Fejkendős fürdőruha

Tombol a nyár, itt az ideje, hogy bevessük magunkat a tengerbe!

Ezt sokan a ruhák méretének minimálisra csökkentésével teszik a (rendszerint a közönség legnagyobb örömére). Míg vannak olyan álláspontok, ahol pont ennek az ellenkezője a cél.

Törökország szerencsés, mert 4 tenger határolja. Összesen több, mint 7.200 km! Igaz, ennek legtöbbje nem használható fürdésre, mert nagyon meredek a part. Anatólia lényegében egy szikla a tenger közepén.

De még így is rengeteg olyan hely marad, ahol lehet fürdeni. Isztambulban is található néhány strand, de aki csak teheti, az inkább repülőre ül. Érdekesség, hogy az, ki melyik tengerpartra megy, milyen messzire, az rengeteg mindent elmond az emberről. Ilyeneket mint a pénztárcájának a mérete, politikai beállítottsága, vallása, társadalmi elhelyezkedése, stb.. Úgymond az egy kategóriájú emberek egy helyre mennek nyaralni.

Nyaraláskor pedig a törököknél két lényeges dolog számít: tenger és étel. Még pontosabban az étel, a tenger és az étel.

Az egyik hotelben nagyon szigorúan vették a reggeli, ebéd, és vacsora időpontjait is. Elég egyértelműen megmondták, hogy pl. reggel 10-kor bezár az étterem. Addig lehet csak reggelizni. És tényleg be is zárt. De azért megnyugtatták a kedves vendégeket, hogy 10:00-kor nyílik a B étterem, ahol sütiket lehet venni. Majd 11:00-kor a C étterem. 12:00-kor pedig újra az A étterem várja az éhezőket. Így végeredményben napi 24 órában volt mit enni és inni.

“A tenger mindenkié!” – áll a kormányzati rendeletben. De ebből még nem gondolnánk arra, hogy ugyan ez a mottója a fürdőruha készítő cégeknek is!

Törökország lakosságának egy igencsak jelentős része a tradicionális Iszlám öltözéket preferálja. Nők is, férfiak is egyaránt. De míg a férfiak kevésbé érzik magukat zavarban, ha egy darab fürdőgatyában kell a közönség előtt mutatkozni, a nők ennek azért nem igazán örülnek.

Női fürdőruhában viszont szerencsére sokféle van. Leginkább négyzetméterben (négyzet-milliméterben) lehetne a kategóriákat meghatározni. De ezek nem igazán felelnek meg azoknak, akik a teljes testet befedő ruhákat részesítik előnybe. Vagyis azt, amelyikből csak a fejük látszik ki (haj is eltakarva), vagy csak a szemük.

A török kínálat természetesen azonnal reagál a keresletre. Így már a kezdetektől fogva kaphatóak az úgynevezett muszlim fürdőruhák.

Ezek nagyon hasonlítanak a hétköznapi muszlim ruhákhoz: bő, egybe ruha, fejkendővel. Csak most éppen át vannak szabva egy kicsit, hogy mégiscsak lehessen benne úszni (szoknyában azért nehézkes…).

Különböző árkategóriákban különböző minőségűeket találunk. Vehetünk ruha alakú nylonzacskót, ami olyan, mint az esőkabát. Ezzel biztos nem kellemes a vízbe bemenni, de az olcsó ára miatt nagyon kedvelt. Használat után pedig eldobható. Vagy ha az anyós is benne van, direkt a cápáknak is dobható. Bár eddig még nem találkoztunk málna vagy bálna ízű fürdőruhákkal.

A másik véglet pedig a már-már művészien kialakított fürdőruha. Ami ott takar, ahol a bikini kiemelne. És amiben az ember mégis elegánsan néz ki. Ezek persze jóval drágábbak, de nem is csak egy alkalommal veszik fel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Fejkendős fürdőruha, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .