Semt neresi?

Amikor Törökországban rendes üzletben vásárolunk (nem pedig hipp-hopp egy szőnyeget az utcán, amire aztán felülünk és elrepülünk), akkor szokott felröppenni az a kínainak tűnő kérdés, hogy

Semt neresi?
– Jaj kisasszony, én házas vagyok. Meg az akciós benzinpumpa sem érdekel, amit 51 db. csíkos zokni vásárlása mellé adnak. Így inkább nem mondok
igent semmire!

Ez az egyáltalán nem ártatlan kérdés valójában azt jelenti, hogy hol laksz?. No, nem azért, mert fel akarna jönni a kisasszony a lakásra (rosszabb esetben a bajszos bácsi). Hanem hogy bevigyenek minket a rendszerbe (ez ám a 21. századi romantika!).

Ugyanis most ez az irányzat, hogy mindenkit bevisznek a rendszerbe. Mert nincs is annál jobb, mint a rendszerben elveszni! Isztambul szűk hátsó sikátorain is jó móka elveszni. De az semmi ahhoz képest, mint amikor a rendszerben veszünk el!

Márpedig ehhez adat kell.

De hát ugye személyes adatot kérni nem illik/lehet, meg macerás is. A törökök úgy szeretik leírni a nevemet (Tóth)! Pedig ha tudnák, hogy lehetnék Podmaniczky György is! Na az lenne ám a móka! Így a legjobb a kerületet kérdezni.

Ami azért is jó ötlet az üzlet részéről, mert így kiderül, hogy hova érdemes a következő boltot nyitni.

Ha viszont már ÁFÁ-s számlát kérünk, akkor persze bele kell menni a részletekben. És akkor pedig eladjuk még a lelkünket is az ördögnek. Azazhogy nem! Pont fordítva! Itt még az ördög is kiárusítást tart.

Karácsonyi akció! 100 virgács vásárlása esetén ajándék zárlatos izzósor! (és lejárt szavatosságú lelkek)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (7 votes cast)
Semt neresi?, 8.0 out of 10 based on 7 ratings
 

4 Replies to “Semt neresi?

 1. Idehaza az irányítószámot szokták kérni 🙂 Egyébként a Podmaniczky még hagyján, de ha Batthyánynak hívnának, az még nem is úgy mondjuk ki ahogy írjuk 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  1. Ez remek ötlet! Legközelebb így mutatkozom be. 🙂
   Bár a kínaiak itt előnyben vannak. Mert ha ezek után megkéri az eladó, hogy írja le a nevét, akkor azzal sem jár jobban. 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Én egyszer Manisában vettem egy CD-t. És az eladó csak úgy tudta kinyomtatni a gépi blokkot pénztárgépből,ha előtte megadtam a nevemet,amit ráírt!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .