Véget ért a nyár……

A gyerekek legnagyobb bánatára, és a szülők legnagyobb örömére szintén a legnagyobb bánatára véget ért a nyár (igaz, pár nap még van, de hamarosan tényleg véget ér).

És ez most sok mindent meg fog változtatni….

Talán feltűnt nektek, hogy az utóbbi időben kicsit visszább esett a blog színvonala. Mégpedig azért, mert nem nagyon jut idő a bejegyzésekre. Igazándiból a kutatásra és a kidolgozásra nem igazán marad idő.

Most pedig kezdődik az iskola, ami még több időt fog elvenni. Ezen kívül rengeteg más projekt is van, amire szintén időt kellene fektetni.

Lassan eljön az idő, amikor már a 9. isztambuli évemet is betöltöm. És bár Isztambul továbbra is minden nap új kalanddal kecsegtet, ezek egyre inkább tartoznak a napi rutinhoz.

 • Igen, még mindig 20 percig tart a péknél kenyeret kérni, mert végigbeszéljük a családfát, az aktuális akciókat, a hátulbefúvós kemencék előnyeit, és a búzacsírára hatással levő időjárást.
 • Igen, még mindig eljátsszuk minden idegen előtt a “de jó, te is tudsz törökül“-t.
 • Igen, még mindig eltévedünk a hátsó kis utcákba. Bár azért ez csak egyre nehezebben megy a fránya GPS miatt… De azért még sikerült..
 • És igen, még mindig kaland zoknit venni. Főleg, ha felhasználjuk az összegyűlt pontjainkat. Meg 24 havi 0%-os részletben fizethetünk. Meg ha kapunk mellé ajándék mikrosütőt.
 • És igen, még mindig rosszul írják a nevemet a Starbucks-ban. Legutóbb Islak bey (Nedves Úr) voltam. Pedig nem is esett az eső…

Tehát ebből a szempontból semmi sem változott. Csak éppen hozzátartozik a napi rutinhoz. Éppen úgy, mint mondjuk a fogmosás.

Ezeket újra és újra leírni nem túl érdekes. Már nincs meg benne az az izgalom, hogy “kólát kértem, de rosszul értették és szőnyeget adtak“. Nem adnak szőnyeget. Kólát adnak… vagy ami sikerül.

Éppen ezért távolabbi témák után kell kutatni. És a dolgot nehezíti, hogy az utóbbi időszakok mindennapjait átjárja a napi politika. Ha felmegyünk valamelyik híroldalra, mást se látni csak politikát…. meg bikinis lányokat…

Szerencsére téma azért bőségesen van. Csak több idő szükséges a rendes kidolgozáshoz és a kutatáshoz. Már 200 bejegyzés vár, hogy rendesen megírjam. Mondjuk ebből legalább 70-et azonnal lehet kukázni, de még így is nagyon sok az elmaradt, amire nem több időt kell szánni.

Így a terv a következő: napi szinten nem érkeznek új bejegyzések. Átállunk a heti megjelenésre. Mondjuk minden hétfő reggel lesz új bejegyzés. De ha kéritek, áttesszük másik napra. A Google szerint a kedd a legjobb. De azért sem hallgatunk rá..

A remények szerint ezzel pedig érdekesebb témákat is megnézhetünk, és jobban el tudunk mélyedni benne. No meg talán az Isztambul Enciklopédiára is jut idő. Oda egy rendes kinézet sem ártana…

Aztán meglátjuk! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Véget ért a nyár......, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

5 Replies to “Véget ért a nyár……

  1. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy megtegyem-e ezt a lépést. Pont a leghűségesebb olvasóimmal “szúrok ki”, akik még mindig kitartanak, és akik naponta jönnek olvasni.
   És azt is tudom, hogy hiába érdekes egy bejegyzés, ha az nem fér bele a 10-perces kávészünetbe…

   Mégis remélem, hogy a jövőben izgalmasabb és tartalmasabb írásokra kerülhet sor, amelyek kárpótolják a hétközbeni kimaradásokat! 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
 1. Én örülök, mert minden nap nem tudtam megnézni a blogot, emiatt szomorú voltam, hogy sok dologról lemaradok, csak mert mikor este hazaesek a munkából 12 óra után, már nem minden nap tudom/akarom a számítógépet bekapcsolni. Visszaolvasni is nehezebb volt így. Egy héten egyszer viszont biztos mindenkinek van ideje rá, úgyhogy szerintem jó ötlet. Én biztos olvasni fogom.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .