Kérjük, lassítson!

Igen, pontosan egy ilyen táblával találkoztunk az úton:

“Kérjük, lassítson!”

Még volt utána egy-két más olyan dolog is, ami érdekes lehet. Azoknak, akik még nem szoktak hozzá a török közlekedéshez.

Mindjárt egy figyelmeztetés, hogy az elkövetkező szakaszon bizony sebességmérő radar van.

Na jó, ilyen is szokott más országban lenni. Bár csak a legritkább esetben van pontosan felfestve, hogy mettől-meddig is mér a radar. De hát a törökök ilyen rendesek.

Sőt! Emlékeztetőnek egy hatalmas táblát is kiraktak, hogy mégis, mennyi a megengedett sebesség. Emlékeztetőnek. Mert egyébként ugye az ilyet mindenkinek tudnia kellene.

De hát ugye a törökök olyan feledékenyek. A villanyszerelő is megígérte, hogy fél nap alatt megcsinálja a csillárt, aztán mégis eltelt 2 év, csillár meg sehol. Ma is felhívtuk, és megígérte, hogy holnapra kész lesz. Csak sok a dolga, nem tud ennyi mindenre egyszerre figyelni.

És hát ugye, mennyire lehet az elfoglalt, aki 160-al próbálja a többi 160-al menőt kerülgetni az utakon! Teljesen természetesen ilyenkor, hogy az ember elfelejt egy 80-as sebességkorlát táblát, ami alig 100 m-e volt kitéve. Ráadásul az előző 3 km-en további 24 db. 80-as sebességkorlátozó táblát kellett elolvasni. Csoda, hogy az ember feje összezavarodik?

Még jó, hogy 200 m-en belül megint lesz egy emlékeztető!

De itt, ahol a sebességmérés zajlik, nem egy sima piros karikás 80-as tábla van (az út csak a 80 felettiek számára megtekinthető). Hanem egy hatalmas ismertető. Amolyan egyoldalas lexikon. Hogyha esetleg véletlenül arra jár egy turista -vagy mint én, aki kíváncsi – akkor tanuljon is valamit.

Jelen helyzetben pl. megtudtam azt, hogy mennyivel mehetek az ehhez hasonló szakaszokon személygépkocsival, csuklósbusszal, kamionnal, traktorral, és harckocsival.

Ez utóbbi kettőből az egyik akár még aktuális is lehet, ha Apukával leugrunk majd a faluba…

Na de hogy tudtam mindezt elolvasni, miközben a sebességkorlátozással és a forgalommal küzdöttem?

Úgy, hogy állati nagy dugó van ott mindig. Jó, ha óránként 8 km-t haladunk…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (6 votes cast)
Kérjük, lassítson!, 9.0 out of 10 based on 6 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .