Moto-taksi

Amikor az emberiség elkezdett a génekkel kísérletezni, akkor mindenkit azzal illesztgettek, hogy majd jönnek a keresztezések: medveember, farkasember, oroszlánember, lajhárember (ilyen egyébként van!), stb…

Nos, nem úgy, nem abban a fázisba, de lényegében csak megtörtént ez is:

Isztambulban kér rejtőzködő földönkívüli fajt kereszteztek.

Sokan gondolják, hogy a gyíkemberek köztünk járnak. De ha valójában űrlényeket akarunk keresni, akkor csak be kell ülni egy isztambuli taxiba. Itt található az egyik, aki magát taxi sofőrnek hívja. Míg a forgalom lévő autósok valami más állatnak. De ők nem hívják, hanem inkább el fele küldözgetik.

Ők azok a fajok, akik szuperman-hez hasonlóan teljesen más fizikai szabályok szerint játszanak. Ők is megpróbálnak repülni, de mindjárt autóval együtt. Ők ezen kívül más szabályokra is frigyet hánynak: pl. a közlekedési szabályokra.

Ők azok, akik még az előtt átmennek a lámpán, hogy az zöld lenne (ez bizonyítja, hogy lehet a fénysebesség felett is közlekedni. De legalábbis lámpasebesség felett mindenképpen). Ők azok, akik előbb felszedik az utast, minthogy annak egyáltalán eszébe jutott volna taxit hívni. Ők azok, aki bemennek szembe a szűk egyirányú utcába, ahonnan kijön 8 pótkocsis kamion. És ők azok, akik a pilóta-kexet egyben lenyelik…

Míg ott a másik idegen faj, a motorosok. Akik mindig csak szembe tudnak menni az utcákon. Akik… na de róluk készült egy külön bejegyzés is.

Ez a két faj a Földet használja csatatérnek. Általában dudálással és előzéssel próbálják eldönteni, hogy ki az erősebb.

De most valaki úgy döntött, hogy előállítja a hiper-fajt, és keresztezte a kettő. Így született meg a Moto-taksi. Magyarul a motoros taxi.

Ez nem azoknak való, akik a nagyképernyős tv-t akarják hazavinni. Hiszen sokszor a két kezünk sem elég, hogy kapaszkodjunk. Két kéz, két láb, meg esetleg meg lehet próbálni foggal is kapaszkodni.

Az ötlet abból indult, hogy Isztambulban sok autó van. A hír szerint több, mint 15.000. Ha-ha-ha-ha! Kedves riporterünk nagyon nem ismeri Isztambult! 2014 májusában 3.284.483 jármű foglalta Isztambul útjait. Ha ezeket egymás mögé állítjuk, akkor a sor egészen a dél-afriakai Jóreménység-fokáig elérne! És ez 2014-ben volt. Havonta kb. 30.000 új autó kerül forgalomba!

Taxiból 17.395 darab van. Ebből éppen 17.394 dudál (az egyiknek lemerült az akkumulátora, így csendben van). De a legtöbben csak 1-1 utas ül (viszont igencsak jelentős mennyiségben 6-8-12 utas ül, annak ellenére, hogy 5 személyes az autó). És hát lássuk be, ha csak ember utazik, akkor a taxi fele csak a levegőt szállítja. Teljesen feleslegesen. Miközben foglalja a drága helyet az aszfalton.

Viszont a motor fele akkora. Kevesebbet fogyaszt, mindenhol elfér (ez Isztambulban azt jelenti, hogy tényleg MINDENHOL). És ha már úgyis életveszélyes taxiba ülni, akkor már nem mindegy?

Tehát most már fel lehet ülni a motorra is, ha valahova el akarunk jutni. Mégpedig gyorsan. Pláne a rövidebb úton. Azért a mozgólépcsőn majd csukjuk be a szemünket…

Viszont kapunk bukósisakot. Ez azért jó hír, mert köztudott, hogy az isztambuli motorosok egy olyan bolygóról érkeztek, ahol bazaltból van a koponyájuk, így ők nem szoktak bukósisakot használni. De legalább mi, földi halandók, biztonságban érezhetjük magunkat.

Egyébként azért is jó motorral taxizni, mert sokkal jobb képeket lehet fotózni, mint autóból. Ott mindig elénk áll egy autó, kamion. Bezzeg motoron! Ott szabad a kilátás. Kivéve persze a már említett mozgólépcsőn…

Tehát itt egy alternatíva a városon belüli közlekedése. Mielőtt azért felszállnánk egy ilyenre, nézzük át jó alaposan a biztosításunk extrém sport bekezdését!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Moto-taksi, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .