Macskaház

Általában a március a macskák hónapja, ami után hirtelen felszaporodnak. Kb. négyszer többen lesznek.

De azért nem vetik meg a júliust és az augusztust sem.

Megeszünk téged reggelire!
Megeszünk téged reggelire!

Úgy mondják, hogy Isztambulban 3x annyi macska van, mint ember. Márpedig emberből legalább 17 milliót lehet találni. Akkor viszont macskából több, mint 50.000.000-nak kell lennie!.!..!!

öööööööööööööö

És akkor jön a tavasz, és ez a szám megnégyszereződik.

öööööööööööööö
öööööööööööööö
öööööööööööööö
öööööööööööööö

Majd jön a nyár, és a macskák azt mondják, hogy Na, még egy menetet!

Szóval sok macska van… nagyon sok…

Nálunk is, még tavasszal kéredzkedett be egy aranyos fekete macska a házba. Mondván, hogy szülni fog. Minden komolyabb házban előírás, hogy legyen óvóhely (amit aztán az önkormányzati ellenőrök elvonulása után átalakítanak fitnesz klubbá, vagy kebab árussá – jing és jang), így a miénkben is megtalálható. Ebbe költöztettük be a macskákat a hideg elől.

Most viszont egyáltalán nem mondhatjuk azt, hogy hideg lenne. A céges hűtőben jó, ha elérjük a 15 fokot. Így most egyáltalán nem szükséges, hogy a macsek a házban lakjon. Annál is inkább, mert az óvóhelyen sincs hidegebb, mint az utcán..Sőt! És még a levegő sem mozog.

Így ez alakalommal a cirmos az utcán maradt. Ő járt vele jobban.

Eddig ugyanis csak a lépcsőházi közösben volt benne. Most viszont már az egész utca őt és a kicsinyeit babusgatja.

Igaz, a lépcsőházban sem volt rossz dolga. Az egyik emeleten a fiatalok rendszeresen buliznak. Mondjuk nem túl gyakran, naponta csak egyszer. És a hozzájuk érkező emberek is ellátták a macskákat minden jóval. A vicc az volt, amikor ugyan ez a banda visszafele menet is úgy érezte, hogy gondoskodni kell a macskákról. Kissé illuminált állapotban persze elfelejtették, hogy egyszer már, befele jövet ezt megtették. Ráadásul befele jövet még hozták magukkal az ételt és macskatápot a közértből. Kifele viszont.. amit találtak: félig üres sörösdoboz, félig megevett torta, darab répa, stb..

Ezúttal viszont már egy egész utca gondoskodik a kiscicák biztonságáról.

Ott vannak a macskák bedobozolva
Ott vannak a macskák bedobozolva

Elsőnek kaptak egy szekrényt. Ki tudja, ki honnan hozta el, és azóta is kinek hiányzik. Valahol valaki biztos nem érti, hova tűntek el reggel a zoknik a szekrénnyel együtt.

Majd utána ezt elbarikádozták, hogy a kiscicák ne kezdjenek el mindenfele kommandózni. No meg más se jusson be egykönnyen. E mellett napi 24 órában valaki még őrt áll.

Az anyamacska is őrködik
Az anyamacska is őrködik

És persze minden arrajáró ad valami ételt nekik. Persze, csak miután jó alaposan végigsimogatta őket. A cicának igazán nincs oka panaszkodni (leszámítva, hogy ha így folytatódik, hamarosan nem marad szőre..). Kap ő mindent! Tejet, vizet, húst (valaki még a párizsit is felszeletelte), stb.. De még pálcikás jégkrémet és répát is!

Kiscicák
Kiscicák
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Macskaház, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

2 Replies to “Macskaház

 1. Bolhák? Mi óriási küzdelmet vívunk ellenük és éppen vesztésre állunk. Még a gyep is bolhás az udvaron.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Nálunk az a vicc, hogy valahogy bejutottak a cégbe is, és beköltöztek a szerver szobába (ezt úgy képzeld el, hogy egy üres ruhás szekrény, benne egy NAS). De hogy miért pont oda… Internetezni akarnak?

   ui: olvastam nálatok is a küzdelemről..

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .