Főoldal

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Üdvözlünk az Isztambul Enciklopédián!

Vagy hívhatjuk úgy is, hogy Isztambul Wiki, esetleg Isztambul Turistakalauz.

Az oldal azért jött létre, hogy legyen egy Isztambul szótár is az Isztambul.info blog mellé. Azért, hogy akik később csatlakoznak, könnyen megtalálják a magyarázatot az olyan hétköznapi török szavakra, mint pl. a rakı, dolmuş. Vagy, hogy miért is különleges a minibusz, hol is van az a Galata, amiről mindenki beszél, stb…

E mellett a blogban rengeteg olyan információ született, ami hasznos lehet az Isztambulba látogató turistáknak, vagy az Isztambulba hosszabb időt eltölteni vágyó embereknek.

Sajnos a blog jellegéből adódóan a hatalmas információmennyiségből kellett kihalászni és összeilleszteni a fontosabb darabkákat. Ezért mindet újra elővettem, leporoltam, átrendeztem, és újra írtam. Remélve, hogy most már könnyedén megtalálja mindenki a keresett információkat! 🙂

Sok újabb segítséggel is elláttam a wikit, hogy könnyebb legyen összegyűjteni a hasznos adatokat egy isztambuli túrázáshoz. Ilyenek az újra-újratervezett kategóriák, és a térkép is.

E mellett hamarosan megjelennek a gyűjtemények is, ahol röviden, átláthatóan lesznek a látnivalók összefoglalva. Majd pedig az ajánlott turista útvonalak is.

Az Isztambul Enciklopédiát jelenleg egyedül írom, és még rengeteg látnivaló, érdekesség, különlegesség vár arra, hogy belekerüljön. Így folyamatosan bővül. Szerintem sose fog betelni. 🙂

Nagy segítségemre van Kata (köszi!!!!), aki kijavítgatja a helyesírási hibáimat, hogy ezzel próbáljunk egy színvonalas anyagot összeállítani. E mellett szeretettel várjuk a megjegyzéseket, építő kritikákat, és leginkább a visszajelzéseket, ha valami nem pontos. Leginkább a belépőjegyek árával, és fizetési módjával kapcsolatban kérünk minél több hozzászólást, hogy minél inkább naprakészek tudjunk lenni.
Mindemellett az oldalak alján egy értékelés is található. Reméljük, hogy idővel egy korrekt kép fog kialakulni arról, hogy mi is az, amit leginkább érdemes megnézni, illetve kipróbálni Isztambulban. 🙂

További segítség a túrára készülőknek, hogy megpróbáltuk a látnivalók leírásait optimális hosszúságúra írni. Ne legyen túl hosszú se, mert túl sok információt befogadni nem könnyű, de annyit adjunk, ami pont elég. Kiegészítve a hasznos információkkal, mint pl. a belépőjegy ára.

Mivel az internet korlátlan, egész biztosan minden érdekességről és különlegességről lehet találni valahol egy bővebb leírást. Mi szeretnénk ezeket a linkeket is összegyűjteni minden oldal alján. Így ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, akkor ott tudjon továbbolvasni.

Szeretnénk az Isztambul Enciklopédiát, mint modern turistakalauzként is hasznát lehessen venni. Ezért számtalan modern technológiát építettünk, és építünk be. Ilyenek, mint a mobiltelefonos oldal, a PDF és a nyomtatott verzió, az Evernote mentés, de még egy mobiltelefonon használható (offline) térkép is lesz (majd egyszer)

Reméljük, egyszer még eljön az az idő, amikor Törökországban külföldiként is olcsón lehet a hazai mobil internetet használni, és akkor tényleg minden turista jól ki tudja majd használni a mobilitást és az interaktivitást.

Mindenkinek jó szórakozást, jó készülődést Isztambulba. És köszönjük a segítséget, és a támogatást!

Pi Tóth István (CyberMacs)

Főoldal, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Print Friendly, PDF & Email
Be Sociable, Share!
 

Isztambul Enciklopédia