Világméretű magyar gyerek verseny (online)

Egy játékban egyesítjük a világ magyar gyerekeit.

„Nekem áldott az a bölcső,
Mely magyarrá ringatott”

A magyargyerek.com egy nemzetközi levelező verseny 5 – 17 éves diákoknak.
Olyan külföldön élő magyar / magyar kötődésű diákok jelentkezését várjuk versenyünkre,akik szeretnék ápolni magyar gyökereiket, és elmélyíteni Magyarországgal kapcsolatos tudásukat.

Nevezési és fizetési határidő: 2015. október 05.

Hatodik versenyünk 2015 októberében indul. A világ bármely országából elfogadunk nevezést. A verseny 4 fordulóból áll, és 2016 áprilisában ér véget.  A versenyzők minden fordulóban e-mailen kapnak egy feladatsort Magyarországgal kapcsolatban, amelyet 5-6 hét alatt kell megoldaniuk. A megoldott feladatokat kijavítjuk, és egy értékelőlapon küldjük el az eredményt.  A projektmunkákat, rajzokat értékeljük, és az értékelést küldjük el. Egy forduló 5-6 feladatból áll, és célja a diákok ismereteinek elmélyítése Magyarországról, a magyar történelemről és a magyar kultúráról. A feladatlapok földrajzi, történelmi, irodalmi, néprajzi, művészeti, és az általános életvitellel kapcsolatos kérdéseket tartalmaznak. Minden feladatlapban lesz egy projektmunka, amelynek megoldásához a versenyzőnek böngésznie kell az interneten, kutatómunkát kell végeznie. További feladattípusok: kisebbeknek rajzolás, ragasztás, színezés, nagyobbaknak teszt, szórács, párosítós, fogalmazás.

Korosztályok: 5 korosztályt alakítottunk ki.

5-6 évesek (Babóca csoport): Idevárjuk a legkisebbeket, akik akár szülői, tanári segítséggel is versenyezhetnek. A számukra kialakított feladatlapot úgy készítjük, hogy csak rajzolnak, vágnak és ragasztanak.

7-8 évesek (Bóbita csoport): Idevárjuk azokat a kicsiket, akik akár szülői, tanári segítséggel is versenyezhetnek. A számukra kialakított feladatlapot úgy készítjük, hogy sokat rajzoljanak, rejtvényt fejtsenek, és a válaszokat egy-egy szóban megfogalmazhassák. A gyerekek megismerkednek klasszikus és kortárs magyar írók és költők meséivel és verseivel.

9-10 évesek (Kincsem csoport): A nekik szóló feladataink vidámak, játékosak, nem igényelnek sok írást. Arra törekedtünk, hogy a versenyzők sokat rajzoljanak, ismerkedjenek magyar báb- és rajzfilmekkel. A versenyzők ismerkednek a magyar népszokásokkal. A megoldásokat röviden, szavakban vagy tőmondatokban kell fogalmazni.

11-13 évesek (Égig érő fa csoport): Ebben a korosztályban a feladatok könnyed, játékos formában kérdeznek rá a Magyarországgal kapcsolatos ismeretekre. Szeretnénk meghívni a gyerekeket virtuális múzeum és színházlátogatásra. Ide is  becsempésztünk  rajzolást, találós kérdést és képeket, hogy ne legyen unalmas a munka.

14-17 évesek (Bűvös kocka csoport): Rájuk komolyabb kérdések várnak, de a szórakozás, a kaland és az alkotás öröme náluk is nagy szerepet kap.

A különböző korosztályokba lehet egyénileg és csoportosan is jelentkezni.

Mentor

A versenyzőket megkérjük, válasszanak maguknak egy tanárt vagy szülőt, aki tanácsaival segíti őket a verseny folyamán.

Csoportos versenyzés

A külföldi magyar iskolák számára hoztuk létre a csoportos versenyzést. A csoportban versenyzők ugyanazt a feladatsort oldják meg, mint az egyéni versenyzők, csak ők közösen keresik a válaszokat. Emellett minden fordulóban készítünk számunkra egy külön feladatot, amely együttgondolkodást, véleménycserét és összehangolt közös munkát igényel. Munkájukat egy tanár vagy egy szülő támogatja. Lesznek olyan feladatok, amelyeket minden csapattag önállóan old meg. A verseny folyamán lehetőség lesz a résztvevő iskolák számára az ismerkedésre, kapcsolatépítésre.

A feladatlapok visszaküldése

A feladatlapokat a megadott határidőre elektronikus formában küldik vissza a versenyzők vagy a tanárok.

A PDF formátumban elküldött feladatlapot a versenyzők kinyomtatják, kitöltik, beszkennelik és e-mailben visszaküldik a rajzokkal, képekkel együtt.

Javítás

A feladatlapokat és a kreatív munkákat pontszámokkal értékeljük. Külön értékelőlapot készítünk, ahol az elért pontszámok és egy írásos értékelés is helyet kap. Az egyes forduló feladatlapjait a beküldést követően kijavítjuk, és az értékelőlapot e-mailen küldjük el a résztvevőknek és a tanároknak.

Facebook

Ezen a közösségi oldalon, a magyargyerek oldalán létrehoztunk egy zárt csoportot, ahová a versenyzők és szüleik csatlakozhatnak. Itt nyílik lehetőség az ismerkedésre, a barátkozásra.

Ajándékok, eredményhirdetés:

  • 2016  áprilisában hirdetünk eredményt.
  • Minden korosztály első 3 helyezettjét díjazzuk. Külön az egyéni, külön a csoportos versenyzőket.

Ajándékok:

  • múzeumbelépő, magyar klasszikusok könyvben, DVD lemezek, valamint magyar édességek, népművészeti ajándékok.
  • Oklevelet küldünk minden legalább 80%-ot elért versenyzőnek.
  • Minden olyan versenyző, aki valamennyi fordulót visszaküldte, emléklapot kap.

Jelentkezési feltételek:

  • életkor: 5 – 17 év
  • magyarországi kötődés (magyar születésű, szülők vagy nagyszülők magyarok stb.)
  • jól működő e-mail cím

Nevezési díjak

  • egyéni versenyzés: 30 EUR / tanév
  • csoportos versenyzés / fő: 15 EUR (minimum 2, maximum 5 fő lehet egy csapatban) / tanév

Nevezési és fizetési határidő: 2015. október 05.

Jelentkezés, forrás és további infó: magyargyerek.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Világméretű magyar gyerek verseny (online), 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .