Balta dobálás

– Fiam! Látom, nagyon nem bírsz már magaddal… Menj ki az erdőbe, és keress egy medvét magadnak!
– De Apa! A legközelebbi erdő 60 km-e van!
– Akkor menj le a pincébe, és ott tombolt ki magadat!
– Nincs is pincénk!
– Akkor mint bánom én! Menj el, és dobálj baltákat!

Az Éhezők viadala óta tudjuk, hogy a nyíl ilyen női dolog. Persze előtte is voltak filmek szép számban, ahol a kevésbé szakálas nem nyíllal látható (talán éppen azért ők, mert a szakálluk nem akad bele), de Jennifer Lawrence óta igazi férfi nem vesz a kezébe ilyen kislányos játékszert.

Ráadásul egy igazán eltökélt, kigyúrt férfi ember komoly bajban van így a XIX. század elején, ha valóban neki való játékot keres. Taxisofőr nem lehet, mert már ott is vannak nők (és még a hülye szabályokat is be kell tartani). De már a katonaság is tele van velük. Nem maradt más, el kell menni baltát dobálni.

Szerencsére Isztambulban a kínálat mindig megtalálja a keresletet, még akkor is, ha az utóbbi nem is kereste az előbbit, vagy ha nem is létezik.. Így megnyílt az első és egyetlen baltadobáló szalon! (Csekély néhány hónapja. A blogunk alapelve, hogy lehetőség szerint kerüljük a naprakészséget.)

Balta dobálás
Balta dobálás

Mint a csalogatóan hangulatos vörös foltos plakátról is látszik, itt bizony igazi baltákat lehet dobálni. Nem ám valami műanyag játékszereket. Ez olyan, amire bármely favágó megnyalná mind a 10 ujját. Ha még megvan neki mind.

Tehát ez egy olyan hely, ahol az ember kényelmesen kiengedheti a gőzt, és dobálhatja a baltákat kedvére.

Persze azért nem árt, ha előtte ezt begyakorolja. Mert a cél az, hogy a szemközti falat találja el, ne pedig saját magát.

A baltadobáló szalon külön kellemes tulajdonsága, hogyha egy balta nagyon a szívünkhöz nőne (átvitt értelemben persze), akkor akár meg is vásárolhatjuk, és hazavihetjük. De otthon viszont már ne gyakoroljunk vele, mert nemcsak a könyves polcot darabolhatjuk fel véletlenül, de esetleg ablakot nyitunk a szomszédhoz.

Mindemellett ez nemcsak egy sima baltadobáló helyiség. Ez egy hatalmas (inkább közepes méretű) óútdór bolt és élménypark. Az üzlet egyik felében horgász cuccokat, és más meditáláshoz szükséges eszközöket tudnak vásárolni azok, akik elmenekülnek a házimunka elől. Míg a hátsó sorokban találjuk a gyakorló terepet.

Itt üvegablakkal ellátott fülkékben lehet különböző vad gyakorlatokat tenni, mint pl. nyilazgatni, vagy éppen baltát dobálni. Az üvegablak előnye pedig, hogy úgy lehet a lányokat profikat szemlélni, hogy közben biztosan nem lőnek lábon minket.

Meg azért is, mert itt oktatások is folynak. Tehát itt magunkat összeállíthatunk egy ilyen teljes túlélői tanfolyamot, amiben nyilazás, baltadobálás, medve kergetés, de még sátor építés is van.

Ha valaki ki akarja próbálni, akkor itt a címük.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Balta dobálás, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

One Reply to “Balta dobálás”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .