Women Techmakers – Női techguru konferencia Isztambulban és Ankarában

SSL, CSS, CRM, HTTPS, PHP, Root, ASSETS, BIN, LIBS,… Ha érted ezeket, és nőből vagy, és rajtad kívül a környezetedben senki se tudja, mi ez, akkor itt a helyed, hogy végre valakivel tudjál erről is beszélni, nem csak a salátahámozásról és a Facebook like-olókról. Vagy ha mégis van olyan, aki megért téged, őt is hozd magaddal Isztambulba, Törökországba!

Itt lesz a női techguru konferencia (Women Techmakers), 2015. március 15-án.

Második rész pedig március 28-án Ankarában.

Women Techmakers
Women Techmakers

A március 8-ai nőnapi rendezvényeken és felvonulásokon merült fel az ötlet. Mert jó-jó, hogy a frissen készült fotókat mindjárt a mobilon keresztül fellőjük a Facebookra és az Instagramra. De mi lesz otthon a mosógéppel? Azt ki fogja elindítani. A Béla sajnos nem programozható, mert ostoba, mint a tök. Hát akkor programozzuk fel a telefonunkat!

Úgyhogy összeült a női technológia kör (a technomenteseket meg hagyták tovább vonulni) és eldöntötték, hogy összeülnek rendesen. De receptek cseréje helyett a programozásban nyert tapasztalatokat fogják cserélni. Úgyhogy lesz itt HTML5 és SSL a javában. Aki meg nem érti, az majd lesheti.

Helyszínnek a Bahçeşehir Üniversitesi lesz. Közismert nevén BAÜ. Mint amikor az ember túl sok rakı-t ivott, és éppen fordul le az asztalról arccal a macskakő felé. Ez amolyan egyetemista felkiáltás, indulatszó. Indul a szó a padló felé. A tulajjal együtt…

Szóval a BAÜ Beşiktaş-ban lévő kampuszában (Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü) lesz a program. Még pedig nem is akármilyen támogatókkal. Ilyenekkel, mint IBM, Google, Chip magazin, stb… Az előadások, és a workshoppok pedig mind-mind női techguruk vezetésével zajlanak.

A kapunyitás 8:30-kor lesz, az első előadás pedig 9:30-kor kezdődik. És egészen este 18:00-ig tart a fejtágítás. Ilyen témakörökben, mint okos órák, okos telefonok, mobil fizetés, legújabb Android technológia, CSS3, szociális hálózat, Java, Apple Watchkit, Google, CRM, stb… A teljes program itt található.

Mint láthatjuk, semmi klasszikus női téma nem lesz. Csak kemény technika.

Az eseményre a belépés ingyenes. És nem írják, hogy mindenkinek női ruhát kellene húznia, így talán én is benézek. Jelentkezni itt lehet.

További információk és hivatalos weboldal itt.

Ha valaki esetleg lemaradna róla, mert éppen március 15-ik, az 2015. március 28-án Ankarába is ellátogathat. Erről viszont még keveset tudni (hivatalos weboldal itt).

Helyszín: Bilkent Cyberpark Konferans Salonu Cyberplaza B Blok Kat:1 Bilkent/Ankara

Jelentkezni pedig itt lehet.

És Ankarában még várnak előadókat is. Így ha világmegváltó technikai ötleted, kódod, vagy gondolatod van, akkor itt jelentkezhetsz.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Women Techmakers - Női techguru konferencia Isztambulban és Ankarában, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .