Isztambul túra – a török sorozatok nyomában

Ezel, Tiltott szerelem és Szulejmán. A jólismert török sorozatok, melyek Magyarországon is láthatóak voltak.

Itt az ideje, hogy elmenjünk megnézni az eredeti helyszíneket is!

Indulás: 2016. június 27-én.

Jelentkezési határidő: 2016.május 20.

Jártál már Isztambulban, de csak a kötelező nagy nevezetességeket láttad? Nem is mertél volna messzebbre elindulni félve attól, hogy eltévedsz ebben a hatalmas metropoliszban? Vagy nem voltál még ebben az óriási, lüktető városban, de török sorozatok nézőjeként kíváncsi lettél rá? Érdekel, hol forgatják kedvenc sorozataid epizódjait? Kíváncsi vagy azokra a helyekre ahol ezek a sztorik játszódnak?

PROGRAMTERV:

1. nap
UTAZÁS NAPJA Érkezés után esti séta Isztambul legtrendibb sétáló utcáján, az Istiklal Caddesin. A Nevizaden megnézzük milyen bárokban buliznak a török fiatalok, majd a Galata torony tövében vacsizunk egyet közösen. Akinek kedve van, feljön velünk a Galata toronyba, ahonnan belátni egész Isztambult, kivilágított fényárban úszva.

2. nap
Az első egész napos program kezdődjön Isztambul kötelező nevezetességeinek felfedezésével, de mivel sorozatrajongók vagyunk, ebbe a napba is csempésztünk egy-két helyszínt pl. az Ezel című filmből. Kék Mecset, Aya Sofia, Yerebatan Ciszterna, majd közös ebéd. Délután meglátogatjuk Szulejmán Szultán dzsámiját, és a szultán, valamint Hürrem szultána türbéjét. Majd átsétálunk a Galata hídon és Eminönüben eszünk egy híres halas szendvicset ott, ahol Ramiz Karaeski az Ezel öregje ajánlotta J Útközben lesz egy meglepi Ezel helyszín is.

3. nap
A 3. nap nagyobb részét a Szultán Palotájában (a Topkapiban) töltjük, és megnézzük azt is, hol szőtték ármányaikat a Szultánák. A Gülhane Park teázójában megpihenve rácsodálkozhatunk a kilátásra, délután pedig a vásárlásé és alkudozásé a főszerep. Reszkessen a Fűszerbazár, mert jövünk J Ha lesz még erőtök hozzá, átsétálunk Mihrimah Szultána hites férjének, Rüstem pasának, gyönyörű kék csempékkel díszített dzsámijába is.

4. nap
A 4. nap délelőttjén hajókázni fogunk a Boszporuszon, délután pedig áthajózunk Ázsiába. Ennek a napnak Kuzey Güney és Szulejmán rajongók fognak különösen örülni. Üsküdarban a gyönyörűséges Mihrimah camii megtekintése után elsétálunk Kuzeyék házához, ebédelni pedig a Tekinoglu család egykori pékségben fogunk. Felkeressük Gülten fodrász üzletét, Hüseyin úr fotós boltját és Ali piacát is. Estefelé, mielőtt visszahajóznánk az európai oldalra, beülünk egy teára a Boszporusz partjára, és együtt gyönyörködünk a Kiz Kulesiben.

5. nap
Az 5. napon az európai oldal felkapott kerületeiben sétálunk. Kara Sevda, Aski Memnu helyszínek fognak feltűnni. Beülünk Bebek egyik, színészek által is közkedvelt kávézójába, majd egy tengerparti séta után az estét a nyüzsgő hangulatú Ortaköyben, a kivilágított Boszporusz híd tövében töltjük.

6. nap
UTAZÁS NAPJA Reggel, mielőtt hazaindulnánk, átruccanunk Kadiköybe, a vízről megcsodáljuk a patinás Haydarpasa pályaudvart. Kadiköy forgatagában megvesszük az utolsó ajándéknak szánt dolgokat, beleszippantunk a frissességeket kínáló piacok illatába, és indulunk a reptérre.

TUDNIVALÓK:
Ne klasszikus idegenvezetésre számítsatok. Az Istanbuli utazások blog szerzői fogják kísérni a jelentkezőket, de tekintve, hogy a helyszínek sem klasszikusak, inkább segítőként, barátként tekintsetek rájuk. Az utazás részleteinek szervezésében szívesen segítenek tanácsokkal, tapasztalatokkal annak, aki kéri, de a repülőjegyét, szállását mindenki maga választja és foglalja igényének és pénztárcájának megfelelően.

A programok fakultatív jellegűek, ha valakit egy-egy helyszín nem érdekel, az idő alatt mást is felkereshet. A napi programokat illetően fő a rugalmasság, mivel főként sorozat helyszínekről van szó. Az ár a kíséretre vonatkozik, az étkezés, közlekedés, egyéb kiadások önköltségesek.

A programra jelentkezők, a díj átutalását követően jogosultságot kapnak egy facebook zárt csoport tagságra, ahol minden, az utazást érintő kérdésüket illetően segítséget kapnak, valamint ezen az oldalon egymással is megbeszélhetik az utazás részleteit.

Repülőjegy, szállás, utasbiztosítás, várható költségek és minden egyéb kérdésben segíteni fogják a programra jelentkezőket.

Részvételi díj: 19.500,-/ fő (Az árat ÁFA nem terheli, számlát természetesen mindenkinek küldünk).

Utazás időpontja: 2016. június 27- július 02. (5 éj)

Maximum létszám 15 fő A tapasztalat azt mutatja, hogy 10-15 fős létszám az, aki alkalmazkodni tud egymáshoz egy-egy túra során, és természetesen mi is minél jobban szeretnénk figyelni a résztvevőkre, ezért csak az első 15 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

Jelentkezési határidő: 2016. május 20.

Jelentkezés: istanbuliutazasok@gmail.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (8 votes cast)
Isztambul túra - a török sorozatok nyomában, 9.0 out of 10 based on 8 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .