Elkezdődött a tél Isztambulban

Nem, még nem tartunk ott, hogy hólapáttal kell kiásnunk magunkat. Nem az a tél kezdődött el.

Hanem az, amikor éjjel-nappal annyi eső, hogy lassan már a közértbe is hajóval fogunk járni.

És természetesen a kapitányt úgy hívják majd, hogy Noé.

Isztambul, szivárvány, villamos meg pónilovak" src="http://farm9.staticflickr.com/8481/8210336797_b37acee698.jpg" alt="Isztambul, szivárvány, villamos meg pónilovak" width="395" height="500" />
Isztambul, szivárvány, villamos meg pónilovak

A tél Isztambulban általában azt jelenti, hogy esik az eső. De nem ám olyan rózsaszínen, mint a fenti képen. Hanem inkább úgy, mint itt:

Amikor jön a vihar
Amikor jön a vihar

Ami utána közelről nézve ilyen lesz:

Eső Isztambulban
Eső Isztambulban

Amikor pedig ennyi eső esik folyamatosan, akkor a csatorna egy idő múlva fellázad. És inkább odébbáll a fő folyásirányból, mert már elege van az egészből.

Eső Isztambulban
Eső Isztambulban

Így pedig hamarosan (olyan 5 perccel az eső kezdete után) eljutunk oda, hogy az utcák először patakokká, majd folyókká alakulnak.

Eső Isztambulban
Eső Isztambulban

Ahol pedig véget ér az utca, ott látványos vízeséseket csodálhatunk. Nekünk nem kell Izlandra utaznunk. Elég csak 2-3 utcát sétálni úszni.

Eső Isztambulban
Eső Isztambulban

Ilyen időben nem mindig elég az, hogy valami túlélő felszerelést húzunk. A tapasztaltabbak mindjárt gumicsizmával indítanak. A tapasztalt üzletek pedig mindjárt gumicsizma árulásába fognak.

De persze nemcsak azt a klasszikus kanári sárgát lehet kapni, amiben az ember könnyen megtalálható, ha eltűnik a sárban (bár olyankor a lába van lefele). Hanem egészen divatos színekben és mintákban pompázok közül válogathatunk. Van pl. rózsaszín. Meg rózsaszín 1 db. fekete csíkkal. Rózsaszín 2 db. fekete csíkkal. Rózsaszín fekete cikk-cakkal. Aki pedig nem fél szembenézni egy kis kreativitással, az pedig talál fekete gumicsizmát is, rózsaszín csíkokkal. Meg rózsaszín cikk-cakkal. És még rózsaszín hópelyhekkel!

Rainbow in Istanbul

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Elkezdődött a tél Isztambulban, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .