Ramadán (Ramazan) 2015 – Az akciók

Törökországban nincsen ünnep akció és leértékelés, kampányok nélkül.

Meg olyan hét se telne el, hogy ne lenne akció… meg olyan nap..

 

Csak most, olcsón, ajándék szőnyeggel!

A Ramadán (Ramazan) egy olyan dolog, amit mindenki vár, így vagy úgy. A marketingesek egészen biztos nagyon várják már, mert ilyenkor nem kell gondolkozni, milyen ügyel is csábítsák be a vevőket a boltba. Ramadán van, és kész! Így akció is van! Ez is kész! Na, hol a vevő? Á! Itt vagy barátom!

Természetesen a fő vonal ilyenkor valamiképpen kapcsolódik a gyomorhoz, amit oly sok ember szeretne mielőbb megtölteni (érdekes módon vízzel, ivással kapcsolatos reklámok nincsenek, nincs levegőből víznyerő automata leárazva). Így a leggyakoribb akciók lényege, hogyha már éhesek vagyunk, akkor most akciósan lehet enni. 1 liter étolaj mellé ajándékba jár 3 db. Vagy 1 pizza árából mindjárt 5 darabot ehetünk meg. Vagy csak egyszerűen kapunk egy egész csirkét.

Az ilyeneket nagyon szeretik a törökök. De még jobban, ha valami kézzelfogható ajándékot kapnak: tea mellé teásbögrét (ilyennel van tele a szekrényünk otthon), zacskós leves mellé ajándék tányér, stb… De lehet ennél komolyabb dolgokat is találni: ajándék lábos, ajándék serpenyő. Vagy bármi, amire a konyhában csak szükség lehet.

Vagy nincs rá szükség, de hát ajándék, az pedig csak jó lehet.

Ezek az akciók aztán néha nagyon el tudnak durvulni. Kedvencünk, amikor a 10 doboz mosópor mellé járt az ajándék mosógép! Ki ne akarna ilyet? Mindjárt kettőt is!

A törököknél egyébként is az akciók egymás hegyén-hátán vannak. Ráadásul össze is kapcsolódnak. Össze is fűzhetőek, vagy akár gubancolódhatnak. Egyik-másik eladónak legalábbis felsőfokú matematikai tudással kell rendekeznie, hogy kibogozza, mennyibe is kerül a pöttyös zokni. Hiszen akció van, nekünk meg törzsvásárlói kártyánk, szerződésünk a bankkal (persze részletfizetéses), a mobil szolgáltatóval, meg vettünk 30 darab csíkos gatyát a szemközti boltba és ahhoz is jár itt kedvezmény. No meg persze ott a pontgyűjtésünk is.

No de vissza a Ramadánra! Mert nemcsak a konyhában vannak akciók, hanem mindenhol máshol is. A repülőjegy mellé kapunk egy visszautat ajándékba. Meg ha már megyünk, vegyünk új mobil telefont. Természetesen ingyen, csak 2 éves hűségnyilatkozat kell hozzá, mellékelve a lelkünkkel (de azt már úgyis eladtuk több éve a konkurenciának). Meg akkor vegyünk már fürdőruhát is, és hótaposó csizmát. Ki tudja, milyen idő lesz ott. Egyébként ugye akarunk utazni? Persze, hogy igen!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (8 votes cast)
Ramadán (Ramazan) 2015 – Az akciók, 8.3 out of 10 based on 8 ratings
 

3 Replies to “Ramadán (Ramazan) 2015 – Az akciók

  1. Gyerekkoromban olvastam egy scifit, ahol a közeljövőben egy pacákot közveszélyes idiótának néztek és bevitették a diliházba, mert bement egy könyvesboltba és _pénzért_ szeretett volna könyvet venni. Amikor már mindenki pontokból, bónuszokból, ajándékfüzetekből és szelvényekből vásárolt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  2. Tanulhatnának a törököktől a magyar boltok vevőmenedzsmentet. Itt is lehetnének ilyen rugalmasak az üzletek.Követelem az összevonható akciókat 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .