Így kell kiabálni, kedves bajtársak!

Elvtársakat mégse illik írni rájuk..

Én nem szeretem az ilyen típusú kampányolásokat, de tény, hogy Törökországban nagyon is szükség van rá. Ez pedig nem más, mint az a módszer, amikor a mondandóknak hangot adunk. Nagy hangot. Úgymond kiáltjuk, ordítjuk. És még integetünk is hozzá.

A törökök ugyanis szeretik, hogyha a vezérük, ki a reményeik szerint a következő választást megnyeri, nagy hangú ember legyen. Ha meg mégse nyer, akkor is legalább a parlamentben tudjuk kiabálni. Ha pedig még a parlamentbe se jut be, akkor a parlament előtt legyen akkora hangja, hogy azzal még a benti ülést is megzavarja.

Azt mondják, ennek történelmi hátterei vannak. Hiszen a vezérnek túl kellett kiabálnia az ágyúdörgések hangját.

Ma ugyan ez a helyzet, csak éppen a pár utcával odébb dudáló kamionokat kell túlharsogni.

Azt mondják, ezer évnél is régebben még a magyaroknál is abból a babából lett végül a jó vezér, aki a leghangosabban sírt.

Tehát ha valaki politikus akar lenni, akkor annak hangoskodnia kell! Kiabálni, azt igen! Asztalt csapkodni, azt is lehet. Cipővel asztalt verni, na azért…gyere csak, tudok egy jó ápolót..

Arról egyenlőre nincs hír, hogy külön tanfolyamok lennének, ahol a jövendő elnököket és párttagokat tanítanák a megfelelő technikára. Mint pl. légzés, szünetek, nem is beszélve az esténkénti gyakorlásról.

Ugyanis kiabálni is tudni kell! Ha nem jól csináljuk, akkor könnyen lehet, hogy a nagy beszéd közben egyszercsak elmegy a hangunk. Mi meg ott állunk több százezer emberrel szemben, és pont a lényeget, a mondat értelmét nem tudjuk kinyögni. És akkor mindenki csak úgy áll. És nem tudja, hogy tapsoljon, vagy fújjon. Mert hogy ez a mondat kire vonatkozik, ami oly hírtelen félbeszakadt.

De erről nem tudunk, hogy ilyen felkészítés lenne-e.

Viszont mindenkinek van egy titkos receptje, hogy miként tudja végigkiabálni ezt a több hónapos kampány körutat. A Kalan D most összeszedte, kinek mi a csodafegyvere. A neveket és a pártokat szándékosan kihagytuk.

  • Hársfavirág-tea sok mézzel. De csak langyos vízben. – áll az ajánlat az egyik jelöltnél. E mellett kiemeli, hogy a kampány időszakban kerüli a fűszeres ételeket.
  • Gömbértea sok mézzel. De meleg vízzel.  Mellé pedig kandiscukor. Napközben, beszéd előtt csak kekszet szabad fogyasztani. – a receptje egy másik jelöltnek. Tehát a méz eddig tuti befutónak néz ki. A kandiscukrot pedig egyébként is régóta ajánlott minden hangoskodónak.
  • Csak tea, no és török kávé. – mondja az az úr, akinek a stílusa egyébként is olyan, hogy egészen biztosak voltunk benne, hogy nem fog füveket és gyökereket rágcsálni.
  • És van aki már a modernebb dolgokat támogatja, mint a torokcukorka. De persze sok vízzel.

Nos Uraim, és persze Hölgyeim, kik az éjszakában szeretnék a hangjukat hallatni egy buli után (közben, előtte), a fenti receptekkel lehet próbálkozni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Így kell kiabálni, kedves bajtársak!, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .