Taxi forró vonal

Van, ahol az elnöknek van forró vonala (hogy kilője a rakétákat). Van, ahol a feleségnek (a bevásárló központba), és van, ahol a férjnek (hogy letiltsa a hitelkártyát). És van, ahol a taxinak.

Mint pl. Isztambulban.

Isztambulban, egy 2014-es számlálás szerint, 17.000 taxi van. Azóta eltelt egy év, és bár garantáltan néhány összetört belőle, a számuk biztosan növekedett.

Ez pedig arra utal, hogy taxit találni nem olyan nehéz dolog.

Nem is bizony. Sok helyen hatalmas sorokban állnak, és csak arra várnak, hogy a gyanútlan gyalogos véletlenül meglóbálja a kezét, és hopp, máris felszedték.

Isztambul taxi
Isztambul taxi

De ha nem is ilyen frekventált helyen vagyunk éppen, akkor is, taxit találni nem nehéz. De ha mégse sikerülne, még mindig elmehetünk a taxi-bazárba, hogy vegyünk egyet magunknak…

Taxi bazár
Taxi bazár

Persze vannak olyanok, akik úgy érzik, hogy a célba érés után nem tudnának a taxival mit kezdeni. A Boszporuszba beledobni sajnálják, kézipoggyászként pedig nem engedik fel a repülőre (pedig nem szúró-vágó eszköz). Így ők maradnak sima utasok.

Szerencsére a mai technikával nem akadály, hogy akár mobil telefonról is kérjünk taxit. Az Európában már ismert Über helyi változata a BiTaksi. Ezzel bárhol is járunk, magunkhoz hívhatunk egy taxit, legyen az bármilyen messze is.

Node! Igen ám, de mi van akkor ha a telefonunk lemerült? Akkor aztán hogy fogunk mi taxihoz jutni?

Semmi pánik! Ezért találták ki már az ősidőkben a helyhez kötött taxi forró vonalat. Ennek előnye, hogy helyhez kötött. Így ha éppen nem vitte valaki haza, akkor biztosan ott találjuk, ahol ennek a helye van. Ezt a helyet meg nem olyan nehéz megtalálni. Igaz, Isztambulban még csak egyet forró taxivonalat láttunk, de ez legalább egy könnyen megközelíthető helyen van: két metró, egy hajó, meg három busz. Ennyi meg nem nagy ár azért, hogy taxihoz jussunk.

Taxi forró vonal
Taxi forró vonal

Akik egyébként a másik típusú forró vonalra gondoltak, ahol a túloldalt forró hangulatú taxis lányok búgnak selymesen, azokat sajnos ki kell ábrándítanom. A hangból ítélve bajszos a bácsi, és egyáltalán nem búg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Taxi forró vonal, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

One Reply to “Taxi forró vonal”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .