Utolsó nap a Piros nap!

Törökországban (és a világ számos más pontján is) egyre inkább divat, hogy az ember piros alsóneműben lép át az új évbe.

Persze a profik nem átlépnek, hanem átesnek. Aki igazán jól csinálja, már december 31. reggel beesik az új évbe.

Aki pedig nagyon tud, az igazi időutazó. Megfelelő töménnyel feltöltve mindjárt 2-3 napot (esetenként évet) ugrik előre az időben!

Piros, piros, piros, ma este semmi sem tilos!
Piros, piros, piros, ma este semmi sem tilos!

Isztambul felkészült. Bár a Karácsonynak még nincs vége (sőt! el sem kezdődött! sőt! hivatalosan nincs is!), az üzletek már a következő nagy dobásra készülnek. Még inkább a következő nagy mérkőzésre! A következő nagy lázra!

Mert ami biztos, hogy most aztán mindeninek a vérnyomása a plafonon lesz! Főleg annak, aki a bankkártyát adja a szórakozáshoz vásárláshoz.

De annak is, aki a vásárlást elszenvedi.

A pirosneműk napja
A pirosneműk napja

Az alsóbb kategóriáknál ugyanis ez egy igazi mérkőzés.

Sokan úgy érzik, hogy nem érdemes sokat költeni egy pirosneműre, ha azt csak az év egyetlen napján használják. Sőt! Ha olyan a férj vérmérséklete, akkor egészen biztosan nem lesz az a ruhanemű még egyszer felhúzva. Erre az elmés kínaiak is gondoltak, így az olcsóbb kategóriás termékeket olyan anyagból készítették, ami könnyen szakad. Egyes példányokat pedig automatikával látták el, amitől az magától cafatokra szakad, leesik.

Pirosneműt tessék! Vegyél mindjárt hármat!
Pirosneműt tessék! Vegyél mindjárt hármat!

Tehát van ez a fajta piros ruhadarab, ami már néhány líráért kapható. Ebből adódóan nemcsak egyet, hanem mindjárt csomagban is vehetünk, 3-5-8-20 darabot is. Úgy még olcsóbb. Meg biztonságos érzést ad, hogyha az anyag (vagy a férj) nem bírná ki éjfélig, akkor legyen tartalékban néhány darab.

Jól láthatóan, még kilós kiszerelésben is vásárolhatunk eme piros termékekből. Ami azért érdekes megközelítés, mert ugyebár ez nem dinnye (de tényleg nem! – még ha egyesek a dinnyét is öltöztetik fel vele), ahol a súly lenne az egyik legfontosabb paraméter. Inkább pont fordítva: a minél kevesebb a minél jobb! Éppen ezért ha kilóra vennénk a piros ruhadarabokból, akkor mindenképpen érdemes előtte megnézni, hogy ez melyik típusú ruharab! Az, amelyik úgy takar, hogy nem takar, ezért kevés (majdnem nulla) anyagból készült. Vagy amelyik mechanikus-hidraulikus-mikrochippes-héliumtartályos megoldással próbálja feljebb emelni azt, amit a természet lefele húz. Ennél a termékfajtánál érthető okokból nagyobb tömeggel érdemes számolni. Főleg annál, amelyik vasbeton merevítést is tartalmaz.

Kilós piros fehérneműk
Kilós piros fehérneműk

Az, hogy ezek a piros fehérneműk olcsóak, nagy mennyiségben csalogatják a vásárlókat. Akik pedig sok esetben nem restek a versenytársukat már az üzlet kapujában egy jól irányzott lábmunkával lassításra kényszeríteni. Az ajtón túl pedig időnként egészen fehérneműremenő verekedések alakulhatnak ki egy-egy kacérabb ruhadarab megszerzésére. Pedig a mérkőzésben részt vevő szereplők inkább néznek ki úgy, mint akik egy földalatti rejtett apácazárdából érkeztek.

Minden esetre ezek a sportos tevékenységek nemcsak hogy bemelegítenek az éjszaka végeláthatatlan bulijára, de még legalább képet adnak a pirosnemű szakító szilárdságáról is. Ezek alapján pedig a parketta/hálószoba ördögei eldönthetik, hogy inkább erősebb, vagy inkább könnyebben engedő ruhában szeretnének az új évbe átjutni.

A közepes kategóriában viszont már teljesen más a helyzet. Itt már megfigyelhetjük a kreativitást is. Persze van, aki inkább mást figyelne meg.. azt, ami a kreativitás mögött van. De azért lássuk be, hogy mennyivel érdekesebb, ha a megszokott alakzatok helyett mondjuk egy lepke bukkan elő.

Piros lepke
Piros lepke

Vagy a Mikulás-lány. Egyébként is Törökországban az új év egyik nemhivatalos szimbóluma a Mikulás (másik pedig a Karácsonyfa). Ezt bátran megtehetik, hiszen a Mikulás Anatóliában született, és ott is lakik (csak az adózás elkerülése miatt van a lakcíme az Északi-Sarkra bejelentve)

Mikulás-lány
Mikulás-lány

De a középkategóriában találunk jokert is, ami végeredményben bármi lehet: a Végzett asszonya, táncoslány, hercegnő, stb… De még aki felhúzza, az is bárki lehet lehet, hiszen a készlet mellé ajándék álarcot is adnak.

Piros napok jönnek...
Piros napok jönnek…

Természetesen találhatunk egyszerűbbeket is, meg elegánsabbakat is.

Piros napok jönnek
Piros napok jönnek

A fenti képnél felhívnám a figyelmet a háttérben látható férfiaknak készült pirosneműre is. Erről még lesz szó!

Addig viszont menjünk tovább, a felsőbb kategóriába! Itt már beléptünk a minél kevesebb, annál drágább emeletre. Egyúttal pedig a 18-as karikát is ki lehetne rakni. Amik ugyanis itt találhatóak, nos… ott nagyon kell nézelődni, hogy az ember a ruhát(?) egyáltalán megtalálja.

Persze ki az, aki a ruhát akarja keresni?? Természetesen a nő, amikor fel akarja venni. Egy ilyen darabnál azért vigyázni kell, hova tesszük le, mert könnyen becsúszhat a parketta rései közé.

Ez már erősen a 18+
Ez már erősen a 18+

Mint fentebb már tapogatóztunk (<- ilyen szót is pont most! Na még ilyet!!), hogy piros fehérnemű nemcsak a lányok számára árusítanak, hanem a fiúknak is. Persze nekik csak alsóneműt. Bár sose lehet tudni…

A férfit és a nőt nemcsak néhány alapvető testi bütyök különbözteti meg egymástól, hanem lényegesek a belső tulajdonságok. Míg a nők azáltal, hogy előbb-utóbb általában anyák lesznek, úgy vannak programozva, hogy felnőjenek, addig ilyen baleset egy férfival sohasem fordulhat elő. Ők úgymond a humor kategóriában maradnak.

Ez jól megfigyelhetők a piros alsóneműk esetében is. Ahol is a helyen egy vicces Mikulást találunk. Vagy bármi mást, ami vicces (egyesek szerint legalábbis). De még az is, ami egyértelműbben egy bizonyos férfi-női kapcsolatra utal, az is humorral próbálkozik. Így születik pl. a kiselefánt. De őt inkább nem mutatjuk meg, mert még megkunkorodik tőle az internet kábel…

Így legyen csak néhány példa a vicces Mikulásra.

Piros alsóneműs variációk férfiaknak.
Piros alsóneműs variációk férfiaknak.

 

A fiúk is pirosban mennek át az új évbe
A fiúk is pirosban mennek át az új évbe

 

Piros alsók
Piros alsók

És a végére még valami, ami piros. De őt már ne húzzuk fel, mert ő a villamos! Viszont ő is egy olyasmi, amivel az új évbe lehet átmenni.

Piros villamos
Piros villamos

Szerencsés esetben találkozhatunk az ő testvérével, a diszkó villamossal. Aki bár nem piros, de mindenképpen sokkal jobb hangulatot hordoz magával.

Mindenkinek kellemes pirosruhás új évet kívánunk!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Utolsó nap a Piros nap!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

4 Replies to “Utolsó nap a Piros nap!

  1. Úgy látom, ez a téma közel áll hozzád /is/. 🙂
    Így sikerül ilyen petárdákat robbantani : „mechanikus-hidraulikus-mikrochippes-héliumtartályos megoldással próbálja feljebb emelni azt, amit a természet lefele húz.”
    Mielőtt valaki megszólna, hogy a nők kárára szeretek mosolyogni, gondolja végig, hogy ez bizony nemtől független megjegyzés.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .