Így néz ki a kunkori vonal belülről

Nemrég ismertettünk egy érdekes isztambuli útvonalat. Ahol is ahhoz, hogy lemenjünk a 100 m-el lejjebb található alagútba, igencsak hosszú, és furcsa utat kell bejárni.

Ezúttal ugyan ezt az utat megnézzük belülről is. Műszakiabban mondva: a fedélzeti kamera (= öreg mobil telefon) szemszögéből.

Tehát ablak lemosva (nem). Kamera felkészítve (hát… mondjuk). Tégla a gázpedálon (az igen!). Kalandra fel!

Emlékeztetőnek itt az útvonal:

Menj egyenesen... de ehhez előbb fordulj jobbra, majd kunkori jobbra, majd egyenesen, majd hajtű jobbra, majd jobbra, majd kunkori balra, és már csak 90-fokos bal van vissza!
Menj egyenesen… de ehhez előbb fordulj jobbra, majd kunkori jobbra, majd egyenesen, majd hajtű jobbra, majd jobbra, majd kunkori balra, és már csak 90-fokos bal van vissza!

Itt nemcsak annyi a szituáció, hogy le kell hozni az autókat a hegyről (lehetőleg egy darabban), hanem hogy erre a műveletre közben hely sincs. Nemhogy nem lehet látványos viadukt hidakkal teletűzdelt utat építeni, de ezt a kacskaringós aszfaltsávot is úgy kell bezsúfolni a… hát… a többiek közé.

Tehát ezen az úton fogunk lemenni. Pontosabban mi már lementünk (és túléltük!). És erről videó is készült. Bár sajnos ezt az átokverte áldott telefont nem volt könnyű rávenni, hogy ténylegesen el is kezdje a felvételt. Így az első néhány másodperc lemaradt. Mégpedig értékes másodpercek, mert itt már láthatjuk a célpontunkat azt, ahol az alagút található.

Én azért egy Facebook like hüvelykujjal jelzem, merrefele is található az a bizonyos luk, amin majd átmegyünk a hegy alatt. Persze csak az után, hogy erről a hegyről sikerült lemásznunk.

Ide megy a kunkori út (de itt most nem látszik)
Ide megy a kunkori út (de itt most nem látszik)

Szerencsére a 30. másodpercben ismét feltűnik a célpontunk, bár még egy híd mögé elbújik. Így csak a 40. másodperctől látható.

Igaz, itt se az alagút látszik. De itt már pontosan megmondhatjuk, hogy az újonnan épített toronyház után fogunk a hegybe befordulni.

Ide megy a kunkori út (itt most látszik)
Ide megy a kunkori út (itt most látszik)

Előtte viszont mi még egyszerre visszafordulunk (1:20 – erre vezet a hivatalos út!). Majd pedig megint, de ott már nem vissza, hanem a helyes irányba (2:50-nél). Utána már nyugodtan nyomhatjuk a gázpedált (meg a dudát, ha olyan napunk van). Innen már egyenes az utunk. Csak Árpi osztogatja az utasításokat az átalakított Waze navigációs programból.

Meg végre a sárga autó is eltűnik előlünk (3:20), mert csak balettozik, nem nagyon halad. Színesítésként pedig egy rocker megpróbál elénk esni (3:38). De igazándiból különösebben eseménymentes az út.

A teljes videó itt élvezhető.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Így néz ki a kunkori vonal belülről, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

2 Replies to “Így néz ki a kunkori vonal belülről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .