Ramadán 2016 – Buli egész este

Este 9 óra van. Néhány perce ment le a nap. Így most falatozunk nagy lelkesen..

Gyere vissza 1 óra múlva!

 

— 1 óra múlva —

Oké, most már este 10 van. És még mindig eszünk. Semmi se változott.

Vagyis de, mert már mást eszünk.

De akkor is, még mindig eszünk. Gyere vissza megint 1 óra múlva!

 

— 1 óra múlva —

Áh! Most már este 11 van! A jóéjt ezán is véget ért. Mi pedig itt ülünk, és teázunk. Nemrég felfaltunk vagy két dinnyét. Meg még ki tudja mit… De már túl vagyunk rajta… Ahogy a desszerten is. Most mit csináljunk?

A közönség fele teljesen kifeküdt. Egyesek szó szerint is. 34 fok van idekint, és egészen biztosan nem kell napszúrástól tartani. Egyenlőre még mi is a fekvést választjuk. Addig is iszunk egy teát.

No lássuk csak… A terv: hazamegyünk, pontosabban haza vonszoljuk magunkat.

Igen. Végül is, ez egy egy lehetőség. Nincs nagy forgalom. Meg a változatosság kedvéért alszunk egyet. Aludhatunk… mennyit is… Olyan 2 és fél órát! Nagyszerű!

Oké, lássuk a B tervet:

Nem alszunk, ahogyan azt már megszoktuk a Ramadán alatt. Úgyis… most 2 óra miatt? Meg hazamenni? Amikor itt a finom tea, meg a sok-sok sütemény?

C terv. Valami köztes megoldást keresünk. Mégse maradhatunk reggelig az étteremben (miért is ne?). Akkor mozogjunk egy kicsit. A törökök egyébként is így szeretik. Nem ott fognak teázni, kávézni, ahol vacsoráztak, hanem átmennek egy másik helyre.

Majd megint egy másikra. És megint egy másikra. Mígnem elérkezik a hajnal. És akkor tényleg be lehet esni az asztal alá. Vagy még mindig lehet választani azt az opciót, hogy hazamegyünk. Vagy egyenesen megyünk dolgozni. Mint a régi sulis időkben!

Nosza, akkor vágjunk neki az éjszakának! Aztán majdcsak kikötünk valahol!

Elsőnek persze fel kell állni, ami nem nevezhető egyszerű műveletnek. Mégiscsak felfaltunk két dinnyét!

Itt a közelben van egy jó kávéház, oda lehetne beülni. Igen, este 11-kor bezár, de most Ramadán van, így ő is nyitva van ilyenkor. Odáig csak el tudjuk vonszolni magunkat…

… és tényleg! Sikerült is! Na, akkor ide most letáborozunk… Gyere vissza 1 óra múlva!

 

— 1 óra múlva —

Nos, éjfél már elmúlt. Ittunk kávét! Nem is egyet. És képzeld! Találtunk sütit is! Most aztán fel vagyunk töltődve rendesen! Gyerünk ki az utcára!

Éppen idejében! Úgy tűnik, hogy a helyieknél (és a többi azértsemegyünkhaza embereknél) is kezd hatni a koffein… Egyre többen vannak, akik énekelnek.

Sőt! Szépen-lassan, ahogy a nép erőre kap, megkezdődik a tánc is! Itt már bizony igazi utcabál van kialakulva.

Jó, hangosak vagyunk rendesen (mert most már mi is táncolunk és ordítunk). De úgysincs senki a közelben, aki aludni akarva. Mostanra már biztosan nincs. Mégiscsak egyszer van Ramadán egy évben! Még ha 30 napig tart is, akkor is. Mert buli van!

Szóval táncolunk, éneklünk. Meg ki tudja még mit! Gyere vissza megint 1 óra múlva!

 

— 1 óra múlva —

Elmúlt már hajnali 1 óra. Bőven elmúlt!… Mi meg kint kóválygunk valahol az utcán.

Pontosabban nem kóválygunk. Mert útközben (ki tudja, hol) találtunk egy jó helyet. Most ott eszünk gyümölcsöt, meg teázgatunk. De azt hiszem, visszamegyünk megint táncolni. Itt megy el egy újabb banda előttünk…

Gyere vissza megint 1 óra múlva!

 

— 1 óra múlva —

Megint ülünk. Mégiscsak fárasztó egész éjjel táncolni. Elmúlt már 2 óra is. Lassan keresni kell egy helyet, ahol lehet reggelizni… Addig viszont itt ülünk a cukrászdában. És persze teát iszunk. Kell valami, hogy el ne aludjunk…

Meg ha már itt vagyunk, eszünk még egy kis édességet. És teát is kérünk hozzá! No, meg egy kis édességet!

Te pedig gyere vissza 1 óra múlva!

 

— 1 óra múlva —

Már csak néhány perc van hátra az ezánig. Utolsó hajrá az evéssel, ivással. A nagy esti evészetben majdnem el is felejtettük, hogy reggelizni is kell. De találtunk egy jó büfét, ott esszük a friss pidét, ami éppen most jött ki a kemencéből. Hozzá pedig dinnyét, gyümölcsöket falatozunk.

Jah, és teát is iszunk.

Ó… és megszólalt az ezán! Vége a reggelinek! Még jó, hogy pár perce fogat mostunk. Így most már mehetünk aludni.

Te pedig gyere vissza… úgy…. 17 óra múlva

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Ramadán 2016 - Buli egész este, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .