53 fok

Megjött a meleg! Végre!!!

53 fok!!!

Huhuhuhúúúúúúúú, nem fázunk!

Az idén szerencsénk volt a Ramadánnal. Simán csak dög meleg volt. Az az igazi török nyár még nem jött el. Sőt! Volt olyan nap is, amikor végig szakadt az eső.

Ebben az évben egyébként is eléggé nehezen akart a nyár megjönni. Már-már dinnyét is lehetett enni, de mi még mindig fűtöttünk…

Most viszont megjött a meleg. Beállított hozzánk! Kapustól!

Még a több évtizedes országos rekord is megdőlt! 53 fok!!

Igaz, ez Urfa városában (hivatalos nevén Şanlıurfa) történt, ahol a turistáknak azt ajánlják, hogy januárban menjenek. Olyankor egészen hűvös van. Olyan 25 fok körül lehet…

E mellett azt is ajánlják minden turistának, hogy mindenképpen nézzék meg ezt a várost, mert meseszép! És roppant izgalmas!

54 fok Urfa városában - Forrás: ensonhaber.com
54 fok Urfa városában – Forrás: ensonhaber.com

Mire a cikk elkészült, már 54 fokot mutatott a hőmérő…

Jó persze, kint van a napon.. Meg lehet, hogy csak két komisz kölyök játszik az öngyújtóval. De akkor is meleg van. Nagyon.

Törökország ebből a szempontból eléggé változatos. Vannak helyek, ahol már szeptemberben leesik a hó. És olyanok is, ahol sosem esik. És van Isztambul, ami….  Hát az egy külön eset… két oldalt tenger, közte egy Boszporusznak nevezett folyosó, stb… ott aztán minden előfordulhat.

Az ország azon részei, ahol a forróság nem ritkaság, hanem a mindennapok része, sok érdekes helyzetet teremt.

Ott vannak pl. Antalya-ban azok az éttermek, ahol egész egyszerűen a folyóban ül az ember.

Persze ez leginkább turista látványosság. Az emberek hagyományosan inkább olyan házakban élnek, amihez kert, belső udvar tartozik. És maga a kert van nappaliként berendezve. Kanapéval, szőnyeggel, tv-vel, mindennel. Így ha kicsit lehűl az idő (pl. mert megérkezik az este), akkor mindjárt ki lehet mászni az óvóhelyről lakásból.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.9/10 (8 votes cast)
53 fok, 8.9 out of 10 based on 8 ratings
 

One Reply to “53 fok”

  1. A múlt héten Pesten voltam. Egy hétig folyt rólam az izzadság, azt hittem, hogy ennél nem lehet rosszabb. …pedig csak 40 fok volt!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .