Török instant tea

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

A török instant tea egy különleges változata a török teáknak. Hívhatjuk műanyagnak is, mert…nos mert az.
Viszont finom, gyors, és egyedül a teák között: szép

Az instant tea leírása

A török instant tea igazi különlegesség. Nem más, mint por, amit forrót vízzel leöntünk, és már kész is, beönthetjük a bendőkbe. Nincs áztatás, nincs teafű halászat.

A török instant tea nemcsak hogy gyorsan kész, hanem nagyon szép színű. Végül is, megoldható, hiszen egyébként is tele van mindenfélével, nem egy nagy extra a mesterséges színezék.
Viszont nincs benne koffein.
És valószínűleg sok más sem. De viszont megint sok más van. De talán ezt jobb nem is tudni. Lényeg, hogy finom. Vegyünk sok ilyet a bazárban és máshol is!

Rengeteg félét lehet kapni, és ha nem figyelünk, akkor még büfékben is összefuthatunk vele. Az étlapból nagyon nehéz kiszúrni, mert hasonló, mint a valódi teák.
Legismertebb változata a narancs (portakal), alma (elma), citrom (limon) és csipkebogyó (kuşburnu).
Onnan lehet őket felismerni, hogy elkészültük után átlátszatlan narancssárga, zöld, citromsárga, vagy piros folyadékot kapunk.

Valójában az instant teák nem annyira rémesek, mint a nevéből gondolnánk. Persze a valódi tea nyomába sem érhet. De ki szereti az extrém gasztronómiát, mindenképpen próbálja ki. Legjobb szerintem a zöldalma és a csipkebogyó.

Történelem

Erről nem tudunk semmit.
Valószínűleg a hidrogénbomba kutatólaboratóriumában pár tudós pihenésképpen kiment a konyhába kotyvasztani, és abból lett az instant tea. De az is lehet, hogy fordítva volt, a konyhai melléktermék lett a hidrogénbomba, míg a valódi fejlesztés sikerült félre, és azt kapjuk instant tea néven…

Érdekességek

Az instant tea a modern Törökország valódi különlegessége. Nem olyan, mint egy hagyományos vízipipa?, amit mindenki ismer, hanem egy igazi XX. századi specialitás.

Magyar vonatkozás

Ha nincs ajándékötletünk az ismerősünknek, akkor az instant tea jó ötlet lehet.

Hol vásárolható?

Kipróbálni a büfékben tudjuk. Elsősorban a turista részeken.
Ha szeretnénk hazavinni, akkor leginkább a bazárban, a Fűszer bazárban találhatunk török instant teát (a rendes török mellett). Gyakran közértben, szupermarketekben és fűszerárusoknál is vásárolhatunk.

A magyarországi török (és keleti) boltokban is találhatunk török instant teát.

Értékelés

Ár Beszerezhetőség Egzotikus
2 2 4

Mit jelent az értékelés? Kattints ide!

Értékeld te is! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Ár
Beszerezhetőség
Egzotikus
Tetszett
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Print Friendly, PDF & Email
Be Sociable, Share!
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük