A Darth Vader sálja

Ma december 26-a van. Hivatalosan ez a Karácsony második napja.

Magyarországon.

Nálunk, Isztambulban viszont még el sem kezdődött.

Meg nincs is.

De amúgy december 1-től mindenki felállította a Karácsonyfáját.

Tehát miközben ti otthon ültök a Karácsonyfa alatt, és bejglit esztek, meg angyalkákról énekeltek, nálunk úgy mellékesen nálunk még tart a karácsonyi hajrá.

E mellett Törökországban tombol a Star Wars őrület is. Bár az az igazság, hogy a törökök alapvetően nem őrülnek meg a Csillagok Háborújáért. Az ő örök kedvencünk a Pókember, a BatMan (ilyenből még város is van!) meg a Miki Egér. Ettől függetlenül a boltok próbálják elhitetni, hogy tombol a Star Wars őrület. Hátha az ember úgy gondolja, hogy a szomszéd már megvette a saját Yodáját, és akkor hősünk nem akar majd lemaradni, és legalább egy Darth Vaderrel rálicitál.

Ha bejön a számítás, akkor utána a szomszéd – akinek egyébként esze ágában sem lett volna Star Wars cuccost venni – látja, hogy hősünk milyen jól felszerelkezett, így ő is rohan a boltba vásárolni.

Ha viszont nem jön be a számítás, akkor teljesen felesleges volt Kínából berendelni azt a 22 teherhajónyi rakományt. Úgyhogy nem lenne baj, ha mégis sikerülne eladni. Bár a Star Wars termékeknek van egy olyan előnye, hogy még évtizedek múlva is el lehet adni. Sőt! Olyankor még drágábban is. Csak kell ásni egy nagy földalatti raktárat, ahova bele lehet önteni azt a 22 teherhajónyi rakományt…

Így tehát az üzleteket ellepték a Star Wars feliratú/emblémás/stb. termékek. Szinte majdnem minden üzletben, szinte majdnem minden árú típusban találunk valamit, ami Star Wars-os. Kivéve a gyümölcsöket. Pedig egy Darth Vader-es banán milyen menő lenne! De ilyen eddig csak Minionos volt.

Itt állunk egy sarki szupermarketben éppen. Egy külön sarkot (dobozt) tesznek ki a Star Wars termékek. De mivel ez a bolt nem tartozik a nagy és erős üzletláncok közé, így az igazán menő portékákkal nem találkozhatunk. Nincsen 1:1-es méretű Boba Fett baba potom 3.000 euróért. Be kell érni kevesebbel

Ilyenek vannak, mint Star Wars poszter (garantáltan eredeti. a szemközti fénymásoló szalon hitelesítésével). Vagy Star Wars poháralátét. Hozzá természetesen Star Wars bögre. No meg Star Wars táska.

De az igazi sztár nem más, mint a Darth Vader fekete sála!

A Star Wars rajongók persze most felkiáltanak, hogy Hé! A Darth Vader-nek nincs is sála! Persze, hogy nincs. Hiszen az itt van Isztambulban! Míg Darth Vader egy messzi-messzi galaxisban van. Ráadásul réges-régen. És úgy bizony, elvesztette a sálát! E miatt is olyan a hangja, mint aki jó alaposan megfázott.

Ezt igazolandó itt egy tízórás megfázott Darth Vader hang.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
A Darth Vader sálja, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .