Online török nyelvtanfolyam

Hivatalosan Európában bármerre is járunk, mindenhol találunk valakit, akivel lehet angolul beszélni.

De aztán amikor eltévedünk, akkor valahogy pont nem akad ilyen ember se közel, se távol.

Ilyenkor jó, ha tudunk törökül, mert török étterem biztosan lesz valahol a közelben.

A török nyelvcsaládot beszélők száma valahol 200.000 körül lehet. És szerencsére a családod belüli nyelvek nagyon hasonlítanak egymáshoz, így bőven elég, hogy csak a sima isztambuli törököt megtanuljuk, és máris ezzel a sok emberrel megérthetjük magunkat.

Bár a török nyelvet nem szokták komolyan venni, periférikusnak tekintik (szerencsére az utóbbi időben ez már nem annyira jellemző). Mégis Isztambultól Pekingik mindenkivel tudunk törökül beszélni.

De nemcsak ott! A statisztikák szerint Európában kb. 10-15 millióan beszélik az isztambuli török nyelvet (ebből azt is kiszámolhatjuk, hogy kb. 5 millió török étterem található Európában, hiszen általában 3 török nyit egy éttermet). Tehát nemcsak akkor hasznos a török nyelvtudás, ha keletre megyünk, hanem ha nyugatra.

E mellett a török nyelv még számtalan esetben lehet a segítségünkre:

 • Találkozunk egy törökkel, aki elbűvöl a mosolyával. Ilyenkor azért nem árt tudni, hogy közben mi (és hogyan) is mond valójában. Csak úgy, a biztonság kedvéért.
 • Ahogy akkor sem árt, amikor egy töröktől veszünk valamit. Nem mindegy, hogy egy szőnyeget fizetünk és hármat kapunk, vagy hogy hármat fizetünk, és egyet kapunk. E mellett ha kapunk ajándékba egy tevét is, akkor valahogy azt is haza kell hozni (összehajtogatás, oltási papírok, kitölteni a Facebook profilját, hogy tudjon levelezni az otthoniakkal).
 • De olyan is lehet, amikor nem a török akar nekünk valamit eladni. Hanem mi visszatámadunk, és mi árulunk neki valamit!
 • Vagy csak ott vannak a török sorozatok
  • És ki tudja kivárni, amíg lefordítják magyarra.. már ha azt a sorozatot tényleg le is fordítják… Nézd inkább eredetiben!
  • Meg olvasd el a kedvenc szereplőd Facebook oldalát! Instagram oldalát. Twittelj neki! És nem utolsó sorba, hívd el randira! 😉
 • Vagy mert vannak török ismerőseid.
 • Esetleg török kollégáid
 • Esetleg török szomszédaid
 • Nem mellesleg a török nyelvtudás rávilágít arra is, hogy a magyar csúnya szavak 90% teljesen egyszerű hétköznapi török szó!

Tehát törökül beszélni jó! Törökkel beszélni még jobb!

Csak most jön a bökkenő! Mégis, hol lehet megtanulni törökül? Mert míg az angol nyelvet már lassan minden csatornafedélnél tanítják, török nyelviskola nagyon kevés van egész Európában.

De íme egy lehetőség, hogy online is megtanulhatsz törökül! Így nem kell elmenni Barcelonaba, egy nyelviskolába. De még csak Budapestre se. Mert ez online.

Ráadásul úgy, hogy a tapasztalt tanárok pedig magyarok. Így bármikor lehet kérdezni, hogy miért így, meg miért úgy. És ha már úgy, akkor miért nem így. Vagy ha így, akkor miért nem lehet úgy, ha egyszer úgy tűnik, hogy amúgy az amúgy sokkal jobb lenne? Na ugye, hogy ilyenkor már valakit kérdezni kell…

És mivel online, a kérdésért sem kell vonatra ülnöd, hanem elég csak bekapcsolni a Skype-ot. Bárhol is jársz, bármi is csinálsz. Akár ha az AyaSofya előtt is állsz, és egy szőnyegárus éppen egy csíkosat akar rád tukmálni, csak kérdezd meg bátran: Hogy mondják azt törökül, hogy skót-kockás?

Na ugye….

Tehát ha szeretnénk törökül tanulni (és naná, hogy szeretnénk), akkor irány a Török Start Online nyelvtanfolyam! 2017. február 15-én már indul is!

További ismertetők itt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (3 votes cast)
Online török nyelvtanfolyam, 9.0 out of 10 based on 3 ratings
 

3 Replies to “Online török nyelvtanfolyam

 1. Én meg is ragadom az alkalmat és kipróbálom. Bár 1 éve már tanulom a török nyelvet, de a lány aki tanít, folyton itt hagy. İdönként elutazik Törökországba pár hétreSzóval, kiváncsi vagyok erre a tanfolyamra. Tényleg Pisti, nem tudom valamikor írtál-e már róla, hogy annak idején neked, hogy ment a török nyelv elsajátítása? Könnyen tanultál, vagy nehezen? Mi volt leginkább a segítségedre? Most már kimered jelenteni, hogy nagyon jól beszélsz törökül?
  Szívesen olvasnék az élményeidröl.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Sok sikert!

   Én két budapesti nyelviskolába jártam, még annó. Az egyikben a tanár magyar volt, és naponta kb. 100 szót kellett volna megtanulni. Nem is bírtam sokáig. A másikat pedig azért választottam, mert ott legalább a tanár török volt, és nem is tudott más nyelven. De mivel ott meg a tanítás nem ment komolyan, lényegében csak kezdő tanfolyam volt, haladó nem. Így 6 alkalommal kezdtem az egészet elölről.
   Arra viszont jó volt, hogy legyen egy jó nyelvtani alapom. De ez is csak a nagyon kezdő szinten

   Igazándiból idekint, Isztambulban tanultam meg törökül. Bár a tanultam azért nem igazán fedi a valóságot. Főleg az utóbbi években nagyon megálltam egy szinten. A szürke hétköznapok itt is szürkék, mégha közben a szivárvány összes árnyalata benne is van. El kellene menni egy magán tanárhoz, hogy újra haladjak. De erre most nagyon nincs idő…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .