A végtelen Karácsony

Már május közepe van, de Isztambulban még mindig nem ért véget a Karácsony.

Az is igaz, hogy el sem kezdődött…

A Karácsony napját egyébként is nehéz meghatározni Isztambulban, ahol a világ szinte összes keresztény vallása megtalálható. Ehhez először is tudni kell, ki melyik csoportba, majd melyik osztályba, majd melyik szektába, majd melyik családba, majd nyelvi területre tartozik. No meg hogy mikor ér rá Karácsonyt tartani, és mikor van kedve. E mellett pedig a törököknél is egyre inkább divat lett már december 1-én felállítani a Karácsonyfát. Mert az olyan szép, meg színes, meg csilingelős.

E miatt aztán, a sok-sok vallási ágak, divat, hangulat és szabadnapok beosztása miatt a Karácsony kb. október közepétől január végéig tart Isztambulban.

Ez azért eléggé hosszú idő. De mégse annyira, hogy májusig is eltartson.

Abban azért mindegyik csoport egyetért, hogy a május sok mindenre jó, de egészen biztosan nem a Karácsonyozásra.

Isztambulban viszont mégis. Most, még május közepén is tart a Karácsony. A sarki szupermarketben már kaphatóan a Mikulás csokik!

Mikuláscsoki májusban
Mikuláscsoki májusban

Persze mindez nézőpont kérdése… Így, majdnem az év közepén az is lehet, hogy nem azokat akarják csokiutánpótlással ellátni, akik már mindent lelegeltek a fáról a hosszú Karácsonyozás alatt. Hanem éppen hogy a 2015-ös Karácsonyra készülnek. Megelőzve ezzel mindenkit a világon!

Mi már májusban is árulunk karácsonyi csokit!

Akárhogy is, az biztos, hogy ennek a csokinak teljesen mindegy, melyik Karácsonyra készültek. Annyi benne a természetellenes aroma, hogy akár Nagy Sándor korából is származhat, akkor is éppoly friss, üde, és sziklakemény, mint amikor leesett a futószallagról.

Az íze pedig… ebbe inkább ne menjünk bele. Menjünk bele inkább a sarki büfébe, és együnk egy kebabot helyette.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
A végtelen Karácsony, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

One Reply to “A végtelen Karácsony”

  1. “Akárhogy is, az biztos, hogy ennek a csokinak teljesen mindegy, melyik Karácsonyra készültek. Annyi benne a természetellenes aroma, hogy akár Nagy Sándor korából is származhat…” 😀 😀 😀
    Jajj, de jót nevettem 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .