Kebab parti

Mindig úgy kezdődik, hogy a fene se akar kimenni az esőbe.

Ilyenkor jön elő az internetes rendelés, ami Törökországban roppant fejlett. Ahogy már többször előjött, Isztambulban mindent házhoz lehet hozatni. Így vacsora tájban megélénkül a forgalom az utcákon. Olyankor próbálnak a motorosok egymásnak szembe menni, mert egyébként rajtuk kívül senki más nincs az utcán. Főleg esőben.

Enni pedig a törökök nagyon tudnak. Az nálunk egy kisebb mulatság. Időnként ezért összehívnak egy fél rokonságot is, ami simán lehet 200 fő is. Az éttermek pedig, hogy ne náluk legyen a hangoskodás, mindenféle kedvezményeket adnak. Csak maradjon mindenki otthon.

Mostanában a pizzáknál van licit verseny, ki tud minél vadabb akciót hirdetni. Az egyet fizet, kettőt kap akció már ritkaságnak számít. Sok helyen alapban már 3 pizza jár egy áráért. Ha meg olyan napot fogunk ki, akkor mindjárt négyet. Erre szokott az internetes rendszer olyat rálicitálni, hogyha ebből a csomagból kettő veszünk (az már 8 pizza), akkor olcsóbb, mintha csak egyet.

Nem is az a baj, amikor kijön a futár a kis targoncával, meg egy raklap pizzával. Nem is az, hogy a futár csodálkozik, miért csak egy ember várja a pizzát, holott ilyen mennyiségnél húszan tolonganak az ajtóban. Hanem, hogy ha már felfaltuk ezt az elefántnak való mennyiséget (amihez kaptuk az ajándék vasalót), akkor már nem illene éhesnek maradni…

Leszámítva a pizzát, ahol így egymással versengenek a cégek (utána meg kérdés, hogy éri ez meg nekik, rosszabb esetben mi kerül a pizzába, hogy ilyen olcsó lehessen), a normálisabb (vagy inkább az elvetemültebb) hely rendesen felkészült arra, hogy nem egy ember, hanem 6-8-20 fogja éhesen várni a vacsorát. Így a menün találhatunk olyat is, hogy családi csomag. Burkoltan fogalmazva, hogy erre bizony a fél rokonságot is meg lehet hívni.

Nosza, gondoltunk egyet, mi is kipróbálunk egy ilyen családi csomagot. Kebabot kértünk, 8 főre. De nem ám egy darab husikát, hanem teljes felszerelést.

Ebben a kebab, azaz a hús mellett van saláta, rizs (a piros persze, ami egyébként nem rizs), meg paradicsom, meg paprika, meg lahmancu (ehhez petrezselyem meg citrom), meg pide, meg szósz (ezme). És persze mindehhez kés-villa meg ami kell. Ha már egyszer nem főzünk, ne is mosogassunk..

Jó kis öko-nyomot hagyunk vele. Bár érdemes lenne egyszer tényleg kiszámolni, hogy melyik károsítja kevésbé a környezetet: a műanyag kanalak, vagy a mosogatószer előállítása-csomagolása (ami szintén műanyag)-szállítása-lefolyóba öntése, stb…

Nosza fel az internetre, rendelünk. Ezzel persze mindjárt nyertünk kuponokat, amivel majd kitudja, mit fogunk kezdeni. Nemsokára pedig megérkezett a csomag. A Csomag.

Kebab csomag
Kebab csomag

Ez elsőre még csak simán hatalmas volt. El is foglalta az asztal jó részét. Kinyitva mindjárt látszott, hogy meg is tömték rendesen.

Kebab csomag
Kebab csomag

Hát igen… Ezt így, ahogy van, el lehetne vinni egy túlélő túrára. Ha megettük a tartalmát, akkor még mindig lehet házat építeni a dobozból.

Persze a felszerelés mellett, étellel is megpakolták rendesen.

Kebab csomag - egy tál

Végül egy komplett adag kb. így nézett ki:

Kebab csomag - tálalva
Kebab csomag – tálalva rizs

Nosza, befaltuk, utána pedig jött a filmszakadás…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)
Kebab parti, 9.2 out of 10 based on 5 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .