Oneo reklám

Ismét egy reklám, ahol ismét nem a termék a lényeg, hanem ezen keresztül lehet a törököket jól megismerni.

A termék egyébként az Oneo, ami a Winterfress-hez hasonlít: elveszi a rossz szájszagot. Ráadásul a reklám is nagyon hasonlít a Winterfress-hez. De ez mégiscsak sokkal törökösebb.

A helyszín egy fitnesz terem. A török ifjak ugyanis ide járnak edzeni. Persze valójában nem edzeni, ahogyan ez a reklámból is kiderül. Egyébként is a törökök szeretik, ha nem fáradnak el abban, ahogyan a dolgokat végzik. Minden legyen csak kényelmes. Még a fitnesz is. Mert bár jó, tényleg mozogni jár oda az ember. De azért jó lenne, ha ez a mozgás nem járna túl sok mozgással. Parkba kimenni?? De hát az olyan messze van!!

Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy láttunk olyan fitnesz termet, ami az első emeleten van. A hősök pedig, akik mentek edzeni, sorban álltak a lift előtt.

Tehát itt vagyunk a fitnesz teremben, ahol egy fiatal, vékony és majdnem szőke lány az edző. Mi más motiváció kell még a török fiúknak, hogy lemenjenek edzeni?? Ráadásul energikus is! Ki ne akarna vele egy Facebook bejegyzésben lenni?

És még segítőkész is!

Mindjárt láthatjuk is, amint hősünk komoly problémákkal küzd a felülés közben. Ezt egy jellegzetes láblengetéssel jelzi is az edző felé.

És ott is terem mindjárt a lány! A fiatal, az energikus, a majdnemszőke, a segítőkész. És nemcsak, hogy megfogja hősünk elkalandozott lábait, de még abban is tanácsokat ad, hogy mikor is kellene levegőt venni. Ami egyébként igencsak hasznos. Ugyanis a YouTube videókon, ahol a modern ember sportolni tanul, az ilyen fontos mozzanatok mindig kimaradnak.

Ez a fiatal, majdnemszőke lány viszont segít. Mondja is a hősünknek, hogy most kellene levegőt vennie. Másképpen: kifúj-belélegez.

De hősünk, igazi török lévén, köszöni, remekül megvan levegő nélkül is. És az, hogy e miatt a feje is kezd vörössé válni, az csak azért van, mert erős nemzeti tudata van (a török zászló is vörös).

De a lány, ki fiatal, meg energikus, és majdnem szőke is. No meg edző, nem hagyja annyiban! Kivallatja hősünket, hogy mégis mi az oka annak, hogy kihagy néhány lélegzetvételt? De hősünk nem hagyja magát! Még apró szemmozgásokkal is jelzi, hogy nála minden oké. Ő igazándiból mutáns, teljesen jól megvan levegő nélkül is.

Közben azért kiderült, hogy valójában arról valójában az történt, hogy hősünk 2 órával korábban telelapátolta magát lahmancu-val. De még ha csak sima lahmancu lett volna! De hősünk megpakolta hagymával is rendesen! És bár tény, hogy egy fitnesz teremben aztán tényleg minden illat megtalálható, hősünk úgy érzi, hogyha kinyitná a száját, akkor még a kondigépek is messzire elfutnának… És ugye itt van a lány, ki majdnem szőke, és még fiatal is, pontosan vele szemben…

De ami sok, az sok! Ordítja hősünk, miközben jól láthatóan körülötte a valóság jelentős torzulásba kezd. Úgyhogy jó oka volt arra gondolni, hogy itt a hagymaillattal még gondok lehetnek…

Szerencsére itt a szájillatosító rágó. Hősünk bevesz belőle egyet, gyorsan megigazítja a frizuráját, és már bele is kezd az újfajta udvarlásba: jéghideg tornádót fúj a lány felé. Akit ez láthatóan teljesen elvarázsol…. a kamera pedig befagy…

Rövid termékismertető után láthatjuk, hogy ez a szokatlan udvarlási mód bejött a lánynak. Hiszen hősünk mellett áll, és élvezettel fogadja, amint az minden kilélegzésnél újabb jeges szélrohamot küld a lány felé. Aki pedig csak mosolyog, és mosolyog.

Valószínűleg arra gondol, hogy ezek után a nyári 40 fokos melegben nem kell a klímát többé bekapcsolni. Így pedig annyi pénzt tud megspórolni, amiből már vehet egy új táskát magának.

Érdekesség, hogy a reklám 27 másodperces. De vannak emberek, akiknek ez nem elég. Így készült egy másfél perces összeállítás is, ahol a reklám háromszor ismétlődik. Érdemes a hozzászólásokat is megnézni, hogy mégis milyen emberek azok, akik háromszor is megnézik ezt a reklámot…egyben… A magánhangzókat minden esetre nagyon szeretik…

És persze olyat is találunk, aki a lány nevére kíváncsi. Mivel pedig Törökországban vagyunk, így olyan is van, aki tényleg tudja is a lány nevét!

Na de! Mi van akkor, ha valakinek nem elég, ha háromszor nézi meg a reklámot egymás után (mert mondjuk el van tolva a hétvégéje)? És már az ujjai is elfáradtak a sok Újrajátszás gomb nyomkodásában…

Nekik lett összeállítva ez a 12 perces verzió. Ki tudja miért, minden török reklámnak van egy ilyen változata is. De míg a másfél perces verzió csak súlyos agykárosodást okozott (jellemzően a magánhangzók teljes törlődését az emlékezetből), addig minden jel szerint a 12 perces verziónak csak 2 túlélője volt. De legalább mindkettő a Tetszik gombot nyomta a végén.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Oneo reklám, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .