Kanlıca büfé

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Kanlıca büfé, valódi nevén İsmail Ağa büfé vagy étterem (de így senki sem hívja, talán még a tulaj sem), egy kellemes hely a Boszporusz partján, Kanlıca városrészben.

Igazándiból maga a büfé nem egy nagy szám, viszont itt tudunk enni Kanlıca joghurtot. E mellett jó és rossz időben is kellemesen tudunk ülni a Boszporusz partján. Nincs akkora tömeg, mint lejjebb, Çengelköyben.

Kanlıca büfé
Kanlıca büfé

Kanlıca büfé leírása

A Kanlıca büfé teljesen meglepő módon Kanlıca városrészben található. Szerencsére ott nem nagyon kell találgatni, hogyan találunk rá, mert az egész óvárosrész nagyon kicsi. Csak túl kell élni, hogy átmegyünk a főúton, aztán már mehetünk is ki a tengerpartra. Ott lesz. Ha mégsem találjuk, akkor keressük a kikötőt (iskele). Attól balra van a büfé, jobbra az étterem.

Maga a büfé nem nagy szám, bár azért kellemes hangulata van. Fele az épületben, fele pedig mellette, a kikötő partján található. Kívül azért vigyázzunk az első sorral (ami egyébként nem is tartozik a büféhez), mert egyik másik hullám becsapós, majd lábunk felett átcsapós lehet.

A Kanlıca büfébe az emberek valójában a Kanlıca joghurt miatt járnak, amit itt kellemesen el lehet fogyasztani, miközben üldögélünk a tengerparton (és nyávognak a macskák, mert ők is akarnak). Maga a joghurt nem is olcsó, de gondoljunk arra, hogy a helyért is fizetünk. Meg a kilátásért, bár nem a büfé személyzete mossa csillogóra a Boszporuszt.

Típusa

Egyértelműen büfé. Mind a menü, mind a kiszolgálás. Pl. a ketchup nem tubusban van, hanem olyan kis zacskóban, mintha valaki most nyúlt volna le egy egész dobozzal a McDonald’sból…

Érdekességek

Remek kilátás, jó hangulat a Boszporusz partján.

Specialitások

Kanlıca joghurt fél kiló porcukorral. Ez az, amiért ide járnak az emberek. No meg a remek kilátásért.

És van çizburger is, bár ennek csak a neve különleges. 🙂

Tanácsok, ajánlatok

A Kanlıca joghurt mellett jó még a sült krumpli. És persze igyunk teát.

Miért ide?

Mert itt ehetünk Kanlıca joghurtot. E mellett ez a büfé már kellően messze van Isztambul belvárosától, így nincs akkora tömeg, mint más hasonló helyeken.

Megközelítés

Juss el Kanlıca városrészbe, majd próbálj valahogy átvergődni az úton. Ott lesz a büfé a tengerparton. Mellette van egy dzsámi és egy radar torony.

Ha nem találod, keresd a kikötőt (iskele)!


Térkép

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Kanlıca büfé

loading map - please wait...

Kanlıca büfé 41.100003, 29.065425 Kanlıca büfé, valódi nevén İsmail Ağa büfé vagy étterem (de így senki sem hívja, talán még a tulaj sem), egy kellemes hely a Boszporusz partján, Kanlıca városrészben. Tovább...

Értékelés

Ár Étel Épület hangulata Környék hangulata Kiszolgálás Tisztaság Tömeg
2 3 (Kanlıca joghurt: 5) 3 4 3 3 3

Mit jelent az értékelés? Kattints ide! Értékeld te is! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Ár
Étel
Étterem hangulata
Környék hangulata
Kiszolgálás
Tisztaság
Tömeg
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kanlıca büfé, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email
Be Sociable, Share!
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük