Papucsok

Mindenkinek lehetnek furcsa hóbortjai. Miért ne szerethetné valaki a papucsokat?

Jah, hogy egy egész ország szerelmes a papucsokba!

Papucsok az isztambuli fedett bazárban
Papucsok az isztambuli fedett bazárban

Aki szereti a papucsokat, annak nem kell magyarázni. Aki pedig utálja (mert mondjuk mindig a lábára lépnek vele, vagy mert utálja az orrán lévő csengettyű hangját), annak meg felesleges magyarázni. A papucs egyszerűen jó, mert egyszerű és jó.

A törökök egyébként is mintha minél távolabb akarnák magukat tartani a padlótól. A különféle érdekes burkolólapok fölé minden esetben szőnyeg kerül (igen, még a konyhában is, igen, még az erkélyen is, igen, még az utcán is). És ezen felül (szó szerint) járnak papucsban. Méghozzá nagy lelkesen.

Tehát papucs az mindenképpen kell otthonra. Nem is egy, hiszen más a nyári papucs, más a téli. Meg esetleg lehet más a reggeli és az esti is. Meg a macska úgyis elvisz 1-2 papucsot… Jó, ha az embernek legalább 3-4 papucsa van.

Bár az igazság az, hogy 3-4 papucs nem elég. Hiszen bármikor érkezhet 1-2 vendég, akiket illetlenség lenne, ha nem kínálnának meg papuccsal és teával.

Csakhogy nemcsak 1-2 vendég érkezhet, hanem néhány emeletesbusznyi rokon is. Őket meg pláne illek papuccsal (és teával) kínálni. Különben az elkövetkező 70 évben ez lesz a fő téma a családi összejöveteleken.

Éppen ezért nem árt, ha van egy raktár a közelünkben, ahova néhány száz papucsot be lehet gyömöszölni az ilyen váratlan pillanatokra.

De ha nincs erre lehetőségünk, akkor se kell aggódni. Hiszen Isztambulban papucsot találni majdnem annyira könnyű, mint mondjuk kebabot. A nagyobb kérdés inkább, hogy milyen papucsot is akarunk venni?

  • Strandramenőset?
  • Szobába valót?
  • A tetőn akarunk vele mászkálni?
  • Olyat, amit jól be lehet rúgni az ágy alá?
  • Olyat, amibe jól bele lehet önteni a teát?
  • Olyat, ami elegáns?
  • Olyan, ami röhejes?
  • Olyat, amelyik valamelyik focicsapatot képvisel, hogy így vágódjunk be az apósnál, vagy bosszantsunk fel valamelyik rokont?
  • Esetleg Hupikék Törpikés/Verdás/Frozenes/StarWars-os legyen?
  • És a legfontosabb: csengettyű legyen rajta? Kár, hogy olyat nagyon nehezen lehet kapni…

Tehát ha a rokonok bejelentik, hogy 5 perc múlva nálunk vannak, és még a kertitörpét is elhozzák (nem, nem az Alit, hanem az igazit, ami kőből készült…persze az Alit is), akkor sincs pánik. Csak leugrunk a sarki papucsboltba. Visszafele meg veszünk kebabot és böreket, hogy legyen azért mit enni is.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .