A fejünkre dőlt az ég

és akkor gondolkodik az Úr, hogy 30 vagy inkább 60 napig tartson az Özönvíz. De aztán ránézett a naptárjára, és látá, hogy másnap az Intergalaktikus Konferencián fog előadást tartani a tengerek kettéválasztásáról. Ezért úgy döntött, hogy a 30 napnyi vízadagot egyszerre önti le a Földre…

http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/590x0/596dac9e2269a21f048e3bc5.jpg
Vizitaxi – Forrás: Hürriyet

Az egész pontosan úgy kezdődött, mint minden sima nap: Az ember reggel felkel (miután összeveszett az ébresztőórával), elhúzza a sötétítő függönyt, majd… és kiderül, hogy kint sötétebb van, mint bent.

Majd a mobilos program jelzi, hogy Égzengés várható!, és 2 másodperc múlva tényleg be is csapódik a villám. És hát… hangos volt…na.

Aztán onnantól kezdve folyamatosan csak dőlt a víz….

Ahoj kedves Utasaink! Ne fáradjanak azzal, hogy átfáradnak a metrópótlóbusz megállójába. Hamarosan küldjük a hajót Önöknek! További szép napot kívánunk! Este pedig fürödjenek meg rendesen! - Forrás: Hürriyet
Ahoj kedves Utasaink! Ne fáradjanak azzal, hogy átfáradnak a metrópótlóbusz megállójába. Hamarosan küldjük a hajót Önöknek! További szép napot kívánunk! Este pedig fürödjenek meg rendesen! – Forrás: Hürriyet

Isztambulban az eső olyan dolog, ami jön, és megy. Olyan sokat nem érdemes vele foglalkozni. Ha esetleg a víz mégis magasabb lenne a megszokottnál, akkor… nos a Boszporusz is ott van már több ezer éve, mégse zavar senkit. Sőt! Igencsak hasznos! Mind a vízi szállításban, mint az ellenlábasok eltüntetésében.

Vízi út - Forrás: Hürriyet
Vízi út – Forrás: Hürriyet

Így az eső inkább számít átmeneti problémával, minthogy olyasmi legyen, amivel komolyan kell foglalkozni. Egyébként is, ha esik, akkor azt komolyan csinálja. Itt nincsenek olyan szavak, mint a szemerkél, csöpög, stb…Simán leesik a vízfüggöny… karnissal és tapétával együtt.

Isztambul hajókázás: belül is víz, kívül is víz, felül is víz, alul is víz.. - Forrás: Hürriyet
Isztambul hajókázás: belül is víz, kívül is víz, felül is víz, alul is víz.. – Forrás: Hürriyet

Persze ettől még van esőgyűjtő csatorna hálózat. Mert ilyen minden városba szükséges. Annélkül nem város a város. Meg egy csomó embernek munkát ad. Úgyhogy építettek ilyet is.

Bár egyes helyeken inkább biztosra mentek, és a csatornafedő jó magasan van, hogy még a komolyabb esőzéskor is biztosan szárazon maradjon.

A park át lett alakítva aquaparkká - Forrás: Hürriyet
A park át lett alakítva aquaparkká – Forrás: Hürriyet

A rutinosak persze tudják, mi a helyes teendő ilyenkor. Előzzük meg a problémát azzal, hogy nem húzunk cipőt, hanem direkt strand-papucsban (esetleg mindjárt bikiniben) megyünk ki az utcára. Hiszen abba amilyen könnyen befolyik a víz, éppen olyan ki is megy. A cipőnket pedig vigyük kézben, abban a reményben, hogy egyszer majdcsak eláll az eső. Meg hogy a vízszint azért olyan magas mégsem lesz, hogy az is beázzon…

Cipőt kézbe! - Forrás: Hürriyet
Cipőt kézbe! – Forrás: Hürriyet

Mindez ott kellemetlen igazán, ahol alacsony szinten van az épület. Vagy még inkább egy olyan utca kanyarjában, amelyik ilyenkor folyóvá változik. Itt lesz az, ahol az alsó szinteken már csak úszva lehet közlekedni. Ami pedig nem vidám, ha közben elfelejtették az áramot kikapcsolni.

Mínusz első emelet, uszoda - Forrás: Hürriyet
Mínusz első emelet, uszoda – Forrás: Hürriyet

Hasonló a helyzet a metrónál is.

Kedves utasaink! A sárga metró vonalán ma a sárga tengeralattjáró közlekedik. Légzőmaszkokat és búvárfelszereléseket a D jelű kabinokban találnak. Kérjük, vegyenek nagy levegőt! Köszönjük! - Forrás: Hürriyet
Kedves utasaink! A sárga metró vonalán ma a sárga tengeralattjáró közlekedik. Légzőmaszkokat és búvárfelszereléseket a D jelű kabinokban találnak. Kérjük, vegyenek nagy levegőt! Köszönjük! – Forrás: Hürriyet

A meteorológia szerint holnap már csak sima eső lesz, majd kisüt a nap, és folytatódik a dög meleg. Amennyiben addigra megszárad a számítógép, akkor folytatjuk a blog írását is.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
A fejünkre dőlt az ég, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
 

One Reply to “A fejünkre dőlt az ég”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .