögrések mindig újítanak: színválós bögre, napelemes bögre, zenélős bögre, stb..

Most viszont egy különleges nap alkalmából egy különlegesen furcsa bögre került a boltok polcaira: Atatürkös bögre!

Atatürkös bögre - zenélő
Atatürkös bögre – zenélő

Persze Atatürkös relikviákból nincs hiány Törökországban. Tényleg mindenfélét lehet kapni. Kezdve a mellszobortól egészen az Atatürk aláírás tetoválásig. Főleg az utóbbi nagyon hasznos: se nem hagyjuk el, se nem törjük össze. Legalábbis esetek többségében… (a szőke nős viccekben nincs lehetetten!)

A mostani viszont különleges. Nemcsak, hogy Atatürköt láthatjuk a bögrén, de még zenél is! Kakaó ivás közben pedig nem mást, mint a török himnuszt tudjuk hallgatni.

Vagyis hát.

Ugye himnusz alatt nem illik kakaót inni. Sem teát, vagy kávét. Az előírási szerint az ajánlott magatartás a vigyázzban állás. Ezt egészítheti ki a himnusz lelkes éneklése. Legalább 30-as decibellel. A szomszéd egyébként sem panaszkodhat, hiszen nem a havymetal kopog át a falon. Jobban teszi, ha ő is csatlakozik a reggeli zenés kakaózáshoz. Imigyen hozva nemzeti érzést az egész kerületbe, már kora reggel.

Tehát a használata valami ilyesmi lehet: beleöntjük a kakaót, majd felállunk, megigazítjuk a ruhánkat, leporoljuk, stb…, és utána elindítjuk a himnuszt. Majd nemzeti boldogságtól felfrissülve egy hörpintésre eltüntetjük az italunkat – még mindig állva.

A dolgot bonyolítja, hogy nem tudni, mitől indul el a zene. Előfordulhat (sőt! majdnem biztos), hogy a kakaó beöntése automatikusan fogja elindítani a műveletet. Ez pedig több problémát vethet fel. Pl. még nem vagyunk felkészülve, nincs az ingünk kivasalva, így pedig a megjelenésünk nem fogja ez elvártat tükrözni. Még kellemetlenebb, ha álmos fejjel a bögrét mindjárt a mikróba rakjuk, miután a tejet beleöntöttük. Így az elektromos készüléknek lesznek hazafias gondolatai. Ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek: függetlenségi mozgalmat indít a gázsütővel, hogy így alapítsa meg a EGKEK-t (Elektromos és Gázos Konyhai Eszközök Köztársasága).

Tehát legyünk óvatosak!

Utóirat: Ha Atatürkre szeretnénk emlékezni, akkor erre a legmegfelelőbb ital a rakı. Ez volt ugyanis a kedvenc itala és valószínűleg ez okozta a végzetét is. A török ifjúság minden év november 10-in bő rakı-val búcsúztatja a nagy vezért.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Atatürkös bögre - zenélős, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .