Csak felkapcsoljuk a villanyt, és lőn…Isztambul!

Csak felkapcsoljuk a villanyt, és lőn…Isztambul!

De lehet, hogy mégsem…

Isztambul kapcsoló
Isztambul kapcsoló

A fent látható képen az igazán egzotikus Isztambul villanykapcsolók láthatóak, melyekkel a Koçtaş boltban sikerült összefutni.

Meglehetősen hangosan sikerült a találkozó, ugyanis a bevásárlókocsit az Árpi irányította. Ő pedig fejébe vette, hogy egyenesen megy át az üzleten, még akkor is, ha keresztben mindenféle falak vannak.

Végül azért kidobáltuk a kosárból a nemkívánatos, de roppant dekoratív kapcsolókat a kocsiból, és leléptünk. Ezúttal már csendesebben.

Jól is tettük, hogy megszöktünk, mert ez a Paraktikerhez hasonló áruház, és ilyen helyeken könnyen találni motoros fűrészt és más olyan eszközöket, melyek nemcsak hogy gyerek, de még inkább feldühödött eladó kezébe nem való.

Szóval Isztambul villanykapcsoló. Fő jellemzője, hogy Isztambul látható rajta. És mint ilyen, szuper dolog. Nem mellékesen, a villanyt is felkapcsolja. Tehát ha megnyomjuk Isztambult, akkor világos lesz!

Persze, ha a drótok jól vannak bekötve.

Isztambul villanykapcsoló
Isztambul villanykapcsoló

Tehát Isztambul, ami azt jelenti van villamoson (piros-áramszedős-İstiklâl Caddesi-s), Kislány-tornyos meg Galata-tornyos, de még Ortaköy Camii+Boszporusz-hidas is. Aki nagyon eltévedt, vehet Londosat, és Velencéset is. Nem is beszélve a New Yorkosról. (teljes katalógus itt).

Bármennyire is meglepő, ezek a kapcsolók valójában nem a turistáknak készülnek. Pedig egy ilyen kapcsolóért ki ne akarná a nappaliját piros-feketére átfesteni?

Valójában a törökök azok, akik az igazi célpontjai ennek a terméknek (vajon a törökök erről tudnak?).

Az isztambuliak általában kedvelik ezt a várost (és talán átkozza is egyben, de pont ettől a kontrasztól lesz izgalmas). Aki nem, az meg már elmenekült. De persze olyan is van, aki meg van győződve arról, hogy ennek a városnak nincs is határa, és az egész bolygót beborítja. Azaz úgysincs hova menni, akkor meg miért ne lehetne szeretni.

Akárhogy is, az isztambuliak között van egy ilyen Isztambul lelkesedés. Hasonlóan, ahogy a törökök is imádják a török zászlókat, minden mennyiségben. Ezért rengeteg olyan tárgy készül, ami valamilyen szinten Isztambulról szól, Isztambult ábrázolja. Még Isztambulos késeket is lehet találni. Nem is beszélve a vonalzókról.

One Reply to “Csak felkapcsoljuk a villanyt, és lőn…Isztambul!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük