Török teás csengőhang

Itt van a nyár, és vele együtt a meleg. Ilyenkor nincs is jobb, mint csobbanni egyet a tengerben!

(ezt minden különösebb gond nélkül meg is lehet tenni Isztambulban. Mondjuk reggel, munka előtt jó kis úszás! Áh….! Csak ahhoz hajnali 4-kor kell kelni…)

De ha erre nincs lehetőség, mert mondjuk dolgozni kell egy elromlott klímás* munkahelyen, akkor legalább igyunk egy csésze forró török teát!

Ha viszont török tea sincs kéznél, akkor…

öööö…

hát legalább hallgassuk meg a hangját!

Törökország nagy. Hatalmas. Tele potenciállal. És a gazdasága és ipara is jó. Még ha van egy kis csuklás is az utóbbi időkben…

Ennek köszönhetően rengeteg török termék és török márka készül az országban. És nemcsak ilyenek, mint pl. szőnyeg, hanem magas szintű elektronika is. Sőt! Még vadászrepülő is.

Így pedig a török háztartások el vannak látva török márkájú mosógéppel, hűtővel, tv-vel stb… (mintha ilyen lett volna otthon is…).

De nem álltak meg itt a dolgok. Hiszen a több tízezer fős gyárak ennél finomabb elektronikát is össze tudnak rakni. Így a törököknek van saját számítógépük, és saját mobil telefonjuk is. És ezek egyáltalán nincsenek elmaradva a nyugati (valójában távol-keleti) társaiktól.

Viszont, ha már török, akkor legyen törökös is.

Ennek köszönhető az ebben a bejegyzésben (mindjárt alább) található teás hangfájl is. Olyan, mintha valaki nagyon lelkesen kevergetné a teáját, hogy aztán bármelyik pillanatban beleihasson. Az ember szinte már nyúlna is, hogy felhörpintse ameddig még jó forró.

Ez az egyik gyártó tette bele a telefonjába. Mégpedig alapértelmezett hangnak. Ezt hallhatjuk (mármint az egész cég), ha valaki kap egy SMS-t, jön egy e-mailje, chat üzenete, vagy csak valamelyik Facebook ismerősének megváltozott a macskájának a frizurája. Tehát olyan minden 3. percben.

Ez azért is elég vad, mert a török teára könnyű rászokni. A keverésének pedig olyan jellegzetes hangja van, ami felkérő egy keringőre..nehéz ellenállni. És ez az a hang, ami valakinek a telefonja felől érkezik állandóan.

Bár nem is az az igazi élmény, amikor a szomszédban ül egy ilyen telefonnal rendelkező személy. Hanem amikor az egész cég ezzel van felszelve és szünet nélkül érkezik a teáskanál jellegzetes hangja. Mintha csak valami teaházban ücsörögnénk. Az tényleg szuper!

Nos tehát itt van. Töltsétek le ti is, mert nagyon jó! Meg talán van valaki, akit ti is az őrületbe tudtok kergetni vele…

Tea keverés csengőhang

* Igazándiból a klíma nem romlott el, remekül működik. Csak nem sikerül téli módról nyárira átállítani, így 30 fokos levegőt fúj (ami azért még mindig hűvösebb, mint ami a szobában van). A használati utasítás meg kínaiul van. De most tényleg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .