A legjobb köfte recept!

Lassan eléri a 12.000-es olvasottságot a Sema-féle köfte recept.

Ezzel pedig a blog legsikeresebb bejegyzése lesz.

Igaz, a sorozatokkal kapcsolatos bejegyzéseknek nagyobb látogatottsága volt (Tiltott szerelem: 66.000, Szulejmán: 19.000), de a sorozatok jönnek és mennek. Míg a köfte… nos az is elfogy egyszer, de mindig lehet belőle újat sütni!

No persze nem véletlen, hogy a köfte ilyen népszerű. Ez egy olyan étel, amit szinte bárhogy* elkészíthetünk, ehető lesz.

* Csak 2 feltételnek kell megfelelnie: 1) ne szökjön meg a marha és 2) az eredmény ne hasonlítson a vajas kiflire. Ezeket leszámítva az se baj, hogyha leég a pajta…

Mégis, azért vannak olyan részei a sütögetésnek, és a köfte formálásnak, amelyek alapvetően befolyásolják az ízeket. Ilyen pl. az, hogy ne tegyünk bele széklábat. Se egyben, se darálva.  De pl. azok, akik közel laknak egy-egy kórházhoz, már bátran kísérletezhetnek olyan extrém alapanyagokkal, mint mondjuk a kakaópor. Hátha… (ha valaki kipróbálta, túlélte, és tényleg jó, léci írja meg!).

Tehát, mint láthattuk, bár lényegében mindegy, mit csinálunk (*-ot lásd fent), de azért vannak kitaposott ösvények, amelyeket követve tényleg finom köftét kaphatunk. Vannak persze buldózerrel vágott ösvények is, meg olyanok, melyek szakadékban végződnek. Meg olyan is, amik a tűzoltó központba vezet. Ezért is ajánlott minden új receptet először valamelyik távoli ismerősnél kipróbálni. Merthogyha leég a fél kerület, nem elég ha csak a szomszédba mentünk.

Szerencsére a mi esetünkben Sema a tízezeréves tapasztalatokkal rendelkező anatóliai konyhában nőtt fel, így egy olyan apróság összedobálása, mint a köfte, nem okoz neki gondot. Még nagyobb szerencsére a receptet meg is osztotta velünk.

És jó látni, hogy azóta lassan már 12.000 ember olvasta el ezt a receptet. Remélhetőleg ki is próbálta, majd hatalmas köfte bulikat rendezett, ahol mindenki jóllakott.

Mindemellett az is jól látszik a statisztikán, hogy bár az idén a turista témájú írásokra kevesen kíváncsiak, viszont köftét egyre többen szeretnének sütni. Hiszen a történelem úgy zajlik, ahogy csak akar, az ember azért minden nap éhes lesz.

Így kívánunk mindenkinek további jó sütögetést, és még jobb étvágyat! Aki pedig még nem próbálta, annak hajrá!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
A legjobb köfte recept!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .